Agenda / regiokalender

  Innovatiehuis De Diamant

  26 september 2017: Inspiratiesessie Gelderland Arbeidswijs

  Gelderland Arbeidswijs is een open innovatie traject van Provincie Gelderland met als doel vernieuwende ideeën uit de markt halen die de kloof tussen leren en werken kunnen dichten. Het thema voor de editie van 2017 is: Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat?
  Tijdens de sessie op 26 september spreekt Sjeira de Vries ter inspiratie over sociale innovatie.
  Indienen kan tussen 1 augustus en 22 oktober 2017.

  Meer info / aanmelden
  Flevo Zakenfestival 2017

  27 en 28 september Flevo Zakenfestival 'Face2Face'

  Het Flevo Zakenfestival krijgt een vervolg en het thema voor dit jaar is Face2Face, omdat persoonlijke ontmoetingen het meeste waard zijn.
  Bezoekers en standhouders komen uit de provincie Flevoland en de Westzoom van de Veluwe voor dit Zakenfestival dat bestaat uit een zakenbeurs en een programma met toonaangevende sprekers. Op beide dagen zal er, voordat de zakenbeurs opent, een captains lunch voor de standhouders en sponsoren worden gehouden. 

  Meer info / aanmelden
  Logo IGEV

  2 oktober 2017: Congres Stichting Energieke Regio en BKErmelo

  Op 2 oktober houdt de Stichting Energieke Regio in Ermelo een congres samen met de Bedrijvenkring Ermelo. 
  Meer informatie volgt of via www.IGEV.nl

  Meer info / aanmelden
  Logo Veluwe Portaal

  5 oktober 2017: 'Duurzame inzetbaarheid in perspectief; meten = weten' 

  'Duurzame inzetbaarheid in perspectief; meten = weten' 
  in samenwerking met Perspectief Groep 

  De eerste twee weken van oktober staan bij Veluwe Portaal in het teken van de 'Week van de Arbeidsmobiliteit'. Een laagdrempelige manier om zowel u als uw werknemers kennis te laten maken met mogelijkheden binnen andere bedrijven in onze regio. Maar ook om iedereen te inspireren om hun eigen functie te verrijken en na te laten denken over toekomstige ontwikkelingen.

  De HR netwerkbijeenkomst op 5 oktober aanstaande staat dan ook in het teken van duurzame inzetbaarheid. Speciaal voor u als HR professional, organiseren wij deze bijeenkomst met thema: 'Duurzame inzetbaarheid in perspectief; meten = weten'. 

  Meer info / aanmelden
  Logo IGEV

  12 oktober: Energetisch renoveren voor eigenaar-bewoners

  Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) organiseert de zesde bijeenkomst in de serie kenniskring Smart Energy. Het thema is deze keer 'Energetisch renoveren voor eigenaar-bewoners' (zie bijlage). Gastheer voor de bijeenkomst is Prins Bouw in 't Harde.
   
  Het aanpakken van de particuliere bestaande woningvoorraad is een van de grotere uitdagingen van de energietransitie in Nederland. De woningvoorraad in de regio Noord-Veluwe omvat een relatief groot aandeel woningen van eigenaar-bewoners die zelf kunnen beslissen over verdergaande energiemaatregelen.  Welk aanbod helpt de bewoner-eigenaar om daarmee aan de slag te gaan? Hoe kan de lokale/regionale aannemer dat aanpakken?
   

  Meer info / aanmelden
  Logo De Maatschappij

  25 oktober 2017: Robotisering en de maatschappij

  Op woensdagmiddag 25 oktober geeft Saskia Nijs met haar presentatie de aftrap van het jaarthema van De Maatschappij; 'Robotisering en de maatschappij'.
  Nijs is werkzaam bij Philips, columnist bij het Financieel dagblad plus onderzoeker aan de VU. Tevens behoort ze tot de ’50 Most inspiring women in technology’.

  Ze wil 'niet alleen een uur vol praten', maar zoekt actief de interactie met de zaal. Uw input op dit thema wordt dan ook zeer gewaardeerd! Dit is een bijeenkomst die u achteraf niet had willen missen en die opengesteld is voor alle ondernemers in de regio. 

  Meer info / aanmelden
  Dag van het Geld 2017

  1 november 2017: Dag van het Geld

  Ben jij een ondernemer met goede ideeën maar zit je met vraagstukken rondom de financiering? Speciaal voor ondernemers met groeiambitie organiseren Kennispoort Regio Zwolle en Innovatiehuis De Diamant op woensdag 1 november de Dag van het Geld. Tijdens interactieve sessies krijg je op deze dag onafhankelijk advies en inzicht in welke financieringsmogelijkheden bij jou passen.

  Het verkrijgen van financiële middelen om jouw idee of innovatie te realiseren is niet eenvoudig. Een duidelijk overzicht van mogelijkheden geeft je richting en vergroot de kans op een succesvolle aanvraag. Wij helpen je graag de juiste richting te vinden tijdens de Dag van het Geld.

  Meer info / aanmelden
  Logo Week van het ID

  27 t/m 30 november: Week van het ID

  Van 27 tot 30 november organiseert Innovatiehuis De Diamant de Week van het ID. Een week boordevol inspiratie over vernieuwing in de regio.
  Het programma begint vorm te krijgen en er is voor een ieder wat wils. Ontdek welke bijeenkomst u aanspreekt en reserveer alvast in uw agenda. Op donderdagavond 30 november wordt de week feestelijk afgesloten met de uitreiking van de VIP.

  Binnenkort kunt u zich aanmelden voor de bijeenkomsten die u wilt bezoeken. Let op: voor sommige evenementen is een beperkt aantal plekken beschikbaar. 
  Meer info / aanmelden

  30 november 2017: Veluwse Innovatieprijs

  Op 30 november is het zover: voor de tweede keer reikt De Diamant van Midden Nederland de Veluwse Innovatieprijs uit! De Veluwse Innovatieprijs is voor de ‘Very Innovative Person’ (VIP) of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT op de Noord-Veluwe.
  Kent u of bent u een innovatieve ondernemer? Nominaties voor de ‘VIP’ kunnen hier aangemeld worden
   
  Uitreiking
  Bent u benieuwd wie er dit jaar met deze prijs vandoor gaat? Reserveer uw plaats bij de uitreiking op 30 november bij Veluvine in Nunspeet! Tijdens deze feestelijke avond nemen wij u mee langs de vernieuwende en inspirerende ideeën die onze regio rijk is. 
  Ook neemt 'choco evangelist' Ynzo van Zanten, head of People en Culture bij Tony Chocolony, ons mee in het verhaal hoe Tony Chocolonely de chocoladerepen business op zijn kop zette. 
   

  Meer info / aanmelden
  Oliebollen

  11 januari 2018: De Ontmoeting

  De gezamenlijke jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van De Maatschappij/De Diamant, BKHarderwijk, BKErmelo en VNO/NCW Noord Veluwe heet De Ontmoeting en is ieder jaar weer een feest. Een uitstekende gelegenheid om relaties en ondernemers aan het begin van het nieuwe jaar het beste te wensen. Ook de Linneaus onderscheiding wordt weer uitgereikt aan een ondernemer met aantoonbare sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.

  Binnenkort meer informatie.

  Meer info / aanmelden
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

435