12 apr 11 - VeluwePortaal start met jongerenvoucher

    Lees meer
     
    Opening ID 15 april 2016

    Innovatiehuis De Diamant opent deuren

    Op 15 april opende het Innovatiehuis De Diamant haar deuren. De Diamant van Midden-Nederland werkt aan twee thema’s: vestigingsklimaat/branding en innovatie. De thema’s zijn (samen met de ‘waarden’ afstemming arbeidsmarkt en duurzaamheid) opgehaald in 2015 bij de bedrijvenkringen en vastgelegd in het uitvoeringsprogramma van De Diamant. Het Innovatiehuis De Diamant is een concretisering van het thema innovatie. Elk van de drie O’s dragen hun steentje bij: ondernemers, overheid en onderwijs. Voor de ondernemers is er het Noord Veluwe Ondernemersoverleg (NVOO). Deze verbindt naar de achterban van de acht bedrijvenkringen en draagt financieel bij en in menskracht achter de schermen. De overheid participeert via IGEV en RCT en het onderwijs via Landstede en Windesheim. Alle partijen werken samen onder de noemer De Diamant van Midden-Nederland.

    Gedeputeerde M. Scheffer opende het Innovatiehuis door het logo van Innovatiehuis zichtbaar te maken met behulp van verhuisdozen. 
    Het Regionale Centrum voor Technologie (RCT Gelderland), Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), Rabobank Noord Veluwe en onderwijsinstituten Landstede en Windesheim zijn zowel de architecten als de eerste 'bewoners' van het Innovatiehuis De Diamant.  Voorzitter van de Diamant van Midden-Nederland Joost Fraanje: ‘Binnen de muren van het Innovatiehuis werken de bewoners als onafhankelijke entiteiten samen aan het vergroten van de innovatieslagkracht van de Noord-Veluwe. Zij bezoeken ondernemers en organisaties en stellen aan hen de gezamenlijke expertise ter beschikking’. 

    Op de foto staan van links naar rechts: Roy Abels (De Diamant van Midden Nederland/NVOO), Aukje Broersma (Windesheim), gedeputeerde Michiel Scheffer, Annemieke Woltjes (Landstede), Wicha Benus (innovatiemakelaar RCT Gelderland), Marieke op de Weegh (innovatiemakelaar RCT Gelderland), Simon Miske (IGEV), Michiel van Beek (IGEV), Hubald van Ark (Rabobank Noord Veluwe).

    Lees meer
     
     

    11 mar 11 - Werkgevers zoeken de jongeren op

    VELUWE/ZEEWOLDE - Minimaal zeventig en maximaal negentig jongeren in deze regio worden nog dit jaar aan een baan geholpen.

    Lees meer
     
    Logo Diamant blauw GROOT

    Koppeling thema’s Diamant met Noord-Veluwse omgevingsagenda

    Plannen vallen grotendeels samen

    Binnen De Diamant werken ondernemers, onderwijs en overheid samen om de regionale economie te versterken. De kracht komt uit de kruisverbindingen tussen de drie O’s. De Diamant werkt in haar uitvoeringsprogramma met twee thema’s: innovatie en vestigingsklimaat. Verder zijn er de ondersteunende items onderwijs&arbeidsmarkt en duurzaamheid. Innovatie heeft drie speerpunten:
    het Innovatiehuis De Diamant en de ‘fieldlabs’ robotisering en domotica/langer zelfstandig thuis. Bij het thema vestigingsklimaat gaat het om de communicatie/ regiobranding, (verbinding) kernwoorden en lobby doorstroming A28 (in afstemming met gemeenten).

    Overlappen en aanvullen
    De thema’s van De Diamant komen grotendeels overeen met de opgave ‘Verbeteren economische infrastructuur’ uit de Noord-Veluwse omgevingsagenda ‘Werken in het groen’. Verder is de opgave ‘Stimuleren klimaatneutrale regio’ verwant aan de ambities van De Diamant. In de omgevingsagenda staan de zaken die de gemeenten van meerwaarde vinden voor de ontwikkeling van het gebied om samen op te  pakken.
    De gezamenlijkheid in thema’s en agenda komt de samenwerking in de regio ten goede.

    Lees meer
     
     

    7 mar 11 - Informatieblad actieplan jeugdwerkloosheid Noord-Veluwe

    Actieplan jeugdwerkloosheid brengt werkgevers rechtstreeks in contact met jongeren

    Voor de regio Noord-Veluwe zijn concrete plannen gemaakt om met een concrete aanpak de jeugdwerkloosheid terug te dringen.

    Lees meer
     
    Logo Diamant blauw GROOT

    Seniorenhuisvesting; een serieuze uitdaging maar vooral kans

    Tekort seniorenwoningen in regio Noord-Veluwe

    Wonen, zorg en welzijn zijn in Nederland volop in beweging. Het is een duidelijke ontwikkeling dat steeds meer mensen zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen. In hun eigen omgeving, maar ook dichtbij voorzieningen.
     Cijfers tonen aan dat er in nu al een tekort van 2300 woningen is die inspelen op de veranderde behoeften van de bewoners. De Diamant van Midden-Nederland en de Kamer van Koophandel verzorgden dinsdag 15 maart een informatiebijeenkomst. Conclusie: het is belangrijk dat we mensen stimuleren VOORUIT te denken. We moeten met elkaar MEE denken. Het gaat niet om een aanbod van product of dienst, maar om de oplossing voor een vraag (toekomstig) probleem.

    Lees meer
     
     

    1 mar 11 - Evaluatie Arbeidsmarkt Gederland

    Evaluatie Gelderse POA's positief

    Lees meer
     
    Foto start Innovatiehuis Diamant

    Start Innovatiehuis De Diamant

    Het innovatiecentrum van De Diamant van Midden Nederland krijgt haar vaste locatie en definitieve naam: Het Innovatiehuis De Diamant. 
    Tijdens een eerste startbijeenkomst op donderdag 11 februari 2016 kwam het team dat vorm gaat geven aan het Innovatiehuis De Diamant NV voor het eerst bijeen in de nieuwe uitvalsbasis aan de Elspeterweg 22a te Nunspeet (gebouw Rabobank). 
    Wicha Benus, Hubald van Ark, Simon Miske en Roy Abels spraken daar, samen met Piet Mosterd (AWL) en Gerrit Marskamp (RNV),  over de inrichting van het kantoor en werden de eerste ideeën uitgewisseld over de verdere opzet van het Innovatiehuis.  

    Op de foto staan vlnr. Hubald van Ark, Piet Mosterd, Roy Abels, Wicha Benus en Simon Miske.

    Lees meer
     
     

    14 feb 11 - Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 4e kwartaal 2010

    De werkloosheid in de regio Noord-Veluwe blijft met 4,11% laag ten opzichte van het landelijk gemiddelde van 6,61%. Opvallend is dat landelijk de werkloosheid daalt en die in de gemeenten van Werkplein Harderwijk stijgt.

    Lees meer
     
     

    Noord-Veluwe toont ongunstige ontwikkeling WW-cijfers over de afgelopen drie jaar

    De ontwikkeling van de WW-rechten in de regio Noord-Veluwe is met een toename van 76% in het afgelopen drie jaar ongunstiger dan die in Nederland als geheel (toename 51%).

    Ten opzichte van het derde kwartaal 2015 is de ontwikkeling van lopende WW-rechten op de Noord-Veluwe met 9% ook aanzienlijk slechter dan die van de gehele arbeidsmarktregio Stedenvierkant (Stedendriehoek en Noordwest-Veluwe, toename 4%). Hattem is een positieve uitschieter. In deze gemeente daalde het aantal WW-uitkeringen met circa 9%.

    Lees meer
     
     

    10 feb 11 - Krant Werkverslag WerkpuntVeluwerand

    Werkverslag 2010 beschikbaar
    Krant met resultaten activiteiten Vitale Arbeidsmarkt Noord-Veluwe

    Lees meer
     
     

    15 dec 10 - Nota arbeidsmarktbeleid

    Lees meer
     
     

    8 nov 10 - Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 3e kwartaal 2010

    Werkloosheid Noord-Veluwe vrij stabiel

    De werkloosheid in de regio Noord-Veluwe blijft algemeen relatief gunstig verlopen ondanks de lichte stijging op een aantal vlakken.

    Lees meer
     
     

    8 nov 10 - Flexibilisering van de arbeidsmarkt

    Donderdag 14 oktober vond in Veluvine een inspirerende bijeenkomst plaats over de flexibilisering van de arbeidsmarkt. De VeluwePortaal en Werkpunt Veluwerand organiseerden deze regionale bijeenkomst met ondersteuning van de Kamer van Koophandel.

    Lees meer
     
     

    13 okt 10 - Kies een beroep met kansen

    Dingen die je met een doel doet gaan beter. Of het nu het vakantiebaantje is of school. Kies een opleiding die bij je past en een grote kans op werk geeft.

    Lees meer
     
     

    6 okt 10 - Persbericht Werkgeverscongres 14-10-2010

    PERSBERICHT

    Harderwijk, 27 september 2010

    Werkgeverscongres op 14 oktober

    Veluwe Portaal, WerkPunt Veluwerand en de Kamer van Koophandel Oost-Nederland organiseren op 14 oktober een congres voor werkgevers en overheid op de Noord-Veluwe.

    Lees meer
     
     

    7 sep 10 - Jongeren met vouchers richting werk

    WerkPunt Veluwerand voert de actie uit met de jongerenvouchers: 50 werkgevers hebben interesse getoond om in totaal 120 jongeren een jaarcontract te bieden.

    Lees meer
     
     

    18 aug 10 - Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 2e kwartaal 2010

    Lees meer
     
     

    9 aug 10 - Informatie arbeidsmarkt naar gemeenten

    Kennis van de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt is wezenlijk voor de sociaal-economische ontwikkeling in onze regio. Regio Noord-Veluwe heeft in samenwerking met het POA informatie verzonden over de actuele stand van zaken voor wat betreft de werkgelegenheid en werkloosheid.

    Lees meer
     
     

    3 aug 10 - Vanaf nu kunnen jongeren langer werken op tijdelijk contract

    09 juli 2010 | Inkomen, Jeugdbeleid, Werk

    Vanaf 9 juli 2010 kunnen werkgevers vaker en langer opeenvolgende arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd afsluiten met werknemers jonger dan 27 jaar.

    Lees meer
     
460