Klankbordbijeenkomst ‘Langer duurzaam thuis wonen’

image
24 oktober 2016

Klankbordbijeenkomst ‘Langer duurzaam thuis wonen’

Koppeling met duurzaamheidsambities
Het ondersteunen van het langer zelfstandig wonen is als innovatiethema onderdeel van het Uitvoeringsprogramma van De Diamant van Midden-Nederland. Dit thema is gekoppeld aan de regionale  duurzaamheidsambities van de samenwerkende gemeenten op de Noord-Veluwe. Die ambities streven onder meer naar lagere energierekeningen en een hoger wooncomfort.

Een breed publiek aanspreken
Tijdens de bijeenkomst bleek dat de aanwezigen enthousiast zijn om het vliegwiel vaart te geven. De ideeënuitwisseling leverde een reeks aan voorstellen, voornemens en concrete plannen op. Zoals aan een breed publiek bekend maken welke mogelijkheden en (technische) oplossingen er al bestaan. Het is een mogelijkheid om deze bekendheid te versterken met de realisatie van een duurzame demonstratiewoning.

Nauwere aansluiting
De deelnemers willen een nauwere aansluiting zoeken met instanties en organisaties die in de regio al actief zijn op dit gebied. Samenwerking is eveneens gewenst met zorgverzekeraars, woningcorporaties, makelaars, huisartsen, zorginstellingen, verpleegkundigen, verzorgenden en het onderwijs. Om de behoeften nog beter in beeld te krijgen, wordt overwogen een klantenpanel van bewoners op te richten.

Vervolgbijeenkomst
Het project ‘Langer duurzaam thuis wonen’ krijgt op korte termijn een businessmodel. De eerste contouren worden gepresenteerd tijdens de vervolgbijeenkomst op dinsdag 29 november. Die vindt eveneens plaats in het Innovatiehuis van De Diamant, aan de Elspeterweg 22A in Nunspeet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerrit Marskamp (Regio Noord-Veluwe) (0341 - 47 44 36) / GMarskamp@regionoordveluwe.nl of Patrick Steggerda (MKB Winstpunt) patrick.steggerda@mkbwinstpunt.nl.
  

460