V2O

Logo V2O rechtop
20 juni 2016

Veelbelovende vergezichten om in Gelderland en Flevoland samen kansen te verzilveren

Floriade 2022
Jan Willem Griep was een van de sprekers tijdens ‘View to Opportunities’. Hij is directeur Tuinbouw en Financiën van Floriade 2022. “De Floriade combineert de vernieuwingsdrang in de Nederlandse tuinbouwsector met het streven van Almere om een groene stad te zijn. Voor de organisatie van de internationale tuinbouwtentoonstelling willen we samenwerken met diverse partijen in de regio,” vertelde hij. “Voor het eerst in de geschiedenis van de Floriade presenteren we de voorbereidingen heel nadrukkelijk. Dat doen we omdat ‘The making of.. ‘ een boeiend proces is met tal van hoogtepunten. Onlangs is het eerste paviljoen ‘de Drijfveer’ gerealiseerd. Een drijvend gebouw, midden in het groen, dat dienst doet als unieke vergaderlocatie. De ontwikkelingen van de organisatie van Floriade 2022 bieden ongetwijfeld inspiratie aan ondernemers in de wijde omgeving om na te denken over de vraag wat dit grootse evenement voor hen kan betekenen.”

Luchthaven Lelystad en zakelijk toerisme
Jean-Jaques Jouret hield een pleidooi over de versterking van zakelijk toerisme in de beide provincies. Hij is projectleider Congresbureau Regio Zwolle en commercieel manager van Landstede. “Zakelijk toerisme is de verzamelnaam voor een verblijf dat verband houdt met een vakbeurs, publieksbeurs, congres, vergadering of een andere bijeenkomst. Of met een individueel zakelijke reden of een incentive. Het valt op dat van alle zakelijke overnachtingen in Nederland slechts 6 procent plaatsvindt in Gelderland. Voor Flevoland valt dit cijfer nog slechter uit met 1 procent. Er valt dus in beide provincies een wereld te winnen, waarbij als extra argument geldt dat de gemiddelde recreatieve toerist 360 euro tijdens een verblijf uitgeeft, terwijl de zakelijke toerist gemiddeld 520 euro per verblijf spendeert. De uitbreiding van Lelystad Airport kan zorgen voor een forse groei van het zakelijk toerisme in de beide provincies. Dan zijn goede verbindingen van en naar de luchthaven wel een noodzaak.” 

Bereikbaarheid
“De wereld ligt aan onze voeten, maar dan moet je er wel kunnen komen.” Met die uitspraak onderstreepte Arno van Dijk (EVO) het belang van bereikbaarheid. EVO behartigt de belangen van ondernemers in handel en industrie op het gebied van goed functionerende goederenstromen. Volgens Van Dijk zijn er helaas steeds meer knelpunten. “Ook in deze regio, zoals de Nijkerkerbrug, de Elburgerbrug, Kornwerderzand en Roggebot. Daarnaast baart de doorstroming op de A28 zorgen.” Hij riep de overheden op om meer te investeren in infrastructuur en om te zorgen voor werkbare milieuregels. 

V2O staat voor View to Opportunities en is de opvolger van R20 (2014) en M20 (2015), een drukbezochte reeks bijeenkomsten waarin o.a. de mogelijkheden rondom Lelystad Airport centraal stonden.

Deelnemende organisaties
 V2O wordt voor en door de volgende bedrijfskringen/organisaties opgezet:
 - De Diamant van Midden Nederland (bedrijvenkringen Elburg, Ermelo,
   Harderwijk, Heerde, Oldebroek, Putten, Nunspeet, Zeewolde)
 - De Maatschappij, departement NW-Veluwe en  Flevoland
 - Ondernemersvereniging De Driehoek Dronten  (OVDD)
 - Vereniging Bedrijfskring Almere
 - Bedrijfskring Lelystad
 - Bedrijvenkring Urk
 - Bedrijven Actief NOP
 - RNV
-  NVOO
-  VNO/NCW Midden
-  Provincie Gelderland
-  Gemeente Zeewolde / Zeewolde Zakelijk
-  Landstede
-  EVO
-  Floriade 2022
-  Broekhuis Harderwijk
-  Van Werven

460