Projecten en thema's waarbij De Diamant betrokken is.

  Logo CTL

  Centrum voor Transport & Logistiek

  Met de start van het Centrum Transport en Logistiek nemen de regionale werkgevers gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het opleiden. Dit initiatief geeft een goede bodem onder de toekomstige inzet voor ‘leven lang leren’. Ook draagt het bij aan het behoud van het in het onderzoek De Kracht van Oost (KvO) geroemde aanpassingsvermogen van de regio. Zowel van werknemers als werkgevers/hoge arbeidsparticipatie: ‘responsiviteit’. Met de provinciale bijdrage is het initiatief in één keer uit de take off fase en kunnen dragende/trekkende ondernemers met verwijzing naar resultaten werken aan verbreding en borging.

  Lees meer
   
  Energieke Noord Veluwse bedrijven

  Energieke Noord-Veluwse Bedrijven

  Het Noord-Veluwe Ondernemers Overleg, Innovatiehuis De Diamant, VNO-NCW Midden, Rabobank, St. Energieke Regio, IGEV, ODNV, het Gelders Energieakkoord en Provincie Gelderland hebben de handen ineengeslagen voor het project Energieke Noord-Veluwse Bedrijven. Dit project biedt de mogelijkheid om de kansen die energiebesparing biedt, met beide handen aan te grijpen en er concreet werk van te maken. Onafhankelijk, waardoor dit project andere initiatieven aanvult en niet in de weg staat.

  Lees meer
   
  Kaart Diamant 2015 met 't Harde

  Vestigingsklimaat Noord-Veluwe

  De Noord-Veluwe is voor bedrijven een aantrekkelijk gebied om zich te vestigen. De Diamant van Midden-Nederland houdt zich met diverse thema's rondom vestigingsklimaat bezig. Zo heeft De Diamant een bijdrage geleverd aan de de regiobrede 'lobby A28' en is De Diamant betrokken bij de ontwikkelingen rondom de uitbreiding van Airport Lelystad. 

  Lees meer
   
  Kracht van Oost NL

  Kracht van OOST NL

  De Noord-Veluwe is een economisch sterke regio. Dit blijkt uit het onderzoek ‘De kracht van Oost-NL’ in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. In dit onderzoek hebben zes spraakmakende wetenschappers de concurrentiepositie van Oost-Nederland geanalyseerd.

  Lees meer
   
  Studenten stage

  Student & Stage HBO/WO Noord-Veluwe

  De (maak)industrie op de Noord-Veluwe loopt achter wat betreft “nieuwe kennis”; op diverse gebieden. Om bij te blijven bij de kennisontwikkeling moet deze kennis naar onze regio gehaald worden. Studenten kunnen hierop het antwoord zijn.

  U heeft, creëert of faciliteert een HBO/WO stage- of afstudeerplaats die “er toe doet” bij uw bedrijf en het Innovatiehuis De Diamant gaat voor (en in overleg met) u op zoek naar (een) geschikte student(en).  Dat is Student & Stage HBO/WO Noord-Veluwe (powered by Innovatiehuis De Diamant).

  Lees meer
   
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

474