Techniekpact
  Online 15 juni 2020 10:30 - 12:00 uur

  15 juni: Techniekpact Jaarcongres 2020

  Andere tijden vragen om andere activiteiten: daarom is de jaarconferentie op maandag 15 juni, van 10.30 tot 12.00 uur, dit keer geheel en al in de vorm van een online event. Het centrale thema: de huidige situatie op de arbeidsmarkt en de kracht van het Techniekpact-netwerk om hierop te acteren. We nemen u mee in het advies voor de toekomst van het Techniekpact.

  Er zal worden stil gestaan bij 7 jaar Techniekpact, urgente thema’s & resultaten, een aantal best practices en de toekomst van het Techniekpact. 

  Meld u hier direct aan voor de jaarconferentie

  Gasten zijn:

  • staatssecretaris Mona Keijzer (ministerie van Economische Zaken en Klimaat)

  • Thea Koster (voorzitter Nationaal Techniekpact)

  • gedeputeerde Peter Kerris (provincie Gelderland)

  • gedeputeerde Tijs de Bree (provincie Overijssel).

  Presentator en cabaretier Dolf Jansen zal het event op zijn geheel eigen wijze presenteren en met de gasten èn u het gesprek aangaan. 

  Inhoud en programma

  Op Sportcentrum Papendal wordt een van de zalen omgebouwd tot studio van waaruit Dolf Jansen ons door het programma leidt. Thea Koster zal ons meenemen in haar advies voor de toekomst van het Techniekpact. Zij gaat daarover met staatssecretaris Mona Keijzer en de deelnemers in gesprek.

  In het tweede deel van het programma wordt onder andere stil gestaan bij de extra inzet als het gaat om scholing in het kader van de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt. Met Peter Kerris en Tijs de Bree, gedeputeerden van respectievelijk Gelderland en Overijssel, worden deze vraagstukken van hun regio’s onder de loep genomen; voor welke aanpak kiezen zij en wat vraagt dat voor inspanningen.

  Tussendoor presenteren wij de nieuwe Techniekpact Monitor. Via een quiz nemen we u mee door laatste cijfers binnen de technieksector. Welke ontwikkelingen zijn er, en wat betekenen die?

  Deelnemers aan de jaarconferentie ontvangen direct na afloop een online magazine waarin inspirerende verhalen te lezen zijn over hoe het Techniekpact zich ontwikkeld heeft sinds 2013.

  We hopen dat u er bij bent! 

  539