Logo De Maatschappij
  Huis van de Stad, Havendam 56, Harderwijk 25 oktober 15.30 - 18.00 uur

  25 oktober 2017: Robotisering in de maatschappij

  ‘Robots werken, mensen leven’; maar kunnen we samenleven? Leidt robotisering tot invoering van een basisinkomen? En van wie is de data in een robot nu eigenlijk?

  Dit soort stellingen geven het thema 'Robotisering in de maatschappij' een prachtig kader. De maatschappelijke discussie rondom robotisering en automatisering maakt heel wat los. De ‘4e industriële revolutie’, de tijd van robots, zelfsturende voertuigen en artificial intelligence is in aantocht en wie weet wat daardoor allemaal veranderd. Eén ding weten we wel: robots geven ons de kans om ons leven te verrijken. Nemen taken over die wij makkelijk kunnen en willen missen waardoor wij meer oog krijgen voor de maatschappij om ons heen. Dit vraagt om aanpassings-vermogen van mensen en maatschappij.

  Op 25 oktober spreekt Saskia Nijs, één van de ’50 most inspiring women in technology’ over dit thema. Zij is werkzaam bij Philips, columnist bij het Financieel dagblad en onderzoeker aan de VU. In haar presentatie over 'Robotisering in de maatschappij' wil Nijs wil niet alleen ‘een uur vol praten'. Zij zoekt actief de interactie met de zaal.

  Gastheer is de gemeente Harderwijk in het ‘Huis van de Stad’. Een mooi voorbeeld van een publieke omgeving waar robot NOVAH ingezet wordt als ondersteuning bij het contact met burgers. Laat u verrassen bij de inloop en bij de afsluiting.

  Waar: Het Huis van de Stad, Havendam 56, Harderwijk (let op: gewijzigde locatie!)
  Parkeren: parkeerplaats P1 (eerste 3 uur gratis), ingang pp bij molen.

  Deze bijeenkomst is open voor alle ondernemers in de regio. Er zijn geen kosten aan verbonden.
  Aanmelden kan via nwveluwe@de-maatschappij.info.

   
  539