Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  VIP 16 winnaar Mol Fresh Food Putten

  Mol Fresh Food uit Putten wint Veluwse Innovatieprijs 2016

  Juryvoorzitter Piet Mosterd maakte dit op donderdag 1 december bekend in de nagenoeg volle theaterzaal van Veluvine in Nunspeet. Het Puttense familiebedrijf is al 25 jaar gespecialiseerd in het machinaal schillen van uien en de levering van verpakte uienblokjes en uienringen. Het ontwikkelde een methode om nu ook van de uienschillen, voorheen het productieafval, hoogwaardige producten te maken.

  De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. In de vijfde editie van de wedstrijd, georganiseerd door De Diamant van Midden-Nederland, kwamen 14 inzendingen binnen. De jury selecteerde drie genomineerden. Tijdens de feestelijke finaleavond viel de uiteindelijke keuze op de Puttense uienspecialist.

  Ingrediënten
  “Wij verwerken wekelijks ongeveer 200 ton uien. Onze reststroom bestaat uit bijna 60 ton per week aan uienschillen,” legt mede-eigenaar Anthony Mol uit. “Die enorme hoeveelheid daagde ons uit tot circulair denken, want voorheen kon de reststroom alleen gebruikt worden als veevoeder en vergistingsmateriaal. Met onze partner BRS hebben we nu een raffinageproces doorontwikkeld om onze uienreststroom te kunnen verwerken tot ingrediënten voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat proces levert hoogwaardige producten op die als basis dienen voor bijvoorbeeld sauzen, instant maaltijden, brood, pizza’s en kruidenmengsels. Ook zijn we in staat om een glutenvrije uiensmaakstof te maken, waar al veel vraag naar is. In 2017 zijn wij in staat om de volledige reststroom in Putten te verwerken.”

  Verrassing
  Anthony Mol nam de overwinnaarsschaal van de Veluwse Innovatieprijs glunderend in ontvangst. “De nominatie was al een verrassing. We beschouwden de finaleplaats al als een waardering voor alle tijd, energie en financiële middelen die we samen met BRS in dit project hebben gestopt.”

  Lees meer
   
  Logo Diamant blauw GROOT

  Nieuwsflits februari 2017; Successen Diamant dagen uit tot acties in 2017

  De Nieuwsflits van februari 2017 is uit!
  In de Nieuwsflits houdt De Diamant haar betrokkenen op de hoogte van nieuwswaardige zaken.

  Wilt u ook op de hoogte blijven van de activiteiten van De Diamant? Mail dan naar info@dediamantvanmiddennederland.nl en meldt u aan.

   


   

  Lees meer
   
  Scheffer met bitterbal

  Werkbezoek gedeputeerde aan Innovatiehuis

  De Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer bracht donderdag 22 december 2016 een werkbezoek aan Nunspeet. Na ontvangst op het gemeentehuis van Nunspeet, werden twee innovatieve lokale bedrijven bezocht. De heer Scheffer werd hierbij vergezeld door het college van B&W van de gemeente Nunspeet, alsmede het RCT, het IGEV, de bedrijvenkring Nunspeet en de Diamant.
   

  Lees meer
   
  Foto Linnaeus groot 2016

  Van de Brug Int. Tanktransport ontvangt Linnaeusonderscheiding

  De 19e Linnaeusonderscheiding van De Maatschappij werd gisteren tijdens de traditionele regionale nieuwjaarsbijeenkomst uitgereikt aan Van de Brug Internationaal Tanktransport uit Putten. Rien en Janneke van de Brug namen samen met hun kinderen Arjanne en Evert de prijs in ontvangst. Zij nemen in 2018 de zaak over. Rien vertelde dat hij de beschikbaar gestelde 500 Euro voor een goed doel schenkt aan de Nederlandse Leverpatiënten Vereniging. ‘Een logische keuze’, zo stelde Van de Brug. ‘Onze dochter heeft dankzij een donorlever haar leven terug en daar zijn we nog iedere dag dankbaar voor’.

  Lees meer
   
  Logo Diamant blauw GROOT

  Werkgelegenheid en werkloosheid in de Noord-Veluwe, eind 2016

  Informatie over werkgelegenheid en werkloosheid in de Noord-Veluwe, eind 2016.  

  Lees meer
   
  IGEV Ed Nijpels

  Grote belangstelling bij ondernemers voor energiebesparing

  Zo’n 150 ondernemers lieten zich tijdens het netwerkevent op 6 december in Harderwijk inspireren door Ed Nijpels en collega-ondernemers. Hoofdboodschap: bedrijven die investeren in energiebesparende maatregelen besparen kosten, verstevigen hun concurrentievermogen en nemen verantwoordelijkheid voor de komende generaties. Bovendien werden de ondernemers geinformeerd over het nieuwe project ‘Energiebesparing bij bedrijven op de Noord-Veluwe’, dat begin 2017 van start gaat.
             
  Bedrijven en organisaties kiezen steeds vaker voor een energiezuinige bedrijfsvoering. En dat is niet zo vreemd, want de impact van de klimaatverandering begint steeds meer door te dringen. Tijdens het netwerkevent, georganiseerd door het Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), werden de ondernemers geinformeerd over financierings mogelijkheden, korte terugverdientijden van energiebesparende maatregelen, wettelijke verplichtingen en praktijkervaringen van collega ondernemers.
             
  Energietransitie als verdienmodel
  Hoofdspreker was Ed Nijpels, voorzitter van de Commissie Borging Energieakkoord. Nijpels plaatste energiebesparing in een bredere context. Hij benadrukte dat de transitie van fossiele brandstoffen naar duurzame energie net zo ingrijpend zal zijn als historische gebeurtenissen zoals de industriële revolutie.

  De economische en maatschappelijke impact van de overgang naar duurzame energie zal volgens Nijpels verregaande consequenties hebben, die deels al zichtbaar worden: “De energietransitie is een verdienmodel. Het zorgt voor meer banen, meer welvaart en meer comfort voor de mensen. Energiebesparing brengt grote kansen met zich mee, los van het feit dat het goed en noodzakelijk is voor onze kinderen en kleinkinderen.”

  Lees meer
   
  Innovatiehuis De Diamant

  Ambitie Diamant innovatie

  We hebben met Innovatiehuis De Diamant het afgelopen jaar goede vorderingen maken met de invulling van de Diamant-innovatie-ambitie. Belangrijk is de door De Diamant steeds gewenste en door Rabobank Noord-Veluwe mogelijk gemaakte fysieke uitstraling als Innovatiehuis De Diamant. Hierdoor hebben we innovatie een gezicht gegeven en de innovatie-ondersteuning gebundeld. 

  De bundeling resulteert in met concrete activiteiten rond innovatie:
  - opening van het Innovatiehuis De Diamant (ID) begin dit jaar geopend door gedeputeerde Scheffer
  - de domotica-bijeenkomsten hebben een vervolg gekregen in de onder-nemersklankbordgroep
    ‘Langer duurzaam thuis wonen’
  - we maken vorderingen met de oprichting van een Fieldlab Industriële Robotisering in de regio
  - op 1 december uitreiking  in Nunspeet van de Veluwse Innovatie Prijs (VIP).

  Maar het allerbeste resultaat is voor ons toch wel de bereidheid van de Noord-Veluwse bedrijvenkringen voor meerdere jaren bij te dragen aan Innovatiehuis De Diamant. Het betekent naast geld (toegezegd circa €8.000/jaar) vooral ook commitment.
  Van de provincie en de gemeenten hebben we nog geen toezeggingen voor een bijdrage. Het partnerschap provincie/(Noord-)Veluwe concentreert zich op de toeristisch ingestoken gebiedsopgave De Veluwe.
   

  Lees meer
   
  Bestuur NVOO oktober 2016

  Bedrijvenkringen kiezen voor innovatie

  Alle bedrijvenkringen van de Noord-Veluwe, verenigt in het NVOO, het Noord Veluws Ondernemers Overleg, De Maatschappij NW-Veluwe en Flevoland en Business Club Noord Veluwe ondersteunen gezamenlijk het Innovatiehuis De Diamant.

  De Noord-Veluwe, ook wel ‘De Diamant van Midden-Nederland’ genoemd, doet het goed als regio. Met een lage werkeloosheid en een hoge arbeidsethos scoort zij goed in de verschillende overzichten. Dat betekent niet dat er op de lauweren gerust kan worden. Vernieuwing en met de tijd mee gaan is een must en krijgt prioriteit.

  Het in april geopende Innovatiehuis De Diamant haalt innovatievragen op, verbindt belanghebbenden, stimuleert innovatie in het algemeen en maakt deze zichtbaar ter inspiratie. De bedrijvenkringen van Heerde, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten zetten hier nu samen met Rabobank Noord Veluwe en De Maatschappij en de Business Club Noord Veluwe ook de schouders onder.

  Lees meer
   
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

436