Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Schermafbeelding 2018-07-19 om 11.22.51
22 juli 2018

Aandacht voor techniek: De Techniek Verbinder

Ook op de Noord-Veluwe is het een uitdaging: er is een groot tekort aan technisch geschoolde mensen. Om de techniek in de regio een flinke boost te kunnen geven lanceren vier organisaties De Techniek Verbinder. Platform Techniek Noordwest-Veluwe is de aanjager van De Techniek Verbinder en werkt samen met De Techniek Academie, BITT Belevingscentrum en Veluwe Portaal. 
 

Promotie van technische beroepen

Met behulp van de lokale overheid en technische bedrijven hoopt men met het aanstellen van De Techniek Verbinder de regio een nieuwe impuls te kunnen geven. De vier partijen zijn ervan overtuigd dat je niet vroeg genoeg kunt beginnen met techniekpromotie. In het kader van het huidige landelijke Techniekpact is het primair onderwijs verplicht om vanaf 2020 techniek op te nemen in de lessen. 

In de regio Noordwest-Veluwe/Randmeren bestaan een groot aantal bedrijven en initiatieven rondom techniek. De Techniek Verbinder heeft als brede taak om al deze mogelijkheden op een hedendaagse manier aan elkaar te verbinden. Door te verbinden groeit de techniek en groeit daarmee ook de regio. 
 

Ambities

De ambitie is om in de regio voldoende mensen op te leiden zodat wanneer de huidige generatie werkzaam in de techniek terugtreedt, deze vervangen kan worden. Dankzij een bijdrage van €200.000,- van Provincie Gelderland kunnen de werkzaamheden van De Techniek Verbinder direct en vol gas van start. 

De werkzaamheden van De Techniek Verbinder vinden plaats onder de vlag van het Platform Techniek Noordwest-Veluwe binnen het opgestelde Techniekpact. Het plan wordt ondersteund vanuit De Diamant van Midden-Nederland. 

Meer informatie over De Techniek Verbinder?

Gerrit Marskamp, De Diamant van Midden-Nederland - info@dediamantvanmiddennederland.nl
Elly den Harder, Platform Techniek - elly@platform-techniek.nl

436