Annemieke Woltjes
12 juni 2017

Leren voor jezelf

Ik werk al bijna 18 jaar bij Landstede het regional opleidingscentrum. ‘Moet je daar niet eens weg?’, hoor ik wel eens. Want volgens verschillende ‘goeroes’ zou je na 5-7 jaar moeten verkassen om jezelf en je werk fris en fruitig te houden. Daar kan ik best in komen ware het niet dat werken in het onderwijs enorm afwisselend is. Zolang ik iedere dag een succesje boek, wil ik blijven. Er valt nog genoeg te leren.

Als accountmanager voor bedrijven krijg ik ook telefoontjes van 'particulieren' die iets willen leren. Draaitabellen in Excel of Chinees of iets heel anders zoals het maken van periode-afsluiting in de boekhouding. Hele specifieke zaken, vaak persoonlijke wensen. Gek genoeg, staan ze daarin meestal alleen. Ze kunnen geen groep gelijkgestemden bij elkaar trommelen en willen iets dat niet ‘in bulk’ aangeleverd wordt.
Mijn hart gaat uit naar de particulieren. Over intrinsieke motivatie gesproken; deze mensen gaan er helemaal voor. Maar het aanbod voor hen is over het algemeen massa. Terwijl het echte leerproces altijd persoonlijk is.

Bij Landstede kan je terecht voor zogenaamde 'privétrainingen'. De deelnemer bepaalt hier de leervraag, de docent gaat met hem of haar de diepte in vier of meer lesmomenten. Net hoeveel nodig is en hoever het budget reikt. Tot het kwartje valt.

Succes volgt inzet. Van tijd en geld maar vooral moeite en motivatie.
Kan ik iets voor je betekenen? Mail naar awoltjes@landstede.nl of of bel 06- 53 25 85 99.

Annemieke Woltjes
Accountmanager Landstede

444