Annemieke Woltjes
7 maart 2017

Samen (op)groeien

In het onderwijs leggen wij ons al jaren toe op het ontwikkelen en aanbieden van (vak)opleidingen. En we zien onze leerlingen en deelnemers groeien en bloeien. Jong en oud, mbo, hbo of universitair niveau, particulier of zakelijk. Het maak niet uit. Er zit groei in iedereen.

Groeien is geweldig, hoewel menig puber kan niet wachten tot de baard niet langer in de keel zit maar rond de kaken. De gemiddelde jongeling brengt heel wat uren door op school. Ze groeien onder andere door hun hersenen uit te dagen (al denken ze daar zelf vaak anders over). En na school gaan ze werken en ontwikkelen ze zich daar verder. Dat proces stopt niet na de 18de verjaardag. Je groeit je hele leven.

Groter, beter, sterker
Een leven lang leren… het klinkt mensen soms een beetje dreigend in de oren. En dat is jammer. Want leren is geen doel op zich. Het is een stap in de goede richting, het is als het ware the yellow brick road van onderwijs. En daar ben je nooit alleen. Er zijn altijd leermeesters en medereizigers. Soms loop je tegen een heks op hier en daar, maar over het algemeen voelt het goed. Jezelf ontwikkelen, groter, beter, sterker worden. Kortom: groeien. Ook en juist als je volwassen bent.

Samen (op)groeien
Als opleidingsinstituut leer je heel veel van je cursisten. Er komt een bak ervaringen en tips en trucs door de deur die zijn wortels heeft in de praktijk. Daar plukken we dankbaar de vruchten van. We groeien als het ware samen op. Zo ontstaan mooie dingen waar we allemaal beter van worden.
We ontdekken trajecten die eerder onbekend voor ons waren. Onvermoede talenten van collega’s komen boven drijven. Cursisten organiseren spontaan bedrijfsmatige uitstapjes die allemaal niet voorkomen in de examens maar o zo veel toevoegen. We trekken samen op, the yellow brick road geeft toegang tot oneindige mogelijkheden.
En zo is een leven lang leren al een stuk minder eng. Met het liedje van de Jacksons in je hoofd kan je loopbaan niet meer stuk.
Come on, let’s get on down, get on down the road…..

Meer weten? Mail naar awoltjes@landstede.nl en of bel 06-53 25 85 99 en maak een afspraak.

444