Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Corona
17 maart 2020

Corona: informatie voor ondernemers

Het Corona virus houdt ons land en het dagelijkse leven in haar greep. Voor ondernemersvragen kunt u bij verschillende instanties terecht. Deze heeft Gemeente Nunspeet voor u op een rijtje gezet. 

Crisisnummer

MKB-Nederland, VNO-NCW en PZO-ZZP hebben samen met de Kamer van Koophandel een coronaloket geopend voor ondernemers met vragen. Bij dit loket vind je informatie die kan helpen bij vragen over welke regelingen er bestaan, hoe je moet handelen in bepaalde gevallen en wat aanbevolen is om nu te doen. Het loket is ook telefonisch te bereiken via tel. 0800-2117 (op werkdagen tussen 08.30 en 17.00 uur). Let op: het is erg druk aan de telefoon.

Vragen voor werkgevers en ondernemers

Vragen voor specifiek de horecaondernemers

Vragen voor zelfstandigen

Vragen over internationaal ondernemen

Vragen voor werknemers

Information in English

RIVM

Werktijdverkorting vanwege coronavirus

Heeft het coronavirus invloed op uw bedrijf en heeft u daardoor tijdelijk minder werk? Werktijdverkorting, ofwel deeltijd WW, kan dan een oplossing bieden. Uw werknemers krijgen dan voor de niet-gewerkte uren een uitkering via het UWV.

Let op!

  • Werktijdverkorting is uitdrukkelijk bedoeld als tijdelijke oplossing. Werktijdverkorting kan dan ook alleen maar betrekking hebben op een periode tussen 2 en 24 weken.
  • Bij een verwachte langere duur wordt geen vergunning afgegeven. Ook moet naar verwachting minstens 20% van de arbeidscapaciteit niet worden benut.

Meer informatie vindt u op de website van Sociale Zaken en  Werkgelegenheid en het UWV

436