Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Startversneller
22 april 2018

De Startversneller, kans voor ambitieuze starters

Ondersteuningsprogramma voor startende ondernemers in Gelderland. 

De Startversneller helpt startende ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Het nieuwe programma biedt coaching en opleiding voor Gelderse starters. De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Donderdag 19 april wordt de Startversneller gepresenteerd op de StartupDelta Summit in Arnhem. Gedeputeerde Michiel Scheffer en Statenlid Daisy Vliegenthart van de CDA fractie reiken de eerste vouchers uit.

De Startversneller wordt uitgevoerd in opdracht van provincie Gelderland. 'Na beëindiging van het programma IkStartSmart van de Kamer van Koophandel, was er behoefte aan een programma specifiek gericht op de ontwikkeling van startende ondernemers. Met De Startversneller bieden we niet alleen vouchers voor coaching en opleiding maar breiden ook het netwerk van de starters uit en wijzen ze bijvoorbeeld op interessante bijeenkomsten.', aldus Wouter van der Kley projectleider De Startversneller.

Werk maken van innovatie

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘Gelderland maakt werk van innovatie. Startende ondernemers hebben vaak goede ideeën, maar slagen er niet altijd in hun innovaties succesvol op de markt te brengen. Met De Startversneller willen wij starters helpen van hun idee een succes te maken.’

Ondernemers komen in aanmerking voor een voucher van maximaal € 1.000,- om te besteden aan coaching. De coaching heeft betrekking op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden zoals financiën, acquisitie of managementvaardigheden. Op een later moment kunnen zij in overleg met de coach een tweede voucher voor maximaal € 1.000,- aanvragen voor opleiding en training. Voor de opleidingen en trainingen wordt onder andere samengewerkt met partners binnen het starters ecosysteem van Gelderland. De startende ondernemer betaalt een eigen bijdrage van 20%.

Eerste vouchers uitgereikt 

De eerste vouchers werden tijdens de lancering van het programma uitgereikt. Rick Harmsen is een van de starters die een voucher mocht ontvangen. Harmsen heeft zojuist een bedrijf overgenomen dat zich richt op het fabriceren en verkopen van vormsnoeimachines. 'Ik heb de ondernemerstest gedaan en ik blijk vooral op gebied van bedrijfskundige vaardigheden nog wel wat ondersteuning te kunnen gebruiken. Ik ben blij dat ik hier nu een coach voor in kan zetten, ik wil het met mijn nieuwe bedrijf natuurlijk graag zo goed mogelijk doen.' Marieke Vanthoor is onlangs het bedrijf Greenko consultancy gestart. Zij ontwikkelt onder andere een innovatief kweeksysteem voor de algenteelt. 'Ik ben puur wetenschappelijk opgeleid dus op dat vlak zit het wel goed. Qua ondernemersvaardigheden zoals acquisitie heb ik echter nog wel wat hiaten. Mooi dat ik daar nu een voucher voor in kan zetten.' Binnen De Startversneller zijn er jaarlijks 500 vouchers beschikbaar voor startende ondernemers uit Gelderland. 

 

www.destartversneller.nl 


Meer informatie: Linda van Schuijlenborgh, woordvoerder De Startversneller.

Tel: 06-42223181 
 

436