Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Lelystad Airport
17 december 2018

Economische kansen Lelystad Airport: ook voor Noord-Veluwe

Op vrijdag 7 december vond er in Stadsboerderij Boerkok, vlakbij Lelystad Airport, een ontbijtbijeenkomst plaats waarin ondernemers werden bijgepraat over de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport. De bijeenkomst was er één in een lange reeks waarbij ook Noord-Veluwse bedrijvenkringen/De Diamant van Midden-Nederland zijn betrokken. De bijeenkomst werd georganiseerd door de initiatiefgroep ‘Lelystad Airport moet Door’ en VNO-NCW Midden. Vooral de economische kansen voor de regio kwamen aan bod: de luchthaven biedt volop potentie voor het bedrijfsleven en zal positief bijdragen aan het economische klimaat.

Regionale betrokkenheid

De luchthaven levert niet alleen Lelystad maar ook aangrenzende regio’s nu al voordeel op. Zo is Van Gelder uit Elburg bij de aanleg van het vliegveld betrokken. Vanuit Flevoland, Noord-Veluwe en ook daarbuiten waren ondernemers, bedrijvenkringen en bestuurders aanwezig. Met praktijkvoorbeelden van zowel VNO-NCW als ondernemers uit regio Eindhoven werd ingegaan op de invloed van een luchthaven op de regio.

Vestigingsklimaat en werkgelegenheid

Jan van Mourik, VNO-NCW Brabant, benadrukt dat het vliegveld in Eindhoven hebben bijdraagt aan het vestigingsklimaat. Daarnaast neemt de directe werkgelegenheid toe en biedt het ondernemers kansen voor internationalisering. Hij merkt dat mensen die in de buurt van een luchthaven wonen vaak tegen de groei van de luchtvaart zijn, ondanks dat ze zelf vaak ook vliegen. “Voorstanders spreken zich minder gemakkelijk uit, dat is best gek.”

Kansen verzilveren

De directeur van Lelystad Airport, Hanne Buis, roept ondernemers op om de kansen die de ontwikkeling van de luchthaven met zich meebrengt te benutten. De organisatie staat open voor gesprek en geeft samen met ‘Lelystad Airport moet Door’ een duidelijke boodschap af: ‘Lelystad Airport wordt een economische motor voor de brede regio. Draag dit uit en laat uw stem horen in uw eigen kring.’

foto: Fotostudio Wierd

436