Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

NS Dienstregeling
6 februari 2019

Extra treinen tussen Noord-Veluwe en Randstad

De NS wil voor de dienstregeling 2020 een aantal verbeteringen doorvoeren voor een kortere reistijd en een betere overstap voor reizigers. Belangrijk is de verbetering van de bereikbaarheid van de Noord-Veluwe per trein. Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant is blij met de betere verbinding met de noordkant van de Randstad vanuit de Noord-Veluwe.

Sprinters

Het plan is onder andere om meer sprinters in te zetten tussen Harderwijk en Amersfoort. De trein tussen Harderwijk en Amersfoort rijdt nu vier keer in de ochtendspits richting Amersfoort en vier keer in de avondspits richting Harderwijk. ,,Door het gebruik van nieuwe treinen wordt de sprinter tussen Amersfoort en Zwolle twee tot drie minuten sneller", laat de NS weten. 

INTERCITY'S

In het plan staat verder dat de NS het aantal intercity's tussen Amersfoort en Utrecht wil verhogen van 4 naar 6 per uur. ,,Zo ontstaan meer reismogelijkheden en verbeteren we de kans op een zitplaats. Ongeveer 15.000 reizigers profiteren hiervan."

NIEUWE DIENSTREGELING

De NS stelt de verbeteringen voor bij de reizigersorganisaties en regionale overheden. De nieuwe dienstregeling gaat 15 december 2019 in.

Bron: NS.nl

 

436