Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Veluwse Innovatieprijs
11 november 2019

Kanshebbers Veluwse Innovatieprijs 2019

De kandidaten

BE Precision Technology - Nunspeet

Met een unieke gerobotiseerde oplossing voor het testen van verse voedingswaren tijdens het verpakkingsproces wil BE Precision Technology haar steentje bijdragen aan de voedselveiligheid. 

CekamonSAWS - Ermelo

Met alsmaar toenemend transport voor goederen wordt een efficiënt laad- en los proces steeds belangrijker. De Ergomover van CekamonSAWS versnelt dit proces en bevorderd het werkklimaat voor medewerkers. 

Dr. Ten - Wezep

Als alternatief voor lithium/loodzuur batterijen wil Dr. Ten met een innovatieve batterij met zeezout de markt veroveren. De batterij is gemaakt van duurzame materialen die ruim voorradig zijn. 

Green Offices - Harderwijk

Bij Green Offices werk je groen. Een full-service werkplek huren in een van de duurzaamste panden van Nederland. Het pand in Harderwijk is uiterst duurzaam gebouwd en heeft een A++++ label. 

Hametech - Nijkerk/Ermelo

Hametech ontwikkelde een oplossing voor een van de grootste energielekken in huis: de douche. De MEED is een douchecabine die water met een warmtewisselaar zeer efficiënt verwarmd en de warmte uit het douchewater hergebruikt. 

Hellebrekers - Nunspeet

Met het Clear Pool Concept introduceert Hellebrekers een duurzame waterbehandelingstechniek die geen afbreuk doet aan de hygiëne, de veiligheid en het comfort van een zwembad. 

HRLS - Ermelo

Een duurzaam lichtconcept op basis van inductie, dat vrijwel identiek is aan daglicht en een positieve invloed heeft op mens en dier. Dat is het GoedWerklicht dat HRLS samen met ESA ontwikkeld heeft. 

Ifective - 't Harde

De maakindustrie digitaliseert en automatiseert. Ifective ontwikkelde een uniek softwarepakket dat het samenstellen van orders en verwerking naar technische tekeningen en stuklijsten automatiseert. 

I&S Sporthorses - Putten

Met gebruik van genetische data, onderzoek en moderne technologie wil I&S Sporthorses de pardenfokkerij verduurzamen en naar een hoger plan brengen. 

Lagemaat - Heerde

Circulair slopen, dat is waar Lagemaat zich op richt. Met hun rigoureuze aanpak kijken ze naar elk specifiek onderdeel of stukje bouwmateriaal: een gebouw in zijn geheel ontmantelen en ergens anders weer opbouwen. 

LED Technologies - Zeewolde

LED Technologies maakt een ateletiekbaan slim. Door lampen in de afwateringsgoot te bouwen, kan een bepaalde snelheid getoond worden. Een digitale 'haas' voor sporters.

Protifarm - Ermelo

Er wordt steeds meer bekend over het verwerken van nutriënten uit insecten in voeding. Met een uniek, geautomatiseerd kweekproces kweekt Protifarm op grote schaal insecten voor de voedingsindustrie. 

 

436