Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Werkbezoek CDA jan 18
18 januari 2018

Lokale CDA-afdelingen op werkbezoek bij De Diamant van Midden-Nederland

Een groep van CDA-bestuurders en raadsleden uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Heerde en Hattem zijn op woensdag 17 januari jl. het gesprek met de vertegenwoordigers van de De Diamant aangegaan.

De Diamant bundelt de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden in de vorm van een kennis- en netwerkplatform. De naam verwijst naar de schitterende facetten van de Noord-Veluwe. Een aantrekkelijke regio om te ondernemen, te werken, te wonen, te leren en te recreƫren.

De regio Noord-Veluwe heeft volop economische potentie. Het ondernemerschap, de flexibiliteit, de innovatiekracht en de uitzonderlijke arbeidsmoraal zijn belangrijke pluspunten. Evenals de centrale ligging en de goede bereikbaarheid. De kernwaarden van de regio Noord-Veluwe staan echter onvoldoende in de schijnwerpers, zowel binnen als buiten het gebied. Een krachtig samenwerkingsverband maakt het mogelijk om vele kansen te benutten, maar dan moet die samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs er ook echt staan. Veel zaken gaan aantoonbaar goed, maar helaas is er nogal wat ruis op de lijn in de relatie met de overheid.  Daar wordt in het kader van de Strategische Samenwerking Noord-Veluwe wel aan gewerkt, maar voor de gespreksdeelnemers werd het duidelijk dat de wederzijdse betrokkenheid tussen ondernemers en onderwijs met de (lokale) overheid in de aankomende periode de nodig aandacht van de lokale CDA-politici vraagt. Alleen daarom al was het werkbezoek zinvol, verhelderend en ook inspirerend.

436