29 mar 12 - Pendelverkeer Noord-Veluwe

    Lees meer
     
    Provincie Gelderland vlag

    Onderwijs en Arbeidsmarkt in cijfers

    Met deze cijfers bieden we een beknopt overzicht van de arbeidsmarkt en het onderwijs in Gelderland. De gegevens worden vergeleken met die van Nederland in totaliteit. De cijfers bieden een handvat bij het opstellen van beleid en het initiëren van projecten.

    Lees meer
     
     

    29 mar 12 - Rapport pende NOord-Veluwe

    Lees meer
     
    Bijeenkomst VMI augustus 2016

    Werkbezoek aan VMI en Installect en Duits

    RCT Gelderland, 'bewoner' van het Innovatiehuis De Diamant, organiseerde vrijdag 26 augustus een werkbezoek van gedeputeerde Michiel Scheffer aan VMI in Epe en Installect en Duits Engineering in Zutphen. Samen met het bedrijfsleven wil de provincie de Gelderse industrie naar de top-3 van Nederland brengen door meer werk te maken van innovatie.  
    Het werkbezoek vond plaats in het kader van het nieuwe economiebeleid dat Provinciale Staten vorige maand hebben vastgesteld. Provincie Gelderland investeert de komende 3 jaar 100 miljoen euro in een slimme en schone economie die zorgt voor groei en duurzame werkgelegenheid.

    Installect is een innovatief industriebedrijf dat is gespeciliseerd in duurzame energieopwekking. Zij werken nauw samen met Duits Engineering dat een ontwikkelburo gericht op apparaten-, machinebouw en engineering. Beide bedrijven zijn werkzaam op het Clean Tech Center in Zutphen.
    VMI uit Epe is één van de snelst groeiende industriebedrijven in Gelderland.Het is één van de 'verborgen kampioenen' in Gelderland. Wereldspelers in een nichemarkt die zorgen voor duurzame groei en werkgelegenheid.

    Lees meer
     
     

    23 feb 12 - Monitor werkloosheidgegevens Noord-Veluwe 3e kwartaal 2011

    Lees meer
     
    5-7-17 Internet of things bijeenkomst

    Internet of Things, wat kan ik ermee?

    Op 5 juli j.l. troffen 17 Veluwse ondernemers uit de (maak)industrie elkaar bij de Allinq groep in Harderwijk om met elkaar van gedachten te wisselen over de kansen van het Internet of Things.

    De wereld om ons heen verandert snel. ICT is niet meer weg te denken uit onze processen en producten. Alles wordt aan het internet gehangen en gegevens worden uitgewisseld. Het zogenaamde Internet of Things (Internet der Dingen) doet zijn intrede. 
    Slimme objecten spelen een sleutelrol in het internet der dingen. Met gebruik van sensors kunnen deze hun omgeving in zich opnemen, en via ingebedde netwerktechnologie kunnen ze met elkaar communiceren, internetdiensten gebruiken en met mensen samenwerken. Dit levert efficiëntere processen op, duidelijkere informatie voor klanten, betere zorg, betere veiligheid en creëert kansen voor nieuwe diensten die het leven aangenamer en veiliger maken.

    Na de presentatie van Michaël van Boheemen en Marco Boerman van de Allinq groep was het mooi om te zien dat een groot deel van de aanwezige ondernemers volop kansen ziet om hier in hun business mee aan het werk te gaan. De technologie is beschikbaar en het netwerk wordt snel uitgerold, daar ligt het niet aan. Het gaat nu om ontwikkeling van nieuwe verdienmodellen, het creëren van nieuwe diensten op basis van de vrijkomende data. 

    Lees meer
     
     

    16 feb 12 - Persbericht provincie Gelderland

    Lees meer
     
     

    7 feb 12 - Werkbezoek gedeputeerde J.J. van Dijk aan arbeidsmarktprojecten op 2-2-2012

    Programma:

    Het bezoek start in Ermelo, waar persoonlijke gesprekken plaatsvinden met ondernemers, die hun activiteiten zijn gestart met coaching door de Kamer van Koophandel via het 'Ik Start Smart' programma.

    Lees meer
     
     

    Nieuwsflits juni 2016; Diamant volop in beweging!

    De Nieuwsflits van juni 2016 is uit!
    In de Nieuwsflits houdt De Diamant haar betrokkenen op de hoogte van nieuwswaardige zaken.

    Wilt u ook op de hoogte blijven van de activiteiten van De Diamant? Mail dan naar info@dediamantvanmiddennederland.nl en meldt u aan.

    Lees meer
     
     

    26 jan 12 - Persbericht POA jaarplan 2012

    POA creeert kansen voor de regionale arbeidsmarkt

    Regio
    Op de Noord-Veluwe is een kleiner deel van de beroepsbevolking actief op de arbeidsmarkt dan gemiddeld in Nederland. Het verschil is vier procent.

    Lees meer
     
    Foto Carivan

    Caravanstalling krijgt grootste zonnecentrale van Harderwijk

    2000 zonnepanelen op plat dak

    REGIO NOORD-VELUWE – Aan de Noorderbreedte in Harderwijk ligt nu nog een fors terrein braak. De aanblik van het terrein zal snel veranderen. In oktober start het bedrijf Carivan met de bouw van een enorme stalling voor bijna duizend caravans, boten, campers, trailers en vouwwagens. De stalling heeft een milieuvriendelijk ontwerp en wordt energieleverend. Op het platte dak zorgen straks maar liefst 2.000 zonnepanelen voor de energievoorziening. Om dit mogelijk te maken zocht het bedrijf samenwerking met IGEV (Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe).

    Uitgebreid aanbod van service en diensten
    “We gaan hier een uniek concept realiseren,” vertelt directeur/eigenaar Cees van Oostrum van Carivan. “Als de bouwwerkzaamheden volgens plan verlopen, gaan we in april 2017 van start. De stalling is dan 24 uur per dag en zeven dagen per week open. We combineren de stalling met een uitgebreid aanbod van service en diensten. Zoals de haal- en brengservice, de bandenservice, de wasservice, onderhoud, reparatie en bemiddeling bij aan- en verkoop.”

    Grootste zonnecentrale van Harderwijk
    Het betonnen pand krijgt een afwerking met een mantel van onbehandeld hout. Over tien jaar kan het hout nog dienen als brandhout en krijgt het gebouw een nieuwe jas. De bijzondere vorm van het pand past straks mooi bij de landschappelijke omgeving. Het ontwerp van Architectenbureau 4D voorziet in de laagst denkbare milieubelasting. De 2.000 zonnepanelen leveren, met een vermogen van 500 kWp, ongeveer 460 MWh stroom aan het net. Carivan krijgt daarmee de grootste zonnecentrale van Harderwijk.

    Lees meer
     
     

    17 okt 11 - Persbericht werkloosheid Noord-Veluwe 2e kwartaal 2011

    Persbericht

    Werkloosheid op de Noord-Veluwe aanzienlijk lager dan landelijk gemiddelde

    Regio - Gerekend over heel Nederland, heeft iets minder dan 6% van de beroepsbevolking geen werk, of een baantje van minder dan twaalf uur per week. Op de Noord-Veluwe ligt het werkloosheidcijfer een stuk lager.

    Lees meer
     
    Linnaeus beeld Circle of life

    Diamant omarmt Linnaeus onderscheiding

    Leden van De Maatschappij, departement NW-Veluwe en Flevoland en de bij De Diamant betrokken bedrijvenkringen, organisaties en instellingen van de Noord-Veluwe zijn op zoek naar de ‘meest sociaal-maatschappelijk betrokken ondernemer’ in de regio. Tot 1 juli kunnen zij kandidaten aandragen. Daarna buigt de jury zich over de nominaties en kiest daaruit diegene die de negentiende Linnaeus onderscheiding in ontvangst mag nemen.

    Jurycommissie
    De jurycommissie is dit jaar aangevuld met de heer Bieze, algemeen directeur-CEO Bieze Food Group en voorzitter VNO-NCW Noord-Veluwe en mevrouw drs. Rianne van Eijk, regiodirecteur ’s Heerenloo Ermelo. De vaste kern van de jury bestaat uit de heer Jos Disselhorst, business accountmanager gemeente Harderwijk, ing. Henk Meijer, directeur bedrijven Rabobank Noord Veluwe en Francine Meijerink, bestuurslid De Maatschappij, dept. NW Veluwe en Flevoland en gerechtsdeurwaarder.

    Zij kiezen uit de nominaties de kandidaat die het hoogste scoort op criteria zoals het voeren van een goed en sociaal personeelsbeleid, inspirerend leiderschap, toekomstgerichte bedrijfsvoering, ambassadeursfunctie, positieve beleidsvoering t.o.v. milieu en milieubewustzijn; kortom een ondernemer met een aantoonbaar groot sociaal maatschappelijk hart.

    Uitreiking
    Ieder jaar wordt in januari deze onderscheiding uitgereikt tijdens De Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van De Maatschappij, de Bedrijvenkring Harderwijk, Bedrijvenkring Ermelo en VNO-NCW Midden. Dit jaar vindt de bijeenkomst op 12 januari 2017 plaats.

    Lees meer
     
     

    22 aug 11 - RWI Arbeidsmarktanalyse

    RWI Arbeidsmarktanalyse 2011:
    Werkloosheid lijkt een structureel probleem te worden.

    Lees meer
     
    Innovatiehuis De Diamant

    Gezondheidszorg: een veelbelovende innovatiesector

    Uit onderzoek van KPMG blijkt dat de gezondheidszorg één van de meest veelbelovende sectoren voor innovatie is.
    Voor Stuurgroep De Diamant gaan haar inspanningen rondom domotica nu verder onder de noemer ‘duurzaam thuis’, een belangrijk kansrijk speerpunt binnen het thema innovatie.

    Startups en scale-ups zijn de motor van innovatie en kunnen een drijvende kracht zijn achter de groei van de werkgelegenheid. In de zorgsector is er volop sprake is van een hoge (startup) activiteit, vooral in het technologiedomein. “De gezondheidszorg is één van de meest veelbelovende sectoren voor innovatie door zowel bestaande als nieuwe spelers”, zegt Filip Vandamme van Volta Ventures.

    Lees meer
     
     

    6 jun 11 - Dreigend tekort aan arbeidskrachten voor de Noord-Veluwe

    Tijdens een bijeenkomst van VNO-NCW Noord-Veluwe bij Broekhuis Volvo in Harderwijk is op 24 mei jl. door werkgevers gekeken naar de meest recente ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Een aantal belangrijke ontwikkelingen, die de aandacht van werkgevers vraagt, kwam daarin naar voren.

    Lees meer
     
    Logo Diamant blauw GROOT

    Info rapport Economische toplocaties 2016: weinig veranderingen

    Jaarlijks verschijnt in Elsevier een artikel over onderzoek van Bureau Louter naar Economische Toplocaties. Ook dit jaar heeft Bureau Louter weer een onderzoeksrapport uitgebracht. Het rapport bevat een ranglijst van gemeenten over economische prestaties en analyses van ruimtelijk-economische dynamiek. Meer info via onderstaande link en dan de knop: naar ranglijst 2016:
     
    In hoofdlijnen zijn er voor onze 'regio' weinig veranderingen. Harderwijk en Zwolle zijn gelijk gebleven er was voor Amersfoort, Apeldoorn en Ermelo een kleine daling te bespeuren.

    Lees meer
     
     

    3 mei 11 - Persbericht Regiorapportage Noord-Veluwe

    PERSBERICHT

    Niveau stijgt, maar vergrijzen beroepsbevolking kan zorgen voor krapte op de arbeidsmarkt en verlies van kennis en ervaring.

    Lees meer
     
    Duurzaam

    Duurzaam thuis

    De Diamant van Midden-Nederland bundelt de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden. Zij spant zich onder meer in om de innovatiekracht op de Noord-Veluwe te versterken. Eén van de speerpunten is Ondersteunende Technologie Thuis (OTT), een terrein waar domotica, robotica en ict-toepassingen samenkomen. Stuurgroep De Diamant gaat ervan uit dat hier kansen liggen voor de verdere economische ontwikkeling van de regio.

    Lees meer
     
     

    20 apr 11 - Scholing gegarandeerd door POA Garantiefonds

    Het is belangrijk dat mensen zich blijven ontwikkelen, ook als ze werken. Het is voor werkgevers en werknemers op de Noord-Veluwe belangrijk dat ze een herkenbaar loket hebben waar ze met hun scholingsvragen terecht kunnen.

    Lees meer
     
460