3 aug 10 - Provincie houdt rol arbeidsmarktbeleid

    Provinciale Staten van Gelderland hebben in hun vergadering van 30 juni 2010 besloten dat arbeidsmarktbeleid een provinciale taak blijft. De afgelopen jaren is gebleken dat het effectief is als provincie en regio's samen optrekken.

    Lees meer
     
     

    3 aug 10 - Opnieuw geld voor scholing werknemers in de bouw

    Vanwege het grote succes stelt de provincie Gelderland opnieuw 400.000 euro beschikbaar voor onderwijs-vouchers voor de bouwsector. Het vorige budget van 400.000 euro van de provincie voor scholingstrajecten is binnen een half jaar opgegaan: 528 medewerkers van 48 verschillende bedrijven maakten er gebruik van.

    Lees meer
     
     

    3 aug 10 - Lichte stijging werkloosheid 2011 verwacht

    Op 7 juli verscheen in Trouw een artikel met een o.a. prognose voor arbeidsmarktsituatie in 2011.

    Lees meer
     
     

    3 aug 10 - Brochure Basisvaardigheden op de werkplek

    Lees meer
     
     

    3 aug 10 - Basiscijfers Jeugd Werkloosheid Leerbanen Stageplaatsen

    Lees meer
     
     

    2 aug 10 - RWI: Arbeidsmarktbeleid moet nu al rekening houden met de jaren na de crisis

    Wil Nederland ook na de crisis een goed functionerende arbeidsmarkt hebben, dan moet er nu al gewerkt worden aan een optimaal geschoolde beroepsbevolking die zich continu ontwikkelt en aanpast aan nieuwe eisen.

    Lees meer
     
     

    1 apr 10 - Monitor Werkloosheid Noord-Veluwe 1e kwartaal 2010

    Lees meer
     
    Foto vestigingsklimaat van banner

    Innovatiehuis krijgt vaste vorm

    De Diamant van Midden-Nederland gaat de inzet voor het stimuleren van innovatie in de regio Noord-Veluwe bundelen in een nieuw te vormen ‘Innovatiehuis De Diamant'. In dit innovatiehuis leren de betrokken personen elkaar beter kennen, waardoor onderlinge afstemming eenvoudiger wordt en er gezamenlijk opgetreden kan worden in de regio. Dit alles met als doel de innovatie slagkracht op de Noord-Veluwe te vergroten door de reeds aanwezige kennis te bundelen. Het innovatiehuis zal een fysieke, centrale en zichtbare locatie worden.

    Centrale locatie
    De toekomstige centrale locatie moet aan een aantal eisen voldoen. Het moet een ondernemersuitstraling hebben, centraal gelegen zijn in de regio Noord-Veluwe, goed bereikbaar zijn met de auto en het openbaar vervoer, en over eigen faciliteiten beschikken.

    Lees meer
     
     

    6 feb 09 - POA Noord-Veluwe maakt zich sterk voor schoolverlaters

    Begin februari heeft POA Noord-Veluwe een actie overleg georganiseerd over de kansen van schoolverlaters op de regionale arbeidsmarkt.
     

    Lees meer
     
    Logo Diamant blauw GROOT

    Nieuwsflits februari 2016

    De Nieuwsflits van februari 2016 is uit!
    In de Nieuwsflits houdt De Diamant haar betrokkenen op de hoogte van nieuwswaardige zaken.

    Wilt u ook op de hoogte blijven van de activiteiten van De Diamant? Mail dan naar info@dediamantvanmiddennederland.nl en meldt u aan.

    Lees meer
     
     

    1 jan 09 - Special over 'niet uitkeringsgerechtigden'

    De vergrijzing gaat gewoon door, dus als de economie weer aantrekt is het zaak alle arbeidsreserves te benutten. POA Noord-veluwe belicht enkele succesvolle voorbeelden.

    Lees meer
     
    Bedrijfsbezoek AWL 3 feb

    Gedeputeerden onder de indruk van doorzettingsvermogen Noord-Veluwe

    REGIO – “U heeft ons laten zien hoe u hier met elkaar samenwerkt en uw best doet om de regio verder te ontwikkelen. Als provincie blijven wij bij uw ontwikkelingen betrokken.” Met die belofte sloten de gedeputeerden van de provincie Gelderland Bea Schouten en Michiel Scheffer hun bezoek aan de Noord-Veluwe af op woensdag 3 februari. Zij legden het werkbezoek af op uitnodiging van De Diamant van Midden-Nederland.

    In De Diamant bundelen Noord-Veluwse ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden hun krachten. “Wij vormen de mooiste kansregio van Nederland,” aldus Joost Fraanje, voorzitter van De Diamant, in zijn welkomstwoord. “Met behoud van de eigen identiteit zijn alle mogelijkheden aanwezig om de innovatiekracht te versterken en daarmee een veelvoud aan kansen te benutten. Verbindingen zijn daarbij essentieel.”

    Lees meer
     
     

    1 nov 08 - Werkconferentie met Vluchtelingenwerk, Landstede ICT dichter bij de praktijk en meer....

    Lees meer
     
    Runway vliegveld

    Aanbesteding Lelystad Airport gestart

    Op 5 januari 2015 is officieel gestart met het aanbestedingsproces voor de ontwikkeling van Lelystad Airport.
    De nieuwe luchthaven wordt aanbesteed in een drietal percelen:
     - Perceel 1: Lucht- en landzijdige infrastructuur
     - Perceel 2A: Realisatie Terminalgebouw
     - Perceel 2B: Integrale Dienstverlening

    Inmiddels heeft de bedrijfskring Lelystad het voortouw genomen met een commissie "Lelystad Airport".
    Op dit moment gaan zij als commissie 'Airport in ontwikkeling' langs de drie partijen die mee doen in de aanbesteding bij Luchthaven Lelystad voor perceel 2 A en 2 B.

    De commissie "Airport in ontwikkling" wil een shortlist gaan samenstellen met Flevolandse bedrijven.
    Deze lijst bevat bedrijven waar men eventueel mee kan samenwerken. Denk hierbij aan afbouw van een gebouw, beveiliging, ICT, schoonmaak etc.

    Lees meer
     
     

    1 nov 08 - Nieuwsbrief november 2008

    Lees meer
     
    Foto Innovatie van banner

    Fieldlab 'Robotica' in voorbereiding

    De Diamanat geeft het aanjagen van innovatie in de regio vorm door het opzetten het Innovatiecentrum Diamant (ID). Onderdeel van het ID zijn 'fieldlabs'; creatieve hotspots bij ondernemers waar op een bepaald gebied iets te zien en te leren valt. Het fieldlab 'Robotica' bij AWL is in voorbereiding. The Factory Files besteedde er in hun nieuwsbrief aandacht aan.

    “Het is de allerhoogste tijd dat er een professionele opleiding komt voor robotprogrammeurs en robotbedieners voor industriële robots,” aldus een gedreven Piet Mosterd, CEO van AWL-Techniek in Harderwijk. “Er zijn al opleidingen voor robotprogrammeurs en bedieners van lasrobots, maar voor andere robotsystemen is er geen opleiding te vinden in Nederland. Daar gaan we met een aantal partijen in deze regio een oplossing voor bieden.”

    Lees meer
     
     

    1 sep 08 - Nieuwsbrief september 2008

    Lees meer
     
    Logo Diamant blauw GROOT

    Ambitie Award 2015 voor Diamant

    De Diamant van Midden-Nederland heeft in de categorie Samenwerking de Ambitie Award 2015 ontvangen. Maar liefst 48% van de stemmen gingen naar De Diamant als voorbeeld van regionale bundeling en verbinding. Alle stemmers bedankt!

    Lees meer
     
     

    1 apr 08 - Nieuwsbrief april 2008

    Lees meer
     
460