Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Jannes Jansen Putten
14 november 2018

Ontdek de kanshebbers! Veluwse Innovatie Prijs 2018

De Noord-Veluwe bewijst zich weer: 10 prachtige kandidaten voor de Veluwse Innovatie Prijs. Ontdek snel wie het zijn en wat ze doen!

Ook de VIP vernieuwt: dit jaar maken 10  kandidaten kans op de eervolle juryprijs. Daarnaast wordt tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 29 november een publieksprijs uitgereikt. De aanwezige bezoekers kiezen deze publiekswinnaar door te stemmen via hun smartphone.

Kandidaten Veluwse Innovatie Prijs 2018

Anoxia Putten
Quant Base Nijkerk
Larsen & Buhl Zeewolde
Jansen Techniek Putten
Allinq Harderwijk
Qimarox Harderwijk
Leadax Wapenveld
GeneCoach Putten
ABC Product Ermelo
Bramr Harderwijk

 

Jansen Techniek (Putten)

ontwikkelt en bouwt machines voor de voedingsmiddelenindustrie. Omdat het altijd om maatwerk gaat, is elke gebouwde machine innovatief. De inzending voor de Veluwse Innovatieprijs is een machine die op vissersboten automatisch schollen fileert. Dat doen de vissers tot nu toe met de hand. De nieuwe machine kan 80 vissen per minuut strippen.

ABC Products (Harderwijk)

is een groothandel in reinigingsproducten voor de horeca en zorginstellingen. Met het nieuwe concept ‘Clear Circle’ maakt het bedrijf de kringloop sluitend. De lege verpakkingen worden bij de klanten teruggehaald, zodat zij verlost zijn van chemisch afval. ABC Products vult de zakken opnieuw, zonder dat die uitgespoeld hoeven te worden. Overigens zijn de verpakkingen voorzien van een eigen ontwikkelde doseerknop om overdosering en dus verspilling te voorkomen.

Bramr (Harderwijk)

maakt bestellen en betalen met een smartphone in horecagelegenheden mogelijk, zonder dat de klant een app hoeft te downloaden. De service is gebaseerd op de QR Reader die beschikbaar is voor iPhones en Androides. Met deze mogelijk om te bestellen is ook meteen de betaling geregeld. Dat scheelt aan handelingen voor het bedienend personeel en de klanten hoeven niet meer fysiek hun aandacht te trekken.

Qimarox (Harderwijk)

is gespecialiseerd in het bouwen van palletiseermachines, Oftewel het automatisch dozen stapelen op pallets in productielijnen, en op het integreren van productieliften. De innovatie is een oplossing die dozen in een vloeiende beweging kan draaien. Van negentig graden naar links en rechts en naar 180 graden. Het grote voordeel hiervan is dat de labels altijd zichtbaar zijn om te scannen, wat de efficiency ten goede komt.

Genecoach (Putten)

richt zich op DNA analyses. De metingen vertaalt dit bedrijf naar functionele adviezen. Dat gebeurt in opdracht van gezondheidscentra en opleidingen en trainingen van gezondheidsprofessionals. Ook voor particulieren analyseert het bedrijf DNA-profielen. Om tips te geven over gezondheid, stressbeheersing, lichaamsgewicht en te behalen sportprestaties.

Quant Base (Nijkerk)

is ervan overtuigd dat bedrijven en andere organisaties zoveel data verzamelen dat ze het overzicht kwijt zijn geraakt. Als de enorme hoeveelheid aan gegevens beter visueel wordt gemaakt, leidt dat tot snellere resultaten. Met de ‘Quant Base Smart Graph maakt dit bedrijf de data van bedrijven en andere organisaties in één oogopslag overzichtelijk om de bedrijfsvoering te optimaliseren.

Larsen & Bruhl (Zeewolde)

produceert hoogwaardige precisieonderdelen. Zowel voor de medische industrie, de biotechnologie, de maakindustrie als voor de lucht- en ruimtevaart. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van nauwkeurige producten op maat uit aluminium, RVS, kunststoffen en exotische materialen.

Allinq (Harderwijk)

zorgt voor verbindingen. Nieuwe technieken helpen om werkzaamheden slimmer te verrichten, waarbij er ook andere typen werknemers nodig zijn zoals gamers en wiskundigen. In de academy van het bedrijf staan nieuwe vaardigheden centraal en worden die ook aangeleerd. Met de zekerheid dat de fysieke wereld verschuift naar een virtuele werkelijkheid. De toekomst ligt dan ook bij het scannen en driedimensionaal presenteren van diensten en producten.

Anoxia (Putten)

ontwikkelde in de jaren negentig een methode om eendagskuikens te verdoven en te doden. Deze methode wordt nu algemeen in Europa gebruikt, zodat de dieren niet meer op een nare wijze aan hun eind komen. Inmiddels hebben de broers Hanno en Harm Kiezebrink met behulp van stikstof een manier ontwikkeld om diervriendelijker biggen naar hun einde te begeleiden. Organisaties als de Dierenbescherming en Varkens in Nood zijn hierbij betrokken.

Leadax (Wapenveld)

Onder de naam Leadax ontwikkelde dit bedrijf in Wapenveld de eerste loodvervanger ter wereld met dezelfde eigenschappen als gewoon lood. Maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu. De loodvervanger is lichter in gebruik en goedkoper in aanschaf. De toepassingen van Leadex zijn identiek aan die van lood. Voor het gebruik in de spouwmuur tot in de schoorsteen en voor tal van ander gebruik.


Winnaar Veluwse Innovatie Prijs 2018: Leadax


Voorwaarden VIP

436