Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Fanuc
19 maart 2019

Opening robotlokaal Landstede

Vorig jaar was Landstede met haar inzending ‘You’re in control #robotschool’ de Harderwijker inzending voor het SamenSterkerFonds 2018. De bijdrage van € 5.000,- door Rabobank Randmeren was bedoeld voor de aanschaf van een eigen robotarm (investering circa € 20.000,-). Het juryrapport gaf aan dat de jury deze investering in lesmaterialen vooral een zaak van het bedrijfsleven vond. Er volgde een zoektocht naar sponsors en Landstede heeft deze gevonden in o.a. De Diamant en de gemeente Harderwijk. Het techniek opleidingsteam heeft verder oude materialen verkocht en dit bedrag in de pot gedaan. Vervolgens heeft Landstede het bedrag aangevuld.

Landstede presenteert op dinsdagmiddag 9 april om 16.00 uur de nieuwe Fanuc robotarm en neemt deze feestelijk in gebruik op haar locatie aan het Westeinde 33 in Harderwijk. Martijn Stoffelsen (voormalig directeur Rabobank Randmeren, nu directeur Kolmer Elektromotoren) vertelt over ‘hoe het begon’ en vanuit de gemeente Harderwijk is wethouder Companjen aanwezig. Studenten laten zien wat ze leren in de techniek en opleidingspartner FESTO laat haar Didactic Innovation Tour zien.

Landstede, Morgen College, Deltion, Windesheim en het FieldlabIR werken samen aan het ontwikkelen van onderwijs voor industriële robotica. Er is een vmbo-kennismakingsmodule VMBOTS gerealiseerd en een mbo-keuzedeel. De Associate Degree van Windesheim is in aanvraag. Hier draait al wel de minor Industrial Automation & Robotics.  

Klik hier voor meer informatie

436