Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Bijeenkomst BK Putten
29 juni 2018

Thema avond over innovatie voor Puttense ondernemers

Op dinsdagmiddag 26 juni presenteerden RCT Gelderland en Innovatiehuis De Diamant zich voor ondernemers van Bedrijvenkring Putten. Tijdens de bijeenkomst met het thema ‘Innoveren kan je leren’ werd er aandacht besteed aan het definiëren van innovatie en beschikbare hulpmiddelen, subsidies en vouchers. Uit onderzoek van RCT Gelderland blijkt ondernemers in de gemeente Putten relatief veel kunnen winnen uit de beschikbare ondersteuning voor innovatieprojecten.

Innovatie herkennen

‘Hoe kan het dat een plaats met breed scala aan innovatieve bedrijven de weg naar ondersteuning niet weet te vinden?’ was een van de vragen die naar voren kwam tijdens de bijeenkomst. Sina Salim, Innovatiemakelaar bij RCT Gelderland, zette de ondernemers aan het denken. “Niet alle ondernemers herkennen innovatie in hun bedrijfsproces. De economie groeit, de zaken gaan goed en innovatie wordt als iets groots en abstracts gezien”, zegt Sina. “Soms kan het goed zijn dat iemand van buitenaf meekijkt en inzichten brengt. Als Innovatiemakelaar is dit precies wat wij doen. Doordat wij opereren vanuit de Provincie kunnen wij dit kosteloos voor de ondernemer doen.”

Gunstige provenciale regelingen

De aanwezige ondernemers geven allen aan dat ze te weinig op de hoogte zijn van (financiële) ondersteuning die door de Provincie aangeboden wordt. Dat blijkt ook uit het aantal aanvragen van regelingen zoals de Groeiversneller. De gemeentes op de Noord-Veluwe, waaronder Putten, blijven flink achter in aanvragen vergeleken met andere regio’s. “Het is aan ons en de provincie om deze regelingen bij de ondernemers onder de aandacht te brengen”, erkent Sina. “Daarom zullen wij als partner van Innovatiehuis De Diamant samen met hen de komende tijd actief de bedrijvenkringen bezoeken en informeren.” Na afloop van het plenaire programma kregen de aanwezige ondernemers de mogelijkheid om persoonlijk in gesprek te gaan met de innovatiemakelaar én met elkaar.

RCT Gelderland is een van de partners van Innovatiehuis De Diamant. Samen bieden zij ondernemers op de Noord-Veluwe ondersteuning op het gebied van innovatie en duurzaamheid. Kijk voor meer informatie op www.rctgelderland.nl.
 

436