Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Scheffer met bitterbal
26 januari 2017

Werkbezoek gedeputeerde aan Innovatiehuis

De Gelderse gedeputeerde Michiel Scheffer bracht donderdag 22 december een werkbezoek aan Nunspeet. Na ontvangst op het gemeentehuis van Nunspeet, werden twee innovatieve lokale bedrijven bezocht. De heer Scheffer werd hierbij vergezeld door het college van B&W van de gemeente Nunspeet, alsmede het RCT, het IGEV, de bedrijvenkring Nunspeet en de Diamant.
Allereerst Shimano, wereldwijd leverancier en producent van geavanceerde fietsonderdelen, roeiapparatuur en hengelsportproducten. Daarna werd een bezoek gebracht aan Hellebrekers Technieken, specialist in proces-, meet en regel-, waterbehandeling- en gebouwinstallaties. Waarbij ook de container met de nieuwe mestverwerkingstechniek van Hellebrekers Technieken werd gedemonstreerd.

Tijdens de lunch werd door RCT en IGEV een update gegeven over de activiteiten van het Innovatiehuis de Diamant, waarbij ook de succesvolle Veluwse Innovatieprijs aan bod kwam. Na de lunch werd in kleiner gezelschap koers gezet naar Ermelo, waar een bezoek werd gebracht aan Proti-Farm. Dit Ermelose bedrijf is een wereldspeler op het gebied van grootschalige kweek en productie van insecten. Na ontvangst met een werkelijke heerlijke bitterbal van buffelowormen, werd een rondleiding gegeven van de insectenkwekerij.

436