Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Logo VIP Klein
16 november 2017

Wie wint de Veluwse Innovatie Prijs 2017? Maak kennis met de genomineerden!

De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. Tijdens de feestelijke finaleavond op donderdag 30 november in Veluvine in Nunspeet wordt de winnaar bekend gemaakt. Maak kennis met de genomineerden: Jan Kuipers Nunspeet, De RuwBouw Groep en SBS Innovations (ReTwist). 

Vergaande automatisering bij Jan Kuipers Nunspeet
Het bedrijf Jan Kuipers is vooral bekend als de ontwikkelaar en producent van de etagerekken. In heel Nederland en in andere landen maken fietsers er dankbaar gebruik van om hun rijwiel te stallen bij stations. Door een uniek mechanisme kunnen zij hun fiets boven andere fietsen parkeren, zonder een tilbeweging te hoeven maken.

Lees meer over Jan Kuipers Nunspeet »

De CO2mpensatiesteen van De RuwBouwGroep
De RuwBouw Groep is producent en leverancier van bouwelementen, wanden en vloeren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Harderwijk, samen met een van de kalkzandsteenfabrieken. Bij ongeveer een derde van alle laagbouwwoningen in Nederland is gebruik gemaakt van een van de producten van het bedrijf. Aan de innovatie waar De RuwBouw Groep de nominatie aan te danken heeft, komt geen kalk te pas. Het gaat om de ‘CO2mpensatiesteen’. (spreek uit: Compensatiesteen). Zoals de naam al aangeeft is het een bouwsteen met CO2 als grondstof. 

Lees meer over De RuwBouwGroep »

Mensenlevens redden met de ReTwist
De hoofdletters van SBS Innovations verwijzen naar de achternamen van de initiatiefnemers Erik Schouls, Gerrit Bisschop en Arie Schuurkamp. Zij hebben als missie om onderscheidend te zijn door mensenlevens te redden. Hun eerste product is een detector van koolmonoxide. Naar aanleiding van het zoveelste tragische ongeluk met dit zeer giftige gas vroegen ze zich waarom er nog geen technische oplossing is om de risico’s aanzienlijk te verkleinen.

Lees meer over de ReTwist van SBS Innovations »

 

Wie wint de Veluwse Innovatieprijs 2017? De RuwBouw Groep (Harderwijk), Jan Kuipers (Nunspeet) of SBS Innovations (’t Harde)? Het woord is op 30 november aan de jury. Op de finaleavond in Veluvine in Nunspeet wordt tevens de ‘Willie Wortel Award’ voor het beste innovatie idee van mbo- of hbo-studenten uitgereikt. Het publiek bepaalt welke pitch het meest inspirerend is. Klik hier voor uw aanmelding om de finaleavond van de Veluwse Innovatieprijs bij te wonen.

436