SBS Innovations

Van idee tot verkoopbaar product binnen één jaar

In 2017 waren ze met de ReTwist Co-Switch één van de drie genomineerden voor de Veluwse Innovatie Prijs én wonnen ze de Startersprijs van de Rabobank. Een verdiende afsluiter van een jaar waarin vooral de ontwikkeling en productiestart van de ReTwist Co-Switch centraal stond. Inmiddels zijn ze een paar maanden verder en is de ReTwist daadwerkelijk, met patent, op de markt gebracht. Wij zochten Gerrit Bisschop, een van de bevlogen ondernemers achter SBS Innovations, op en vroegen hem waar ze op dit moment staan.

Opgericht in2017

Aantal medewerkers3

Plaats't Harde

De ReTwist van SBS Innovations

ReTwist: de slimme koolmonoxide melder

Net voor de kerst kwam de ReTwist Co-Switch, het eerste product van SBS Innovations, op de markt. De slimme koolmonoxide melder schakelt automatisch de CV-ketel uit wanneer er koolmonoxide vrij komt. Dit innovatieve en gepatenteerde product voorkomt verdere verspreiding en kan daarmee mensenlevens redden. Inmiddels is het verkrijgbaar bij meerdere technische groothandels en wordt het verkocht via allesveilig.nl. “We hebben geen trage start gehad met de verkoop”, vertelt Gerrit, verantwoordelijk voor sales en marketing bij SBS Innovations. “Begin 2018 was er de kwestie met de Nefit ketels. Dat heeft veel mensen wakker geschud en daardoor steeg de vraag naar ons product. Angst is vaak een belangrijke motivatie om te kopen, er moet eerst wat gebeuren voordat mensen overtuigd zijn.”

"Binnen een jaar hebben wij ons idee om kunnen zetten in een verkoopbaar product, daar zijn we best trots op!"

Gerrit Bisschop, SBS Innovations

Het verhaal van SBS Innovations

In 2017 sleepte SBS Innovations de Startersprijs van Rabobank Noord Veluwe in de wacht. Ook waren ze één van de drie genomineerden voor de Veluwse Innovatie Prijs. “Beide hebben ons veel publiciteit gebracht”, zegt Gerrit, “Vanuit heel Nederland krijgen wij aanvragen binnen. Mensen hebben via mond-tot-mond reclame van ons gehoord of hebben een van de nieuwsberichten gelezen.” Ook Social Media speelt voor de start-up een belangrijke rol. “Op dit moment vliegen we het hele land door om onze oplossing te laten zien”, lacht Gerrit, “Alle drie combineren we het nog met onze banen maar ik hoop op korte termijn de stap naar volledig ondernemerschap te kunnen zetten. De vrijheid en verantwoordelijkheid die dat met zich meebrengt spreekt me heel erg aan.” 

Toekomstdoelen 

“Over twee jaar willen wij een breed scala aan veiligheidsartikelen op de markt hebben”, vertelt Gerrit. De lijn met koolmonoxide melders wordt uitgebreid en er worden voorbereidingen getroffen om de buitenlandse markt op te gaan. “Nederland is onze thuismarkt, maar we beseffen dat de Nederlandse markt uiteindelijk op zal drogen”, vervolgt Gerrit, “Gas zal langzaamaan uit Nederland verdwijnen en dus ook de CV-ketels. We merken dat dit in het buitenland nog veel minder het geval is. Veiligheid van mensenlevens gaat voor ons óók over de grens.” SBS Innovations zal zich in eerste instantie gaan richten op landen in Noord-West Europa, waar de meeste ketels in huizen hangen. “Onze belangrijkste ambitie is innoveren om mensenlevens veiliger te maken en de wereld een stukje veiliger te maken”, aldus Gerrit.

Mensenlevens veiliger belangrijkste drijfveer

Sinds de lancering van het product eind 2017 is het aanpoten geblazen voor de de mannen van SBS Innovations. “We zijn op dit moment erg druk”, zegt Gerrit, “Je moet je best doen om je hoofd erbij te houden als er van allerlei kanten aan je getrokken wordt. We proberen selectief te zijn in wat we doen en met wie, om focus te houden. Onze missie, mensenlevens veiliger maken, blijft voor ons de belangrijkste drijfveer. Hoe sneller wij kunnen opschalen, hoe meer mensenlevens wij veiliger kunnen maken. Dat is en blijft onze ambitie.”

www.sbsinnovations.eu

www.retwist.eu

515