Stackdoor

Innovatief Nederlands veiligheidshek de hele wereld over

Drie jaar geleden bracht Stackdoor uit Harderwijk hun innovatieve stapelhek op de markt. Met succes, want inmiddels wordt het hek wereldwijk verkocht en is de Stackdoor een begrip in de markt van fysieke beveiliging.

Aantal medewerkers15

Opgericht in2011

PlaatsHarderwijk

Stapelen

Innovatief stapelen

Ze zijn niet weg te denken uit het straatbeeld: open beveiligingshekken die de ingang van een winkel, kantoorgebouw of ander pand afsluiten. In 2014 werd in Harderwijk een nieuwe variant op deze traditionele rolhekken ontwikkeld. In plaats van oprollen stapelen de onderdelen van het hek zichzelf op. 

Het slimme systeem met pinnen verspreid over de gehele breedte van het hek, welke de naam Stackdoor heeft, blijkt een echte uitkomst. Al snel ontvangt Stackdoor een wereldwijd patent op het product. Door het slimme stapelen heeft het hek een minimale inbouwruimte en is het in vele vormen en maten te produceren. Ook is het hek niet op te tillen, wat het hek veiliger dan de traditionele rolhekken maakt.

Van zelf verkopen naar een internationaal dealernetwerk

De stapelhekken van Stackdoor worden volledig naar wens van de klant ontwikkeld. “Een klant kiest de vorm, kleur en afmetingen”, vertelt Gert Wiggelinkhuijsen, algemeen directeur bij Stackdoor. De productie en assemblage vinden op dit moment plaats in Harderwijk. “Voorheen deden we alles zelf: verkoop, productie maar ook assemblage en installatie. Om te kunnen opschalen hebben we het proces nu anders ingericht. De hekken worden verkocht via een dealernetwerk. De ontwikkeling en productie vindt hier plaats maar de dealer monteert het hek.”

In Nederland is de Stackdoor steeds vaker te zien. Maar de ambities van het Harderwijkse bedrijf gaan verder. “We willen een stukje Nederland de wereld in brengen”, lacht Gert. De afgelopen maanden is het product verder uitgerold in Europa en ook daarbuiten. “Wereldwijd voeten aan de grond krijgen in de markt is waar we ons op dit moment vol op richten. Het afgelopen half jaar zijn we via 14 nieuwe internationale dealers gaan verkopen.”

Productie in Harderwijk

Vanuit Harderwijk gaan de stapelhekken de hele wereld over. “Zo ging er onlangs een stapelhek van XX meter op transport naar een juwelier in Sydney”, vervolgt Gert. Internationalisering brengt volgens hem ook op het gebied van productie uitdagingen met zich mee. “We onderzoeken of we internationale productie kunnen opzetten. Door op strategisch gelegen locaties te produceren kunnen we het transport bewerken en daarmee de kostprijs beter onder controle houden.”

Ontwikkeling van nieuwe toepassingen

Naast internationalisering is Stackdoor ook bezig om nieuwe toepassingen van de innovatieve stapeltechniek te ontwikkelen. “We onderzoeken of er andere markten zijn waar we dit product op een nieuwe manier toe kunnen passen”, vervolgt Gert. Hierbij denken ze bijvoorbeeld aan de woningmarkt en de transportsector. “In Nederland is de woningmarkt voor ons minder interessant. Maar in landen met een warmer klimaat waar men huizen open wil, maar toch beveiligd, kan de Stackdoor een uitkomst zijn. Ook kijken we of met de Stackdoor bedrijfsvoertuigen beveiligd kunnen worden.”

Aan ambities geen gebrek. Volgens de directeur liggen aan de kant van het proces de grootste uitdagingen. “De markt is vrij traditioneel. Ons product is duurder en dat maakt het soms lastig om dealers voor jouw product te winnen. Wij willen de productie slim door ontwikkelen zodat we de Stackdoor voor de prijs van traditionele producten aan kunnen bieden”, sluit Gert af. Om dat te realiseren zijn grotere productie aantallen nodig. “Opschalen en meer volume draaien zijn wij volop mee bezig! Internationaliseren is daarin een belangrijke factor. We gaan snel, maar ook heel stapsgewijs. Zo weten we zeker dat we met de juiste partijen samen werken en ons product wereldwijd de standaard wordt.”

www.stackdoor.nl

544