Foto Clarinda
9 mei 2017

Innovatieve aanpak voor vinden nieuw werk

Medewerkers die door ziekte hun eigen werk niet meer kunnen doen of door een koersverandering afscheid moeten nemen… er zijn leukere dingen. Er is in ieder geval een leukere manier. Met het innovatieve Toekomstbedrijf vergroot je de kans op uitplaatsing van je medewerker met 25%. Hoe dat kan? Dat lees je in deze blog.

Nieuwe werkervaring opdoen
Het Toekomstbedrijf is een regionale, fictieve onderneming waar een werkzoekende geplaatst kan worden. Het doel is om de deelnemers allemaal aan het werk te helpen. Elke deelnemer brengt zijn eigen talent en mogelijkheden in en krijgt een eigen functie in het ‘bedrijf’. Medewerkers blijven dus aan het werk en doen nieuwe werkervaring op. Zij organiseren ieder vanuit hun eigen rol activiteiten die het vinden van een baan bevorderen, zoals een social media netwerk opzetten, sollicitatietrainingen organiseren, loopbaanonderzoeken (laten) inzetten, meeloopdagen bij bedrij-ven organiseren, netwerkbijeenkomsten bezoeken en organiseren, een eigen website maken en matchingssessies be-zoeken.

Johan de Jong (deelnemer): “Het Toekomstbedrijf helpt mij in mijn zoektocht naar een baan. Door sollicitatietraining, zelfreflectie en ervaringsuitwisseling blijf ik scherp en kan ik mij beter presenteren bij een toekomstige werkgever.”

Slagingspercentage 25% groter
Het Toekomstbedrijf is van, voor en door de kandidaten zelf. Perspectief ondersteunt met kennis, expertise, een groot netwerk en faciliteiten. In de praktijk blijkt dit concept zeer effectief te zijn in het motiveren, activeren én uit-plaatsen (25% grotere kans!) van kandidaten.

José Hammenga (uitgestroomde deelnemer): “Het Toekomstbedrijf heeft mij enorm geholpen in de zoektocht naar passend werk. Door mijn ziekte was het niet mogelijk om op mijn huidige werkplek te blijven. Bij het Toekomstbedrijf heb ik mezelf leren herontdekken. Ik ben erachter gekomen dat er achter mijn baan een passie schuilgaat die bij veel meer functies past. Het heeft mijn blik verruimd en gezorgd voor veel positiviteit. Er is veel meer mogelijk dan ik dacht!”

Benieuwd naar wat het Toekomstbedrijf voor ú kan betekenen?
Het Toekomstbedrijf is dé manier om je werknemer goede ondersteuning te bieden in het vinden van ander passend werk. Ook is het een effectieve manier om je eigen vacatures weer zo goed mogelijk te vervullen.
Er zijn inmiddels vijf toekomstbedrijven actief in Nederland; in Harderwijk onder de naam ‘Ons Perspectief’. Meer weten? Bekijk de website, lees het blog of neem contact op met mij: clarindamauritz@perspectief.eu / 0341-438700.

444