Innovatiehuis Noord-Veluwe

Partners in het Innovatiehuis

RCT Gelderland

Veluwe Portaal

VNO-NCW Midden

Landstede

Windesheim

Rabobank

De Techniekverbinder

Binnen het Innovatiehuis worden de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden gebundeld in de vorm van een kennis- en netwerkplatform. Hierbij is aandacht voor alle facetten van de Noord-Veluwe. Een aantrekkelijke regio om te ondernemen, te werken, te wonen, te leren en te recreëren.

Doel

Het stimuleren van innovatie is één van de drie focuspunten. Het bedrijfsleven in de regio Noord-Veluwe kenmerkt zich in hoge mate door ‘slimme toepassers’. Verdere automatisering en robotisering vormen zowel een kans als een bedreiging. Ook kent de regio vele zorgorganisaties welke gebaat zijn bij een sterke regio. Onze uitdaging als regio ligt erin om innovatief en wendbaar te blijven ook op de langere termijn.

Het Innovatiehuis

Hiervoor is het Innovatiehuis Noord-Veluwe opgericht, een innovatiecentrum als een uitnodigende kennispoort voor ondernemers, onderwijsinstellingen en talenten. Het Innovatiehuis Noord-Veluwe staat voor de (groene) groei van de economie en werkgelegenheid op de Noord-Veluwe. Innoveren, investeren en (inter)nationaliseren zijn de sleutels tot succes.

Vanuit de Economic Board vormen Ronald Cleijsen (Wivé Techniek) en Piet Mosterd (AWL-Techniek en het Fieldlab Industrial Robotics) zijn als portefeuillehouders betrokken bij het Innovatiehuis. Innovatievragen ophalen, verbindingen leggen, innovatietrajecten stimuleren en de regio op de kaart zetten: dat is waar het Innovatiehuis voor staat. In de afgelopen jaren zijn er honderden Noord-Veluwse ondernemers gesproken en succesvolle verbindingen gelegd. Op verschillende thema’s worden goed bezochte bijeenkomsten georganiseerd, met de feestelijke uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs (VIP) als jaarlijkse afsluiter.

Het Innovatiehuis wil innovatievragen:

  • stimuleren
  • ophalen
  • verbinden
  • zichtbaar maken

Innovatiemakelaars

Het Innovatiehuis wordt gevormd door vertegenwoordigers uit diverse regionale organisaties. Als innovatiemakelaars gaan zij in gesprek met ondernemers uit de regio. Daarnaast is de Rabobank nauw betrokken en voorzien zij in de huisvesting van het Innovatiehuis. Elke maand komen innovatiemakelaars samen. De focus ligt tijdens dit overleg op:

  • Elkaar op de hoogte houden;
  • Samenwerken;
  • Input vanuit ondernemers met elkaar delen;
  • Verbindingen leggen.

Maak kennis met onze innovatiemakelaars!

484