Logo Veluwe Portaal

  28 juni 2018: HR Netwerkbijeenkomst Veluwe Portaal

  Hoe goed is uw focus? Bent u altijd alert? Heeft u een vaste hand? Haal dan de 'trekker over' en meld u aan voor deze unieke HR netwerkbijeenkomst over 'Arbeidsmobiliteit & Employability'. Ervaar het zelf tijdens deze enerverende bijeenkomst in samenwerking met het Minsterie van Defensie bij de Johannes Postkazerne in Havelte. 

  Meer info / aanmelden
  Techniekpact

  18 juni 2018: Jaarconferentie Nationaal Techniekpact

  Technologische ontwikkelingen, innovatie en digitalisering maken dat er meer vraag is naar technici. Dat geldt ook in sectoren als zorg, bouw, energie, water en agri-food, vanwege de vele cross-overs met techniek. Bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en kennisinstituten in Noord-Nederland zetten hier vol op in met aansprekende projecten.

  Op de Jaarconferentie 2018 van het Nationaal Techniekpact 'Techniek Verbindt' laten we die projecten én de verbindingen op het terrein van duurzame (groene) energie, smart industry toekomstbestendige landbouw en innovatieve zorg zien!

  Meer info / aanmelden
  RCT

  15 juni: Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food

  Samen met Oost NL en VNO-NCW Midden organiseert RCT Gelderland het evenement: ‘Groeikansen voor automatisering en digitalisering in de Agro-Food’. Op vrijdag 15 juni staat deze bijeenkomst in het teken van elkaar ontmoeten en het delen van kennis en innovatie.

  Meer info / aanmelden
  Robotisering en de maatschappij

  5 juni 2018: Mathijs Bouman over Robotisering in de maatschappij

  Robotisering. Rampscenario of uitkomst? De Maatschappij nodigt u uit voor een enerverende bijeenkomst met Dr. Mathijs Bouman, redacteur/econoom bij Nieuwsuur en regelmatig te zien bij RTL-Z, De Wereld Draait Door, Jinek, Pauw, EenVandaag, RTL Late Night en andere nieuws- en actualiteitsprogramma’s.

  Meer info / aanmelden
  De Diamant

  29 mei 2018: Opleiden werknemers MKB Noord-Veluwe

  De werkgroep 'Opleiden werknemers MKB Noord-Veluwe' heeft als doel: bundelen/profileren/gecoördineerd stimuleren en is het antwoord op de vraag van Economic Board De Diamant van Midden-Nederland:
  Hoe kunnen we een gezicht en daarmee een impuls geven aan een leven lang ontwikkelen/talentbenutting op de Noord-Veluwe?
  De ondernemers-, onderwijs- en overheidsvertegenwoordigers willen dat het opleiden van werkenden beter voor het voetlicht komt.

  Meer info / aanmelden
  Logo Veluwe Portaal

  15 mei 2018: HR Young Professionals

  HR Young Professionals netwerk is een nieuw netwerk en onderdeel van Veluwe Portaal.
  Om zo jonge ‘HR-collega’s’ te vinden buiten je eigen organisatie. Het doel van dit netwerk is het bespreken van vakinhoudelijke cases en het delen van kennis maar ook de persoonlijke ontwikkeling komt op de agenda.

  Ben je (of jouw collega) tussen de 20 en de 30 jaar en lijkt het je leuk om je hierbij aan te sluiten? Wees dan welkom bij deze eerste bijeenkomst bij Bieze Food Group, Nijkerk van 11.00 uur - 12.30 uur. De lunch is inbegrepen. 
   

  Meer info / aanmelden
  Logo Veluwe Portaal

  24 april 2018: Matchtafel Veluwe Portaal

  De Matchtafel is er niet alleen om uw vacatures gevuld te krijgen, maar ook om uw (boventallige) medewerkers van werk naar werk te helpen.

  Programma + locatie
   15.00 uur             : Aanvang
   15.10 uur             : Matchtafel; uitwisseling in de praktijk
   16.20 uur             : Ervaringen delen
   16.30 uur             : Einde

  Meer info / aanmelden
  platform techniek

  4 april 2018: Algemene Ledenvergadering Platform Techniek

  U bent welkom bij de Algemene Ledenvergadering Platform Techniek Noordwest-Veluwe.
   

  Meer info / aanmelden
  Logo RCT

  4 april 2018: Exportborrel Noord-Veluwe

  De tweede Exportborrel Noord-Veluwe wordt georganiseerd met het Regionaal Centrum voor Technologie (RCT Gelderland). Het thema is ditmaal: Azië.

  Exportborrel Noord-Veluwe is een nieuw netwerk, in navolging van het succes in Apeldoorn en Deventer, en heeft tot doel exporterende bedrijven in de regio aan elkaar te verbinden om zo van elkaar te leren en te inspireren.
  RCT Gelderland is een provinciale stichting van en voor ondernemers en initiator van de Exportborrels.

   

  Meer info / aanmelden
  Logo Bedrijvenkring Ermelo

  13 maart 2018: Ondernemend Ermelo - Politiek Ondernemersdebat

  Ondernemend Ermelo zoekt de Dialoog met een uitdagend Politiek-Ondernemersdebat! Op 21 maart worden er weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Een weer verwachtingsvol moment voor politici, maar ook een belangrijk moment voor de ondernemers van Ermelo. Komen wensen, ideeën en belangen met elkaar
  overeen of zijn de tegenstellingen te groot?

  De Bedrijvenkring Ermelo wil daarover, juist nu voor de verkiezingen, de dialoog met elkaar aangaan. Dinsdag 13 maart is de Dialoog het strijdtoneel van het Ermelo's Politiek-Ondernemersdebat. Onder leiding van dagvoorzitter Arnoud Leerling zullen aan de hand van vragen, stellingen en korte pitches ondernemers en politici met elkaar in de slag over actuele Ermelose zaken maar ook topics die de komende raadsperiode op de rol staan.

  Kortom, een niet te missen avond voor alle ondernemers in Ermelo. De BKE is initiator van deze avond, maar heeft tevens de Jonge Ondernemers Ermelo en de Centrumondernemers uitgenodigd. Wees er snel bij want vol = vol!

  Meer info / aanmelden
  Online Marketing

  13 maart 2018: Kennissessie Online Marketing

  Heb je het idee dat jouw bedrijf ook meer zichtbaar moet worden en wil je meer te weten te komen over het schrijven van een vlog/blog of het gebruik van Facebook en Instagram? Samen met MarketingStudentOnline organiseert De Diamant van Midden-Nederland op 13 maart een kennissessie over de mogelijkheden van online marketing. De sessie zal plaatsvinden tussen 20:00 en 22:00 bij ROC Landstede in Harderwijk.
   

  Meer info / aanmelden
  Logo Veluwe Portaal

  8 maart 2018: HR netwerkbijeenkomst Veluwe Portaal

  Het centrale thema van deze netwerkbijeenkomst is ‘verbinding leggen’; elkaar op informele manier (nog) beter leren kennen. We gaan concreet aan de slag met vragen als “wat wil je ophalen uit het netwerk?”, maar ook “wat kun je het netwerk zelf bieden?”. We beginnen de middag op een interactieve manier met het delen van kennis. Daarna nemen de golfpro’s van Golf4All ons mee voor een ‘teambuilding’. Veel verklappen we nog niet, maar dat we gaan (proberen te) golfen, dat staat vast. Na dit alles staat er een hapje en drankje voor ons klaar als afsluiting van de middag.

  Meer info / aanmelden
  Platform-logo kopie

  21 februari 2018: Platform Techniek

  Vergadering Platform Techniek Noordwest-Veluwe
  Meer info: http://www.platform-techniek.nl/contact/
   

  Meer info / aanmelden
  Putten Bomendorp

  21 februari 2018: Politiek Cafe tbv gemeenteraadsverkezingen

  Bedrijvenkring Putten organiseert een politiek cafe t.b.v. de gemeenteraadsverkiezingen.
  Meer info https://bedrijvenkringputten.nl/contact/ 

  Meer info / aanmelden
  Smart Café

  20 februari 2018: Smart Café Noord Veluwe

  Smart Industry heeft grote gevolgen voor bedrijven en medewerkers in de maakindustrie. Tijdens het Smart Café Noord Veluwe op 20 februari, georganiseerd door RCT Gelderland, wordt u bijgepraat over de thema's digitalisering en robotisering. Tijdens het Smart Café gaan we in gesprek met o.a. Ronald Cleijsen van Wivé Techniek en Rik Grasmeijer van het FIeldlab Industrial Robotics. 

  Meer info / aanmelden
  Oliebollen

  11 januari 2018: De Ontmoeting

  De gezamenlijke jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van De Maatschappij/De Diamant, BKHarderwijk, BKErmelo en VNO/NCW Noord Veluwe heet De Ontmoeting en is ieder jaar weer een feest. Dit jaar met de kids!
  Maar nog steeds een uitstekende gelegenheid om relaties en ondernemers aan het begin van het nieuwe jaar het beste te wensen. Ook de Linneaus onderscheiding wordt weer uitgereikt aan een ondernemer met aantoonbare sociaal-maatschappelijke betrokkenheid.
   

  Meer info / aanmelden
  DUS2hEVWAAEw0q3.jpg-large

  6 februari 2018: Energie(k) Congres

  Steeds meer bedrijven, klein of groot, kiezen voor een energiezuinige bedrijfsvoering. Dat is niet vreemd, want energiebesparing levert substantiële kostenbesparingen op. De Bedrijvenkring Putten slaat samen met de lokale partners de handen ineen en maakt concreet werk van energiebesparing en opwekking van duurzame energie.

  Meer info / aanmelden
  Logo Diamant blauw GROOT

  13 juli 2017: A28 knelpunt: actie!

  Ondernemerssessie Economische betekenis A28

  Buck Consultants International doet een verdiepend onderzoek naar het belang van de A28. Het doel van onze bijeenkomst is om onderzoekers informatie te geven vanuit de praktijk. Na de zomerperiode worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd.

  Vanaf 12.30 uur Inloop met lunch.
  Start programma 13.00 uur.

  Meer info / aanmelden
  VNO-NCW Midden-logo-web-94dpi

  31 augustus 2017: Presentatie ondernemerskaart VeluweVallei

  Op 31 augustus wordt de ondernemerskaart van de VeluweVallei gepresenteerd bij Damen Dredging Equipment.

  Bent u ook benieuwd naar deze ondernemersagenda van de VeluweVallei? Dan bent u welkom bij Damen Dredging Equipment. Na afloop van de presentatie krijgt u een uniek kijkje in de keuken van deze ondernemer.

  De ondernemersagenda is door VNO-NCW VeluweVallei in samenwerking met de Federatie Ondernemers Vallei en het Noord Veluwse Ondernemens Overleg opgesteld. Zij willen door middel van een kaart de wensen van het bedrijfsleven aan de overheid en het onderwijs presenteren.

  Klik hier voor de volledige uitnodiging.

  Meer info / aanmelden
  Miljoenenbijeenkomst

  20 september 2017: Regionaal Miljoenenontbijt

  Deze editie van het Regionaal Miljoenenontbijt wordt door de Bedrijvenkring Harderwijk georganiseerd.
  Dit gezamenlijke initiatief is een evenement voor alle bedrijvenkringen die participeren in De Diamant van Midden Nederland (Elburg, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek, Putten, Zeewolde en de leden van De Maatschappij).
  Na een goed verzorgd ontbijt wordt, inmiddels traditiegetrouw, toegelicht door Mr. J.F.H. van den Belt van de Rabobank Groep in een op het bedrijfsleven toegespitste update van maatregelen uit de Miljoenennota.
   

  Meer info / aanmelden
  Innovatiehuis De Diamant

  26 september 2017: Inspiratiesessie Gelderland Arbeidswijs

  Gelderland Arbeidswijs is een open innovatie traject van Provincie Gelderland met als doel vernieuwende ideeën uit de markt halen die de kloof tussen leren en werken kunnen dichten. Het thema voor de editie van 2017 is: Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat?
  Tijdens de sessie op 26 september spreekt Sjeira de Vries ter inspiratie over sociale innovatie.
  Indienen kan tussen 1 augustus en 22 oktober 2017.

  Meer info / aanmelden
  Logo Diamant blauw GROOT

  23 januari 2017 Algemene vergadering stuurgroep De Diamant

  Stuurgroepvergadering De Diamant met de G16 (algemene vergadering).

  Meer info / aanmelden
  Logo IGEV

  23 februari: Power-to-Heat in smart grids

  Deze IGEV kenniskringbijeenkomst met als 'Power-to-Heat in smart grids’ staat in het teken van aanbodgestuurde lokale omzetting van (overschotten hernieuwbare en goedkope) elektriciteit in warmte: ‘power-to-heat’ in smart grids.
  Naast slimme elektrische boilers voor huishoudens gaat aandacht uit naar uitbreiding van (bestaande of nieuwe) koude/warmte-opslagsystemen met een elektrische warmtepomp en dagbuffer. Hiermee kan een gebruiker van een gebouw of complex met koude/warmte-opslag in de bodem profiteren van lage prijzen op de elektriciteitsmarkt. Niek Willemsen van IF Technology geeft een presentatie over de kansen en randvoorwaarden van dit concept.

  Voor geïnteresseerden is er na afloop een rondleiding door de vestiging van Belpa.

   

  Meer info / aanmelden
  Laurens Sloot RUG

  8 maart 2017 Innovatie in de retail; Prof. dr. Laurens Sloot

  Een bijeenkomst gezamenlijk georganiseerd met De Maatschappij, departement NW-Veluwe en Flevoland met als spreker prof. dr. Laurens Sloot, hoogleraar Retail Marketing van de Rijksuniversiteit Groningen.

  Het jaarthema voor 2016-2017 van De Maatschappij is ‘Bewezen innovatief’. Bij de meeste innovaties komt geen robot aan te pas. Soms is het hebben van een heel goed idee dat niemand anders nog heeft, net datgene wat nodig is om in een snel veranderende tijd als onderneming ‘bij de tijd’ te blijven. Bewezen innovatief’ gaat dan ook vooral over het verbinden van verschillende disciplines om zo te komen tot nieuwe producten en ideeën.

  Harderwijker en hoogleraar Laurens Sloot spreekt over de innovaties en snelle ontwikkelingen die zich in de retail voordoen. Boodschappen, winkelen, kopen, consumeren, deze zaken maken onderdeel uit van ons dagelijks leven. We worden er allemaal door beïnvloed in meer of mindere mate.
  In zijn presentatie gaat hij in op de ontwikkelingen in de supermarktbranche. Hij bespreekt de toekomst van het winkelen en de impact van online retailing, omni-channel en de groei van ‘hard discount concepten’ op de manier waarop wij boodschappen doen.

  Meer info / aanmelden
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

539