Projecten en thema's waarbij De Diamant betrokken is.

  G4Export logo

  Internationalisering

  Exporteren naar een ander land kan zorgen voor groei. Maar welk land is het meest geschikt? En welke uitdagingen komen kijken bij de stap over de grens? Een nieuwe markt, onbekend terrein: maar ook onbegrensde potentie! Het programma GO4Export helpt u verder. 

  Lees meer
   
  ronde tafel sessie

  Talentontwikkeling Noord-Veluwe

  Op de Noord-Veluwe gebeurt het! Onze economisch sterke regio biedt volop kansen. Om dat zo te houden moeten werknemers en organisaties zich blijven ontwikkelen. Hou jij jouw toekomst in eigen hand?

  Lees meer
   
  Fieldlab Industrial Robotics

  Fieldlab Industrial Robotics

  Het Fieldlab Industrial Robotics in Harderwijk ontwikkelt onderwijs en certificering dat aansluit bij de de vraag uit de markt en de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het doel? Vakmensen gericht opleiden tot personeel dat in staat is om gerobotiseerde machines (door) te ontwikkelen, besturen, programeren en bedienen. 

  Lees meer
   
  Logo CTL

  Centrum voor Transport & Logistiek

  Met de start van het Centrum Transport en Logistiek nemen de regionale werkgevers gezamenlijk de verantwoordelijkheid voor het opleiden. Dit initiatief geeft een goede bodem onder de toekomstige inzet voor ‘leven lang leren’. Ook draagt het bij aan het behoud van het in het onderzoek De Kracht van Oost (KvO) geroemde aanpassingsvermogen van de regio. Zowel van werknemers als werkgevers/hoge arbeidsparticipatie: ‘responsiviteit’. Met de provinciale bijdrage is het initiatief in één keer uit de take off fase en kunnen dragende/trekkende ondernemers met verwijzing naar resultaten werken aan verbreding en borging.

  Lees meer
   
  Energieke Noord Veluwse bedrijven

  Energieke Noord-Veluwse Bedrijven

  Als Noord-Veluwse ondernemer kunt u subsidie aanvragen voor het energieadvies dat u heeft aangevraagd via Energieke Noord-Veluwse Bedrijven. U kunt 50% van de kosten, met een maximum van €1000,-, terug ontvangen. Deze subsidie is beschikbaar tot eind 2019, zo lang het subsidiebudget strekt.

  Lees meer
   
  Student en Stage Veluweportaal

  Student & Stage - Stageinjeregio.nl

  De (maak)industrie op de Noord-Veluwe loopt achter wat betreft “nieuwe kennis”; op diverse gebieden. Om bij te blijven bij de kennisontwikkeling moet deze kennis naar onze regio gehaald worden. Studenten kunnen hierop het antwoord zijn. Daarom is De Diamant van Midden Nederland in 2017 het project 'Student & Stage' gestart. Vanaf 2018 wordt Student & Stage uitgevoerd door Veluwe Portaal.

  Lees meer
   
  Kaart Diamant 2015 met 't Harde

  Vestigingsklimaat Noord-Veluwe

  De Noord-Veluwe is voor bedrijven een aantrekkelijk gebied om zich te vestigen. De Diamant van Midden-Nederland houdt zich met diverse thema's rondom vestigingsklimaat bezig. Zo heeft De Diamant een bijdrage geleverd aan de de regiobrede 'lobby A28' en is De Diamant betrokken bij de ontwikkelingen rondom de uitbreiding van Airport Lelystad. 

  Lees meer
   
  Kracht van Oost NL

  Kracht van OOST NL

  De Noord-Veluwe is een economisch sterke regio. Dit blijkt uit het onderzoek ‘De kracht van Oost-NL’ in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. In dit onderzoek hebben zes spraakmakende wetenschappers de concurrentiepositie van Oost-Nederland geanalyseerd.

  Lees meer
   
474