Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  Sociale Innovatie

  Subsidie voor Sociale Innovatie beschikbaar

  Bij het begrip innovatie denkt men vaak aan technologische innovatie. Maar technologische innovatie komt vaak niet goed van de grond zonder sociale innovatie. Sociale innovatie is kortgezegd het investeren in de mensen in je organisatie. Bijvoorbeeld door mensen de gelegenheid te bieden een opleiding te volgen, hun eigen werktijden te bepalen of betere samenwerking tussen en binnen teams te stimuleren. Om sociale innovatie te stimuleren heeft provincie Gelderland een subsidie beschikbaar!

  Lees meer
   
  CTL

  Vijftig nieuwe medewerkers voor transportbedrijven

  Vijftig nieuwe medewerkers voor transportbedrijven. Via een project van het Noord-Veluwse Centrum Transport & Logistiek hebben 50 mensen een baan gekregen bij Noord-Veluwse transportbedrijven.

  Lees meer
   
  Logo Food Academy Nijkerk

  Food Academy Nijkerk in september van start

  Vanaf september is de regio een bedrijfstakacademie rijker. De Food Academy Nijkerk start met opleidingen om personeel klaar te stomen voor het werken in de voedingsindustrie. Door financiële steun van de gemeenteraad, Provincie Gelderland en deelnemende bedrijven kan de eerste groep studenten dit schooljaar van start. 

  Lees meer
   
  Economic Board Noord Veluwe

  Overleg Provincie / Noord-Veluwe: samen kansen pakken

  Op 10 juli besprak een delegatie van Economic Board Noord-Veluwe het ambitiedocument met vertegen-woordigers van de provincie Gelderland. Het ambitiedocument is een gerichte uitwerking van zaken uit het uitvoeringsprogramma en het jaarplan van de Economic Board.

  Lees meer
   
  Smartcafé

  'Show it!' de boodschap bij Smartcafé in Nunspeet

  Om concurrerend te blijven én aan de vraag te kunnen voldoen zijn meer handen nodig. Robotisering en het betrekken van mensen buiten het arbeidsproces kunnen hier aan bijdragen. Toch wordt binnen veel bedrijven huiverig gereageerd op robotica. Terwijl technologie mensen juist kan ondersteunen en nieuw arbeidspotentieel kan aanboren. Maar hoe dan?

  Lees meer
   
  Uitgelicht Accent

  Uitgelicht: duurzaamste pand van Harderwijk

  Innovatiemakelaar Sina Salim en ondernemer Richard van der Poll (Accent Communicatiemakers) vertellen in Het Kontakt en De Puttenaer over hun samenwerking vanuit het Innovatiehuis Noord-Veluwe. Een artikel bol van ambitie en mooie plannen! Heb jij het al gelezen?

  Lees meer
   
  Aanbieding Jaarplan

  Jaarplan Economic Board Noord-Veluwe aangeboden aan wethouder

  Talentontwikkeling, bereikbaarheid en innovatie zijn de focuspunten in het jaarplan van Economic Board Noord-Veluwe. Op woensdag 22 mei werd het jaarplan officieel aangeboden aan wethouder Gert van de Berg van de gemeente Nunspeet. Hij is naast wethouder ook de bestuurlijke trekker van het thema economie binnen de Samenwerking Noord Veluwe (SNV).

  Lees meer
   
  Foto onderwijs van banner

  Groei economie en banen zet zich voort, wel lager tempo

  De Nederlandse economie groeit ook in de jaren 2019 en 2020. Maar het groeitempo is duidelijk lager dan dat van de afgelopen jaren (2,9% in 2017 en 2,7% in 2018). Het Centraal Planbureau (CPB) voorspelt voor zowel 2019 als 2020 een groeipercentage van het Bruto Binnenland Product van 1,5%. Een minder sterke economische groei heeft gevolgen voor de groei van het aantal banen. Na een forse toename van het aantal banen in 2017 en 2018 met 467 duizend in twee jaar tijd, zal het aantal banen in 2019 en 2020 samen naar verwachting groeien met 309 duizend. Dat leidt tot een totaal van bijna 10,8 miljoen banen in 2020.

  Lees meer
   
  Elektrische Auto

  Gelderse subsidie voor vrachtfiets en elektrische bestelauto

  Wilt u als Gelderse ondernemer een vrachtfiets of elektrische bestelauto aanschaffen of leasen voor goederenvervoer? Dan kunt u vanaf 1 mei 2019 subsidie aanvragen.

  Lees meer
   
  Reukema openingstijden

  Ondernemers creëren ruimte op de weg

  In november 2018 is het Rijk samen met de provincies Overijssel, Drenthe en Gelderland een onderzoek gestart naar de uitdagingen rondom de A28. Het onderzoek startte begin dit jaar met een bus-toer waarbij overheden en ondernemers met elkaar in gesprek gingen, zo ook in de regio Noord-Veluwe. Diverse ondernemers uit de regio en leden van Economic Board Noord-Veluwe droegen hieraan bij. Inmiddels is de probleemanalyse vastgesteld en richt het onderzoek zich op de concrete oplossingen. Ondernemers in onze regio geven daarvoor al richting aan, zoals recyclingbedrijf Reukema dat zijn openingstijden flink heeft verruimd om zo ook buiten piekmomenten op de snelweg bereikbaar te zijn. 

  Lees meer
   
  Cover Jaarschrift RCT Gelderland

  RCT Gelderland publiceert jaarschrift: Nieuwe tijden, nieuwe kansen

  Meer dan duizend samenwerkingen kwamen in de periode 2016 tot 2018 tot stand dankzij de ondersteuning van RCT Gelderland (RCT staat voor Regionaal Centrum voor Technologie) en er werden meer dan 3.100 ondernemers bereikt. Hiermee was een investering van 1,65 miljoen euro mee gemoeid. Doel van de stichting is ondernemers een stap verder helpen in het proces naar slimmer, schoner en socialer produceren.

  Lees meer
   
  Business versneller Rabobank

  Meld u aan voor de Business Versneller van Rabobank Noord-Veluwe!

  Onze partner Rabobank Noord-Veluwe start met de Business Versneller! In 6 praktische bijeenkomsten werkt u aan uw vaardigheden als ondernemer én brengt u versnelling aan in uw eigen organisatie. 

  Lees meer
   
  Fanuc

  Opening robotlokaal Landstede

  Landstede presenteert op dinsdagmiddag 9 april om 16.00 uur de nieuwe Fanuc robotarm en neemt deze feestelijk in gebruik op haar locatie aan het Westeinde 33 in Harderwijk. De Diamant van Midden Nederland is een van de sponsoren van de robotarm. U bent van harte uitgenodigd! 

  Lees meer
   
  Economic Board on tour

  Economic Board Noord-Veluwe ‘on tour’: BK Nunspeet

  Begin 2019 is Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant gestart met een tour langs de bedrijvenkringen op de Noord-Veluwe. Tijdens de bezoeken wordt input vanuit de ondernemers opgehaald en geeft de Economic Board een update over hun werkzaamheden. Op maandag 11 februari vond een ontmoeting plaats bij Bedrijvenkring Nunspeet.

  Lees meer
   
  NS Dienstregeling

  Extra treinen tussen Noord-Veluwe en Randstad

  De NS wil voor de dienstregeling 2020 een aantal verbeteringen doorvoeren voor een kortere reistijd en een betere overstap voor reizigers. Belangrijk is de verbetering van de bereikbaarheid van de Noord-Veluwe per trein. Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant is blij met de betere verbinding met de noordkant van de Randstad vanuit de Noord-Veluwe

  Lees meer
   
  A28 bord

  Fileproblematiek A28 werkt remmend voor Noord-Veluwe

  Verschillende partijen zetten zich in voor een betere doorstroming op de A28. Joost Fraanje voorzitter van de Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant geeft aan dat de A28 van groot belang is voor de Noord-Veluwe.

  Lees meer
   
  Innovatiehuis Jaarverslag 2018 still

  Jaarverslag Innovatiehuis

  Innovatievragen ophalen, verbindingen leggen, innovatietrajecten stimuleren en de regio op de kaart zetten: dat is waar het Innovatiehuis voor staat. Het afgelopen jaar hebben we honderden Noord-Veluwse ondernemers gesproken en succesvolle verbindingen gelegd. Op verschillende thema's zijn goed bezochte bijeenkomsten georganiseerd, met de feestelijke uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs als afsluiter van het jaar. Het voltallige Innovatiehuis team kijkt tevreden terug op 2018 en kijkt met energie en ambitie uit naar 2019!

  Lees meer
   
  Economic Board Noord-Veluwe

  3 O’s eensgezind aan de slag

  Op maandag 28 januari kwam de voltallige Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant samen. Tijdens de bijeenkomst, begeleid door gespreksleider Arnoud Leerling, werd de vernieuwde position paper gepresenteerd en unaniem aangenomen. Het document vormt de basis voor de strategische visie voor de regio die de komende zes maanden verder uitgewerkt gaat worden.

  Lees meer
   
  Winnaar Linnaeus onderscheiding

  Transportbedrijf St vd Brink wint Linnaeus onderscheiding

  Alex van den Brink van Transportbedrijf Steven van den Brink en Zonen BV uit Ermelo won donderdagavond 10 januari de Linnaeusprijs 2018. Deze felbegeerde ondernemersprijs werd feestelijk uitgereikt tijdens de Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie waarin de drie O’s, Onderwijs, Overheid en Ondernemerschap van de Noord-Veluwe elkaar treffen.

  Lees meer
   
  ZON' Magazine

  Techniek Verbinder geeft Boost aan techniek op Noord-Veluwe

  Onze regio kent vele technische bedrijven, vooral mkb. Technische vakmensen zijn meer dan ooit nodig om deze bedrijven blijvend succesvol te maken. Met de oprichting van De Techniek Verbinder geeft Platform Techniek Noordwest-Veluwe een extra boost aan techniek in de regio. 

  Lees meer
   
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

436