Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

    Winnaar VIP2020 Textline

    Textline wint Veluwse Innovatieprijs met circulaire verkeersborden

    Textline Reclamecentrum uit Harderwijk heeft woensdagmiddag 25 november de Veluwse Innovatieprijs 2020 gewonnen. In een bijeenkomst die vanwege corona voor een groot deel online plaatsvond, won het rijstvlies verkeersbord zowel de publieksprijs als de juryprijs.Lees meer
     
    Kandidaten VIP 2020

    VIP2020: de genomineerden

    Zes prachtige kandidaten voor de Veluwse Innovatieprijs 2020! We stellen ze graag aan je voor. 

    Lees meer
     
    Landstede

    Intentieverklaring nieuwbouw Landstede ondertekend

    Medio september hebben Gemeente Harderwijk en Stichting Christelijk VMBO Harderwijk een intentieverklaring ondertekend waarmee nieuwbouw van Landstede bij Nieuw Weiburg een stap dichterbij komt.

    Lees meer
     
    VIP 2020

    Inschrijving Veluwse Innovatieprijs geopend!

    In de regio Noord-Veluwe bouwen talloze ondernemers aan een vooruitstrevende regio. Om dat te vieren, reikt Innovatiehuis Noord-Veluwe op woensdag 25 november voor de vijfde keer de Veluwse Innovatieprijs (VIP) uit.

    Lees meer
     
    Kracht van Oost NL

    Eerste resultaten onderzoek Kracht van Oost 2.0

    Wat is de kracht van de gezamenlijke ruimtelijke economische structuur van Oost NL en in hoeverre is deze toekomstbestendig? Het antwoord op deze vraag wordt geformuleerd tijdens het onderzoek Kracht van Oost 2.0. Op maandag 14 september presenteerde Dominique Binkhorst van Provincie Gelderland de eerste Noord-Veluwse deelresultaten. 

    Lees meer
     
    Subsidie MKB Idee

    Subsidie MKB Idee - vanaf 20 oktober

    Vanaf 20 oktober is het weer mogelijk een aanvraag voor MKB Idee in te dienen. Ben jij mkb'er en wil je samen met anderen meer investeren in de versterking van kennis en vaardigheden van personeel? Dan komt deze subsidie als geroepen! 

    Lees meer
     
    Kracht van Oost NL

    Onderzoek Kracht van OOST krijgt vervolg

    Wat zijn de sterke en zwakke punten van regio’s in Oost-Nederland? Het onderzoek Kracht van Oost onderzoek uit 2016 krijgt een vervolg. 

    Lees meer
     
    Economic Board Noord Veluwe

    Economic Board: brede zorg, maar positieve vooruitgang

    Op 26 mei kwam een afvaardiging van de Economic Board voor het eerst sinds de corona crisis bij elkaar. Tijdens het overleg werd uitgebreid stilgestaan bij de impact in onze regio, sectorbreed van onderwijs tot bedrijfsleven. 

    Lees meer
     
    Regionale Energie Strategie

    Concept Regionale Energie Strategie naar colleges

    In 2030 wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit op de Noord-Veluwe duurzaam opgewekt in de regio via zonne- en windenergie. Dat is ongeveer 10 keer meer dan nu. Hiermee verlaagt de regio de uitstoot van broeikasgassen (CO2) met 49%. Dit streven is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Veluwe die op 22 april door de stuurgroep RES Noord-Veluwe is vastgesteld. De Colleges van Burgemeester en Wethouders en Gedeputeerde Staten besluiten in de komende weken over het voorstel hoe we duurzame elektriciteit in de regio grootschalig kunnen gaan opwekken. Vervolgens besluiten de zeven Noord-Veluwse gemeenteraden nog over de concept-RES. Het college van Dijkgraaf en Heemraden heeft de concept-RES al vastgesteld.

    Lees meer
     
    Ronald Energieke NV Bedrijven

    ‘De kansen die energiebesparing biedt, worden nog te weinig gezien!’

    Het project Energieke Noord-Veluwse Bedrijven helpt ondernemers om slim te investeren in energiemaatregelen. Maakt u al gebruik van de beschikbare subsidie?

    Lees meer
     
    Talentonwikkeling

    Investeren in talentontwikkeling: juist nu!

    Ontwikkelingen gaan snel en zeker nu onvoorspelbaar. Als ondernemer ben je druk bent met het nu. Maar het is ook nu de tijd te investeren in medewerkers!

    Lees meer
     
    Corona

    Corona: informatie voor ondernemers

    Het Corona virus houdt ons land en het dagelijkse leven in haar greep. De meestgestelde ondernemersvragen hebben we voor u op een rijtje gezet. 

    Lees meer
     
    SLIM Subsidie

    Investeer in ontwikkeling medewerkers met SLIM subsidie

    Vanaf 2 maart kunnen mkb ondernemers de SLIM-subsidie aanvragen. Deze subsidie heeft als doel om leren en ontwikkelen in het mkb vanzelfsprekend te maken. Dit betekent dat in de onderneming aandacht is voor de ontwikkeling van het bedrijf en de medewerkers.

    Lees meer
     
    Jaaroverzicht

    Innovatiehuis Jaaroverzicht. Lees het hier!

    Het afgelopen jaar hebben we met onze partners veel ondernemers gesproken en activiteiten georganiseerd. Benieuwd naar hoe wij ons in 2019 ingezet hebben voor de regio? Je leest het in ons jaaroverzicht! 

    Lees meer
     
    fm-linneaus winnaar kopie

    AIC uit Harderwijk wint Linnaeusonderscheiding

    Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie De Ontmoeting kreeg AIC de Linnaeus onderscheiding uitgereikt. Uit de twintig nominaties, elk prachtige maatschappelijk betrokken bedrijven uit de regio, werd het Harderwijkse bedrijf door de jury als winnaar gekozen. Een scholingsfonds voor kinderen van medewerkers, een volledig vernieuwd en verzuurzaamd bedrijfspand en een familiebedrijf met oog voor omgeving en samenleving: slechts enkele redenen voor deze eervolle onderscheiding.

    Lees meer
     
    Kandidaten VIP 2019

    Winnaars Veluwse Innovatieprijs 2019

    Tijdens de feestelijke uitreiking op donderdag 28 november zijn er drie awards uitgereikt. Benieuwd welke ondernemers en studenten met de winst naar huis gingen? Lees snel verder! 

    Lees meer
     
    Veluwse Innovatieprijs

    Kanshebbers Veluwse Innovatieprijs 2019

    Op 28 november weten we het: wie wint de Veluwse Innovatieprijs 2019? Maak kennis met de twaalf kandidaten! 

    Lees meer
     
    Week van het ID

    25-28 november: Week van het ID

    Een week vol innovatie met inspirerende bijeenkomsten op de Noord-Veluwe. Met donderdag 29 november de uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs. U bent er toch ook bij? Meld u snel aan!

    Lees meer
     
    CTL

    Vijftig nieuwe medewerkers voor transportbedrijven

    Vijftig nieuwe medewerkers voor transportbedrijven. Via een project van het Noord-Veluwse Centrum Transport & Logistiek hebben 50 mensen een baan gekregen bij Noord-Veluwse transportbedrijven.

    Lees meer
     
    Logo Food Academy Nijkerk

    Food Academy Nijkerk in september van start

    Vanaf september is de regio een bedrijfstakacademie rijker. De Food Academy Nijkerk start met opleidingen om personeel klaar te stomen voor het werken in de voedingsindustrie. Door financiële steun van de gemeenteraad, Provincie Gelderland en deelnemende bedrijven kan de eerste groep studenten dit schooljaar van start. 

    Lees meer
     
436