Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  Business versneller Rabobank

  Meld u aan voor de Business Versneller van Rabobank Noord-Veluwe!

  Onze partner Rabobank Noord-Veluwe start met de Business Versneller! In 6 praktische bijeenkomsten werkt u aan uw vaardigheden als ondernemer én brengt u versnelling aan in uw eigen organisatie. 

  Lees meer
   
  Fanuc

  Opening robotlokaal Landstede

  Landstede presenteert op dinsdagmiddag 9 april om 16.00 uur de nieuwe Fanuc robotarm en neemt deze feestelijk in gebruik op haar locatie aan het Westeinde 33 in Harderwijk. De Diamant van Midden Nederland is een van de sponsoren van de robotarm. U bent van harte uitgenodigd! 

  Lees meer
   
  Economic Board on tour

  Economic Board Noord-Veluwe ‘on tour’: BK Nunspeet

  Begin 2019 is Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant gestart met een tour langs de bedrijvenkringen op de Noord-Veluwe. Tijdens de bezoeken wordt input vanuit de ondernemers opgehaald en geeft de Economic Board een update over hun werkzaamheden. Op maandag 11 februari vond een ontmoeting plaats bij Bedrijvenkring Nunspeet.

  Lees meer
   
  NS Dienstregeling

  Extra treinen tussen Noord-Veluwe en Randstad

  De NS wil voor de dienstregeling 2020 een aantal verbeteringen doorvoeren voor een kortere reistijd en een betere overstap voor reizigers. Belangrijk is de verbetering van de bereikbaarheid van de Noord-Veluwe per trein. Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant is blij met de betere verbinding met de noordkant van de Randstad vanuit de Noord-Veluwe

  Lees meer
   
  A28 bord

  Fileproblematiek A28 werkt remmend voor Noord-Veluwe

  Verschillende partijen zetten zich in voor een betere doorstroming op de A28. Joost Fraanje voorzitter van de Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant geeft aan dat de A28 van groot belang is voor de Noord-Veluwe.

  Lees meer
   
  Innovatiehuis Jaarverslag 2018 still

  Jaarverslag Innovatiehuis

  Innovatievragen ophalen, verbindingen leggen, innovatietrajecten stimuleren en de regio op de kaart zetten: dat is waar het Innovatiehuis voor staat. Het afgelopen jaar hebben we honderden Noord-Veluwse ondernemers gesproken en succesvolle verbindingen gelegd. Op verschillende thema's zijn goed bezochte bijeenkomsten georganiseerd, met de feestelijke uitreiking van de Veluwse Innovatieprijs als afsluiter van het jaar. Het voltallige Innovatiehuis team kijkt tevreden terug op 2018 en kijkt met energie en ambitie uit naar 2019!

  Lees meer
   
  Economic Board Noord-Veluwe

  3 O’s eensgezind aan de slag

  Op maandag 28 januari kwam de voltallige Economic Board Noord-Veluwe/De Diamant samen. Tijdens de bijeenkomst, begeleid door gespreksleider Arnoud Leerling, werd de vernieuwde position paper gepresenteerd en unaniem aangenomen. Het document vormt de basis voor de strategische visie voor de regio die de komende zes maanden verder uitgewerkt gaat worden.

  Lees meer
   
  Winnaar Linnaeus onderscheiding

  Transportbedrijf St vd Brink wint Linnaeus onderscheiding

  Alex van den Brink van Transportbedrijf Steven van den Brink en Zonen BV uit Ermelo won donderdagavond 10 januari de Linnaeusprijs 2018. Deze felbegeerde ondernemersprijs werd feestelijk uitgereikt tijdens de Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie waarin de drie O’s, Onderwijs, Overheid en Ondernemerschap van de Noord-Veluwe elkaar treffen.

  Lees meer
   
  ZON' Magazine

  Techniek Verbinder geeft Boost aan techniek op Noord-Veluwe

  Onze regio kent vele technische bedrijven, vooral mkb. Technische vakmensen zijn meer dan ooit nodig om deze bedrijven blijvend succesvol te maken. Met de oprichting van De Techniek Verbinder geeft Platform Techniek Noordwest-Veluwe een extra boost aan techniek in de regio. 

  Lees meer
   
  Lelystad Airport

  Economische kansen Lelystad Airport: ook voor Noord-Veluwe

  Op vrijdag 7 december vond er in Stadsboerderij Boerkok, vlakbij Lelystad Airport, een ontbijtbijeenkomst plaats waarin ondernemers werden bijgepraat over de ontwikkelingen rondom Lelystad Airport. De bijeenkomst was er één in een lange reeks waarbij ook Noord-Veluwse bedrijvenkringen/De Diamant van Midden-Nederland zijn betrokken. De bijeenkomst werd georganiseerd door de initiatiefgroep ‘Lelystad Airport moet Door’ en VNO-NCW Midden. Vooral de economische kansen voor de regio kwamen aan bod: de luchthaven biedt volop potentie voor het bedrijfsleven en zal positief bijdragen aan het economische klimaat.

  Lees meer
   
  Winnaar WWA Landstede

  Landstede student wint Willie Wortel Award met revolutionair idee

  Gewoon een duurzame energiebron om elke hoek. Eenvoudig te realiseren, helemaal niet gevaarlijk, superschoon en met evenveel energieopbrengst als tientallen windmolens. Als het aan vierdejaars student Bouw en Architectuur Giovanni Meuleman ligt, wordt zijn idee gerealiseerd. Als het aan de jury van Innovatiehuis De Diamant ligt ook. Giovanni won met zijn uitvinding de Willie Wortel Award.

  Lees meer
   
  Economic Board De Diamant

  Economic Board: Een vruchtbaar jaar en potentie voor 2019

  Met veel enthousiasme is er tijdens de Economic Board bijeenkomst op 10 december verslag gedaan van de initiatieven die in 2018 zijn genomen, de contacten die zijn gelegd en de geslaagde week van het ID. In januari 2019 gaat de Economic Board verder met het uitwerken van een position paper, om de wortels in de regio verder te versterken.

  Lees meer
   
  Winnaar VIP2018

  Leadax wint Veluwse Innovatie Prijs 2018!

  Het publiek en de jury waren unaniem: Leadax won op donderdagavond 29 november de Veluwse Innovatie Prijs. Het bedrijf uit Wapenveld ontwikkelde de eerste circulaire loodvervanger ter wereld. Het product is gemaakt gerecycled folie dat wordt gebruikt in gelaagd glas, zoals voor autoruiten of veiligheidsglas. Leadax heeft dezelfde eigenschappen als lood, maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu en is ook nog eens lichter en goedkoper.

  Lees meer
   
  WeekID

  500 bezoekers tijdens Week van het ID

  De week van 26 - 29 november stond vol in het teken van innovatie op de Noord-Veluwe. Zo'n 500 ondernemers, studenten en bestuurders bezochten de bijeenkomsten georganiseerd door Innovatiehuis De Diamant en haar partners. 

  Lees meer
   
  Jannes Jansen Putten

  Ontdek de kanshebbers! Veluwse Innovatie Prijs 2018

  De Noord-Veluwe bewijst zich weer: 10 prachtige kandidaten voor de Veluwse Innovatie Prijs. Lees hier wie het zijn!

  Lees meer
   
  Week van het ID

  Volop inspiratie tijdens Week van het ID

  Van 26 - 29 november vindt de Week van het ID plaats! Een programma boordevol innovatie en inspiratie. Ontdek snel het programma en meld je aan! 

  Lees meer
   
  IMG_1487

  Ondernemers aan de slag met industriële marketing

  Op dinsdagmiddag 4 september gaf Ted Stravers een interactieve presentatie over industriële marketing in het Innovatiehuis. Met vragen en opdrachten zette hij de aanwezige ondernemers op scherp: wat vertel jij jouw doelgroep en wat probeer je hiermee te bereiken?

  Lees meer
   
  VIP2018

  Inschrijving Veluwse Innovatie Prijs 2018 geopend

  Ook dit jaar zijn wij op zoek naar innovatieve ondernemers op de Noord-Veluwe! Met de Veluwse Innovatie Prijs willlen wij innovatieve ondernemers in het zonnetje zetten en laten zien welke innovatieve oplossingen worden ontwikkeld op de Noord-Veluwe. Wie wordt de opvolger van de RuwBouw Groep? De prijs wordt uitgereikt op donderdag 29 november, als afsluiting van de Week van het ID

  Lees meer
   
  Schermafbeelding 2018-07-19 om 11.22.51

  Aandacht voor techniek: De Techniek Verbinder

  Ook op de Noord-Veluwe is het een uitdaging: er is een groot tekort aan technisch geschoolde mensen. Om de techniek in de regio een flinke boost te kunnen geven lanceren vier organisaties De Techniek Verbinder. Platform Techniek Noordwest-Veluwe is de aanjager van De Techniek Verbinder en werkt samen met De Techniek Academie, BITT Belevingscentrum en Veluwe Portaal. 

  Lees meer
   
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

436