Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  Economic Board De Diamant brief

  Economic Board De Diamant roept coalities op te investeren in economie

  In een brief aan de nieuwe gemeenteraadsleden op de Noord-Veluwe vraagt Economic Board De Diamant van Midden-Nederland aandacht voor meer samenwerking op sociaaleconomisch gebied. Uit onderzoek van de provincies Gelderland en Overijssel is gebleken dat Noord-Veluwe een van de sterkste regio’s in Oost-Nederland is. De Economic Board is hier trots op en wil deze kracht verder uitbreiden. “Samenwerken binnen de regio is hiervoor essentieel.” aldus Joost Fraanje, voorzitter van Economic Board De Diamant. 

  Lees meer
   
  Startversneller

  De Startversneller, kans voor ambitieuze starters

  De Startversneller helpt startende ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Het nieuwe programma biedt coaching en opleiding voor Gelderse starters. De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Donderdag 19 april wordt de Startversneller gepresenteerd op de StartupDelta Summit in Arnhem. Gedeputeerde Michiel Scheffer en Statenlid Daisy Vliegenthart van de CDA fractie reiken de eerste vouchers uit.

  Lees meer
   
  Economic Board De Diamant

  Adriaan Hoogendoorn neemt afscheid van Economic Board De Diamant

  Na vier jaar deel uit gemaakt te hebben van Economic Board De Diamant neemt Adriaan Hoogendoorn, burgemeester van Oldebroek, afscheid. Hij wordt opgevolgd door Gert van den Berg, wethouder Nunspeet. Nunspeet is de gastheer gemeente Economie binnen de Samenwerking Noord-Veluwe (SNV).

  Lees meer
   
  Haalbaarheidsonderzoek

  Subsidie voor MKB-ers met innovatieplannen

  Wilt u duurzaam innoveren in de sectoren Agri en Food, Life Sciences en Health, High Tech Systemen en Materialen inclusief ICT, Chemie en Energie, inclusief Biobased Economy en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen? Dan kunt u vanaf 17 april 2018 om 9.00 uur subsidie aanvragen.

  Lees meer
   
  Logo Nestle

  Koninklijk bezoek in Nunspeet: opening fabriek Nestle

  Op woensdagmiddag 28 maart was het zover: de nieuwe innovatieve productielijn om babyvoeding mee te maken werd feestelijk door de koning geopend. Ondanks het winterweer liep Nunspeet uit om de koning even te kunnen zien. Nestle produceert al sinds 1895 op de Veluwe en biedt daarmee zo'n 400 banen in de regio. 

  Lees meer
   
  Online Marketing Kennissessie op 13 maart

  Zichtbaar zijn is hard werken

  Wanneer je zelf iets zoekt, dan is de kans groot dat je eerst gaat googlen. Toch biedt 80% van de MKB-ondernemers zijn dienst of product niet goed aan op het internet en wordt zo dus niet gevonden. Daar kan je wat aan doen. 

  Lees meer
   
  Onderzoek Stec

  Uitnodiging deelname landelijk onderzoek ruimtegebruik van (industriële) bedrijven

  De (maak)industrie staat voor grote veranderingen, onder andere door verdere automatisering, technologische ontwikkelingen en verduurzaming van productieprocessen. Stec Groep doet samen met de provincie Gelderland onderzoek naar de impact van deze veranderingen op ruimtegebruik. Graag willen wij uw visie hierover weten. Dit kost u circa 5 minuten. Doet u mee?Lees meer
   
  Jaarbericht 2017

  De diamant op de kaart: samen aan tafel | Jaarbericht 2017

  Elk jaar in januari publiceert De Diamant van Midden-Nederland haar jaarbericht. Een korte terugblik op de samenwerkingen, successen en uitdagingen van het afgelopen jaar. Lees of download het bericht hier. 

  Lees meer
   
  Winnaar Linnaeusprijs 2017

  Veldhuis Advies wint Linnaeusprijs 2017

  Veldhuis Advies, een financiële dienstverlener uit Heerde, won gisteravond de Linnaeusprijs 2017. Donderdagavond 11 januari werd de prijs feestelijk uitgereikt, tijdens de Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van het bedrijfsleven op de Noord-Veluwe (VNO-NCW Noord-Veluwe, De Maatschappij, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk). Gastheer dit jaar was de Bedrijvenkring Harderwijk, de locatie was Kok Experience. 

  Lees meer
   
  Werkbezoek CDA jan 18

  Lokale CDA-afdelingen op werkbezoek bij De Diamant van Midden-Nederland

  Een groep van CDA-bestuurders en raadsleden uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Heerde en Hattem zijn op woensdag 17 januari jl. het gesprek met de vertegenwoordigers van de De Diamant aangegaan.

  De Diamant bundelt de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden in de vorm van een kennis- en netwerkplatform. De naam verwijst naar de schitterende facetten van de Noord-Veluwe. Een aantrekkelijke regio om te ondernemen, te werken, te wonen, te leren en te recreëren.

  Lees meer
   
  Banner CTL website

  Ban(d)enfestival: werken/leren in de transport en logistiek

  Zes regionale ondernemers bundelen hun krachten om vakmensen en enthousiaste BBL-leerlingen voor de Transport & Logistiek branche te werven. Zij hebben zich verenigd in het Centrum voor Transport&Logistiek Noord-Veluwe (CTL).

  Lees meer
   
  Provincie Gelderland vlag

  Banengroei 2017 Noord-Veluwe

  Het aantal banen is volgens de Provinciale Werkgelegenheidsenquête Gelderland 2017 met 1% gegroeid. Dit is iets lager dan de provinciale groei. Maar over de lange termijn is de banengroei van de Noord-Veluwe nog steeds bovengemiddeld. De ontwikkeling geldt globaal voor alle Noord-Veluwse gemeenten. Op basis van de PWE-Gelderland 2017 had de Noord-Veluwe 89.760 banen. Klik hier voor meer informatie.
   

  Lees meer
   
  VIP 2017 winnnaars

  De RuwBouw Groep wint Veluwse Innovatieprijs met revolutionaire bouwsteen

  REGIO – De RuwBouw Groep is de winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2017. Juryvoorzitter Piet Mosterd maakte dit op donderdag 30 november bekend in de theaterzaal van Veluvine in Nunspeet. De jury was lovend over de ontwikkeling van een totaal nieuwe bouwsteen. Bij de productie daarvan verdwijnen grote hoeveelheden CO2 voorgoed uit het ecosysteem. 


   

  Lees meer
   
  Schermafbeelding 2017-10-24 om 23.33.52

  Shine: dé krant over Week van het ID

  Heeft u hem al gezien? Deze week valt Shine op de mat: dé krant over de Week van het ID. U leest Shine ook op onze website. 

  Lees meer
   
436