Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  Winnaar VIP2018

  Leadax wint Veluwse Innovatie Prijs 2018!

  Het publiek en de jury waren unaniem: Leadax won op donderdagavond 29 november de Veluwse Innovatie Prijs. Het bedrijf uit Wapenveld ontwikkelde de eerste circulaire loodvervanger ter wereld. Het product is gemaakt gerecycled folie dat wordt gebruikt in gelaagd glas, zoals voor autoruiten of veiligheidsglas. Leadax heeft dezelfde eigenschappen als lood, maar zonder de schadelijke effecten op gezondheid en milieu en is ook nog eens lichter en goedkoper.

  Lees meer
   
  WeekID

  500 bezoekers tijdens Week van het ID

  De week van 26 - 29 november stond vol in het teken van innovatie op de Noord-Veluwe. Zo'n 500 ondernemers, studenten en bestuurders bezochten de bijeenkomsten georganiseerd door Innovatiehuis De Diamant en haar partners. 

  Lees meer
   
  Jannes Jansen Putten

  Ontdek de kanshebbers! Veluwse Innovatie Prijs 2018

  De Noord-Veluwe bewijst zich weer: 10 prachtige kandidaten voor de Veluwse Innovatie Prijs. Lees hier wie het zijn!

  Lees meer
   
  Week van het ID

  Volop inspiratie tijdens Week van het ID

  Van 26 - 29 november vindt de Week van het ID plaats! Een programma boordevol innovatie en inspiratie. Ontdek snel het programma en meld je aan! 

  Lees meer
   
  IMG_1487

  Ondernemers aan de slag met industriële marketing

  Op dinsdagmiddag 4 september gaf Ted Stravers een interactieve presentatie over industriële marketing in het Innovatiehuis. Met vragen en opdrachten zette hij de aanwezige ondernemers op scherp: wat vertel jij jouw doelgroep en wat probeer je hiermee te bereiken?

  Lees meer
   
  VIP2018

  Inschrijving Veluwse Innovatie Prijs 2018 geopend

  Ook dit jaar zijn wij op zoek naar innovatieve ondernemers op de Noord-Veluwe! Met de Veluwse Innovatie Prijs willlen wij innovatieve ondernemers in het zonnetje zetten en laten zien welke innovatieve oplossingen worden ontwikkeld op de Noord-Veluwe. Wie wordt de opvolger van de RuwBouw Groep? De prijs wordt uitgereikt op donderdag 29 november, als afsluiting van de Week van het ID

  Lees meer
   
  Schermafbeelding 2018-07-19 om 11.22.51

  Aandacht voor techniek: De Techniek Verbinder

  Ook op de Noord-Veluwe is het een uitdaging: er is een groot tekort aan technisch geschoolde mensen. Om de techniek in de regio een flinke boost te kunnen geven lanceren vier organisaties De Techniek Verbinder. Platform Techniek Noordwest-Veluwe is de aanjager van De Techniek Verbinder en werkt samen met De Techniek Academie, BITT Belevingscentrum en Veluwe Portaal. 

  Lees meer
   
  Bijeenkomst BK Putten

  Thema avond over innovatie voor Puttense ondernemers

  Op dinsdagmiddag 26 juni presenteerden RCT Gelderland en Innovatiehuis De Diamant zich voor ondernemers van Bedrijvenkring Putten. Tijdens de bijeenkomst met het thema ‘Innoveren kan je leren’ werd er aandacht besteed aan het definiëren van innovatie en beschikbare hulpmiddelen, subsidies en vouchers. Uit onderzoek van RCT Gelderland blijkt ondernemers in de gemeente Putten relatief veel kunnen winnen uit de beschikbare ondersteuning voor innovatieprojecten.

  Lees meer
   
  Nieuwsitem Diamant site

  Economic Board De Diamant zet stappen met 'oppoetsoverleg'

  Op 2 juli j.l. kwam een afvaardiging van Economic Board De Diamant bij elkaar voor een oppoetsbijeenkomst. Tijdens deze bijeenkomst, begeleid door Arnout Leerling, werd gesproken over de rol van de Economic Board en hoe deze de komende tijd verder vormgegeven zal worden. Op 17 september vindt de vervolgbijeenkomst plaats. 

  Lees meer
   
  RCT Gelderland jaarverslag

  Robot, cobot... Collega's met een chip | Jaarverslag RCT Gelderland

  Onlangs publiceerde RCT Gelderland een magazine over de activiteiten in 2017. Het magazine staat in het teken van automatisering en robotisering en vertelt praktijk verhalen uit de regio en is hier te downloaden

  Lees meer
   
  duurzaam bouwen 2

  Platform Techniek presenteert BIM lesprogramma

  Geheel in stijl werd op 17 mei jl. het BIM lesprogramma (Building Information Modellering) voor het mbo gepresenteerd in de Staalzaal van het Congrescentrum Bouw & Infra Park te Harderwijk. In opdracht van Platform Techniek Noordwest-Veluwe en met hulp van de Provincie Gelderland hebben het ROC Landstede en Deltion in samenwerking met De Techniek Academie en diverse bedrijven uit de regio gewerkt aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma BIM. Het eerste project in het kader van het landelijke Techniekpact is hiermee met goed gevolg afgerond en het lesmateriaal zal binnen het mbo gebruikt kunnen gaan worden.

  Lees meer
   
  Economic Board De Diamant brief

  Economic Board De Diamant roept coalities op te investeren in economie

  In een brief aan de nieuwe gemeenteraadsleden op de Noord-Veluwe vraagt Economic Board De Diamant van Midden-Nederland aandacht voor meer samenwerking op sociaaleconomisch gebied. Uit onderzoek van de provincies Gelderland en Overijssel is gebleken dat Noord-Veluwe een van de sterkste regio’s in Oost-Nederland is. De Economic Board is hier trots op en wil deze kracht verder uitbreiden. “Samenwerken binnen de regio is hiervoor essentieel.” aldus Joost Fraanje, voorzitter van Economic Board De Diamant. 

  Lees meer
   
  Startversneller

  De Startversneller, kans voor ambitieuze starters

  De Startversneller helpt startende ondernemers bij een succesvolle start van hun eigen bedrijf. Het nieuwe programma biedt coaching en opleiding voor Gelderse starters. De coaching is specifiek gericht op het ontwikkelen van ondernemersvaardigheden. Donderdag 19 april wordt de Startversneller gepresenteerd op de StartupDelta Summit in Arnhem. Gedeputeerde Michiel Scheffer en Statenlid Daisy Vliegenthart van de CDA fractie reiken de eerste vouchers uit.

  Lees meer
   
  Economic Board De Diamant

  Adriaan Hoogendoorn neemt afscheid van Economic Board De Diamant

  Na vier jaar deel uit gemaakt te hebben van Economic Board De Diamant neemt Adriaan Hoogendoorn, burgemeester van Oldebroek, afscheid. Hij wordt opgevolgd door Gert van den Berg, wethouder Nunspeet. Nunspeet is de gastheer gemeente Economie binnen de Samenwerking Noord-Veluwe (SNV).

  Lees meer
   
  Haalbaarheidsonderzoek

  Subsidie voor MKB-ers met innovatieplannen

  Wilt u duurzaam innoveren in de sectoren Agri en Food, Life Sciences en Health, High Tech Systemen en Materialen inclusief ICT, Chemie en Energie, inclusief Biobased Economy en Tuinbouw en Uitgangsmaterialen? Dan kunt u vanaf 17 april 2018 om 9.00 uur subsidie aanvragen.

  Lees meer
   
  Logo Nestle

  Koninklijk bezoek in Nunspeet: opening fabriek Nestle

  Op woensdagmiddag 28 maart was het zover: de nieuwe innovatieve productielijn om babyvoeding mee te maken werd feestelijk door de koning geopend. Ondanks het winterweer liep Nunspeet uit om de koning even te kunnen zien. Nestle produceert al sinds 1895 op de Veluwe en biedt daarmee zo'n 400 banen in de regio. 

  Lees meer
   
436