Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

duurzaam bouwen 2
7 juni 2018

Platform Techniek presenteert BIM lesprogramma

Geheel in stijl werd op 17 mei jl. het BIM lesprogramma (Building Information Modellering) voor het mbo gepresenteerd in de Staalzaal van het Congrescentrum Bouw & Infra Park te Harderwijk. In opdracht van Platform Techniek Noordwest-Veluwe en met hulp van de Provincie Gelderland hebben het ROC Landstede en Deltion in samenwerking met De Techniek Academie en diverse bedrijven uit de regio gewerkt aan de ontwikkeling van het onderwijsprogramma BIM. Het eerste project in het kader van het landelijke Techniekpact is hiermee met goed gevolg afgerond en het lesmateriaal zal binnen het mbo gebruikt kunnen gaan worden.

In de afgelopen drie jaar is hard gewerkt aan een duurzaam BIM lespakket. Voor de toekomst wordt het programma geborgd doordat een groep van docenten en bedrijven het materiaal digitaal blijft updaten en bewerken onder redactie van een onderwijsinstituut dat door Platform Techniek Noordwest-Veluwe in de armen is genomen. De ontwikkelingen in de techniek gaan exponentieel snel. Daarom is het van belang dat ook het onderwijs meegaat in deze sneltrein.

Bedrijfsleven en onderwijs hebben elkaar hierbij nodig. Techniekpact Noord Veluwe & Randmeergebied is eind 2014 opgesteld; in dit pact worden een aantal projecten benoemd welke de komende jaren uitgevoerd zullen gaan worden. Een grote ambitie, maar hard nodig willen we binnen de regio nog voldoende technici beschikbaar hebben voor de toekomst. Het mbo beroepsonderwijs mag dit jaar ook het Domotica lespakket tegemoet zien. Dit zal in het najaar gepresenteerd worden.

Voor meer informatie of vragen over het BIM lespakket voor het mbo, neem contact op met info@platform-techniek.nl of kijk op www.platform-techniek.nl.
 

436