NVOO

Bestuur NVOO oktober 2016

PERSBERICHT - oktober 2016
Bedrijvenkringen kiezen voor innovatie
Alle bedrijvenkringen van de Noord-Veluwe, verenigt in het NVOO, het Noord Veluws Ondernemers Overleg, ondersteunen gezamenlijk het Innovatiehuis De Diamant.
De Noord-Veluwe, ook wel ‘De Diamant van Midden-Nederland’ genoemd, doet het goed als regio. Met een lage werkeloosheid en een hoge arbeidsethos scoort zij goed in de verschillende overzichten. Dat betekent niet dat er op de lauweren gerust kan worden. Vernieuwing en met de tijd mee gaan is een must en krijgt prioriteit.

Het in april geopende Innovatiehuis De Diamant haalt innovatievragen op, verbindt belanghebbenden, stimuleert innovatie in het algemeen en maakt deze zichtbaar ter inspiratie. De bedrijvenkringen van Heerde, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten zetten hier nu samen met Rabobank Noord Veluwe en De Maatschappij ook de schouders onder.

Binnen het Innovatiehuis De Diamant werken Rabobank Noord-Veluwe, IGEV, RCT, NVOO, Landstede en Windesheim samen om de innovatieve slagkracht van de Noord-Veluwe te vergroten en is gevestigd aan de Elspeterweg 22a in Nunspeet.

NVOO
NVOO is opgericht per 1 januari 2011 en is een samenwerkingsverband van de Bedrijvenkringen uit Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Heerde. De vereniging heeft tot doel de regionale economische belangen te behartigen en vormt de ondernemersvraagbaak van De Diamant van Midden-Nederland.
Door de regionale oriëntatie van de federatie NVOO kan zij een coördinerende rol spelen om bedrijven meer te betrekken bij gemeenteoverstijgende projecten. Zo ontstaat
een gecombineerde inzet bij de versterking van het imago van de Noord-Veluwe en daarmee De Diamant van Midden-Nederland.

Het bestuur bestaat uit:
voorzitter: Ronald Cleijsen
secretaris: Annemieke Woltjes
penningmeester: Martin Foppen

De statutaire doelstellingen zijn als volgt omschreven:
Het bevorderen van de economische belangen  en de regionale bedrijvigheid in de regio Noord-Veluwe.
Het bevorderen van de identiteit en het imago van de regio Noord-Veluwe.
Het in afstemming met VNO-NCW Midden fungeren als spreekbuis van het bedrijfsleven in de regio Noord-Veluwe ten opzichte van de overheid, daar waar het bovenlokale zaken betreft. De individuele bevoegdheid van iedere bedrijvenkring op lokaal gebied blijft volledig intact.

Wilt u meer informatie over het Noord Veluws Ondernemersoverleg NVOO? Mail naar awoltjes@landstede.nl.

434