Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

  Werkbezoek CDA jan 18

  Lokale CDA-afdelingen op werkbezoek bij De Diamant van Midden-Nederland

  Een groep van CDA-bestuurders en raadsleden uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Heerde en Hattem zijn op woensdag 17 januari jl. het gesprek met de vertegenwoordigers van de De Diamant aangegaan.

  De Diamant bundelt de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden in de vorm van een kennis- en netwerkplatform. De naam verwijst naar de schitterende facetten van de Noord-Veluwe. Een aantrekkelijke regio om te ondernemen, te werken, te wonen, te leren en te recreëren.

  Lees meer
   
  Banner CTL website

  Ban(d)enfestival: werken/leren in de transport en logistiek

  Zes regionale ondernemers bundelen hun krachten om vakmensen en enthousiaste BBL-leerlingen voor de Transport & Logistiek branche te werven. Zij hebben zich verenigd in het Centrum voor Transport&Logistiek Noord-Veluwe (CTL).

  Lees meer
   
  Provincie Gelderland vlag

  Banengroei 2017 Noord-Veluwe

  Het aantal banen is volgens de Provinciale Werkgelegenheidsenquête Gelderland 2017 met 1% gegroeid. Dit is iets lager dan de provinciale groei. Maar over de lange termijn is de banengroei van de Noord-Veluwe nog steeds bovengemiddeld. De ontwikkeling geldt globaal voor alle Noord-Veluwse gemeenten. Op basis van de PWE-Gelderland 2017 had de Noord-Veluwe 89.760 banen. Klik hier voor meer informatie.
   

  Lees meer
   
  VIP 2017 winnnaars

  De RuwBouw Groep wint Veluwse Innovatieprijs met revolutionaire bouwsteen

  REGIO – De RuwBouw Groep is de winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2017. Juryvoorzitter Piet Mosterd maakte dit op donderdag 30 november bekend in de theaterzaal van Veluvine in Nunspeet. De jury was lovend over de ontwikkeling van een totaal nieuwe bouwsteen. Bij de productie daarvan verdwijnen grote hoeveelheden CO2 voorgoed uit het ecosysteem. 


   

  Lees meer
   
  Schermafbeelding 2017-10-24 om 23.33.52

  Shine: dé krant over Week van het ID

  Heeft u hem al gezien? Deze week valt Shine op de mat: dé krant over de Week van het ID. U leest Shine ook op onze website. 

  Lees meer
   
  Bedrijvenmiddag Windesheim kopie

  Noord Veluwe laat zich zien op bedrijvenmarkt Windesheim

  Op dinsdag 31 oktober stonden drie Noord Veluwse bedrijven gezamenlijk op de bedrijvenmarkt van Windesheim. Tijdens deze middag vinden studenten en bedrijven elkaar voor stageplaatsen en stagiairs. Via het project Student & Stage kregen Belpa, W4Y en Spectrum Advies de kans om zich op de bedrijvenmarkt te presenteren.

  Lees meer
   
  Logo VIP Klein

  Wie wint de Veluwse Innovatie Prijs 2017? Maak kennis met de genomineerden!

  De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. Tijdens de feestelijke finaleavond op donderdag 30 november in Veluvine in Nunspeet wordt de winnaar bekend gemaakt. Maak kennis met de genomineerden: Jan Kuipers Nunspeet, De RuwBouw Groep en SBS Innovations (ReTwist). 

  Lees meer
   
  27 -30 novemberWeek van het ID

  Week van het ID

  Van 27 tot 30 november organiseert Innovatiehuis De Diamant de Week van het ID. Een week boordevol inspiratie over vernieuwing in de regio.
  Het programma is compleet en er is voor een ieder wat wils. Ontdek welke bijeenkomst u aanspreekt en meld u aan. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken!

  Lees meer
   
  Fotolia_65696193_M©-everythingpossible-Fotolia.com_-473010_481x230

  Wo 8 november: Smart maintainance "Slim, slimmer, slimst!"

  Nieuwe diensten als ‘voorspelbaar onderhoud’ (predictive of condition based maintenance) en ‘onderhoud op afstand’ (remote maintenance) bieden maakbedrijven een uitgelezen kans om hun klanten verder te ontzorgen en hun toegevoegde waarde te vergroten. In hoeverre bent u hier al mee bezig? Hoe 'smart' is uw service en onderhoud? 

  Lees meer
   
  Ruud Koornstra

  Ruud Koornstra moedigt aan tot energiezuinige bedrijfsvoering

  De bedrijvenkring Ermelo, Rabobank Randmeren en IGEV organiseerden op maandag 2 oktober een succesvol mini energie(k)congres. Meer dan 100 Ermelose ondernemers lieten zich inspireren door onder andere Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en Nederlands eerste energieambassadeur.

  Lees meer
   
  Logo VIP groot

  Inschrijving Veluwse Innovatieprijs geopend

  Gezocht: de meest vernieuwende ondernemer van de Noord-Veluwe
  De Veluwse Innovatieprijs is voor de 'Very Innovative Person' ('VIP') of onderneming die met duurzame technologische innovaties actief is in de maak- of foodindustrie, energie- of milieutechnologie of ICT in de Noord-Veluwe. Dit jaar is de VIP de feestelijke afsluiter van de Week van het ID, een week boordevol inspiratie over vernieuwing in de regio.

  Bent u de 'VIP' die wij zoeken?
  Meld dan uw innovatie aan met het inschrijfformulier. Het reglement kunt u hier downloaden.

  Uitreiking
  De Veluwse Innovatieprijs wordt op donderdagavond 30 november 2017 uitgereikt in het Veluvine in Nunspeet.Tijdens deze feestelijke avond kunt u zien welke prachtige, vernieuwende en realistische ideeën er leven in de regio. Aanmelden voor deze avond is binnenkort mogelijk.

  Lees meer
   
  Logo Diamant blauw GROOT

  Regionale samenwerking versterking economie

  De gemeenten op de Noord-Veluwe hebben besloten een andere invulling te geven aan de regionale samenwerking. Het maken van een sociaaleconomische visie is hier een onderdeel van. De gemeenten gaan in afstemming met ondernemers en onderwijs aangeven welke sociaal-economische opgaven ze zien. Vanuit deze inhoud wordt bekeken hoe de uitvoering in de samenwerking tussen overheid, ondernemers en onderwijs (triple helix) kan worden voortgezet. Economic Board De Diamant vindt het een goede zaak dat de gemeenten hierin het voortouw nemen.

  “De onduidelijkheid binnen de overheid over de samenwerking met de beide andere O’s in  De Diamant heeft de afgelopen periode vertragend gewerkt,” stelt Joost Fraanje, voorzitter van Economic Board De Diamant. “Wij zijn dan ook graag bereid om onze bijdrage te leveren aan het uitwerken van het kader door de gemeenten.”

  Lees meer
   
  Kaart Groeiagenda 2017 VNO-NCW

  VNO-NCW VeluweVallei presenteert economische groeiagenda

  1 september 2017 - De eerste taak die Martin Ruiter als kersverse nieuwe voorzitter van VNO-NCW VeluweVallei verrichtte was het aanbieden van de economische Groeiagenda aan de bestuurlijke vertegenwoordigers van de Regio's Noord-Veluwe en FoodValley. De Groeiagenda laat in een oogopslag zien waar volgens VNO-NCW VeluweVallei verbeteringen nodig zijn om de economie en werkgelegenheid in de regio te laten groeien.

  Lees meer
   
  Foto Linnaeus groot 2016

  Gezocht: ondernemer met groot sociaal hart 

  Linnaeusonderscheiding; voor de meest sociaal maatschappelijke ondernemer

  Leden van De Maatschappij, departement NW-Veluwe en Flevoland en betrokken bedrijvenkringen bij De Diamant en organisaties en instellingen van de Noord-Veluwe en Flevoland zijn op zoek naar de ‘meest sociaal-maatschappelijk betrokken ondernemer’ om deze te eren met de Linnaeusonderscheiding. Tot 15 september kan men kandidaten aandragen. 
  Een zeskoppige jury met leden uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid buigt zich over de nominaties en kiest daaruit diegene die tijdens De Ontmoeting op 11 januari 2018 de twintigste Linnaeusonderscheiding in ontvangst mag nemen.

  Lees meer
   
  Foto truck Van den Brink Ermelo

  Vliegende start voor Centrum voor Transport & Logistiek

  De provincie Gelderland heeft een bijdrage van bijna € 100.000 toegekend voor ondersteuning om Transport & Logistiek op de Noord-Veluwe te profileren als aantrekkelijke bedrijfstak om in te werken. Bij CTL zijn Ploeger, Logistics, St. van den Brink, NE Distriservice, Kattenberg Verhuizingen en Van de Brug Int. Tanktransport aangesloten. Door groei en vergrijzing zijn er diverse vacatures. Ze pakken gezamenlijk de werving en selectie op en bieden de baangarantie. Voor de eerste 50 deelnemers ligt er een financiële tegemoetkoming in de opleidingskosten klaar. Landstede en Van Buuren zijn de aangesloten opleiders.
  Het plan vloeit voort uit de onderwijs- & arbeidsmarktlijn van De Diamant van Midden-Nederland, het samenwerkingsverband van ondernemers, onderwijs en overheid in de regio.

  Lees meer
   
436