Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

    Online Marketing Kennissessie op 13 maart

    Zichtbaar zijn is hard werken

    Wanneer je zelf iets zoekt, dan is de kans groot dat je eerst gaat googlen. Toch biedt 80% van de MKB-ondernemers zijn dienst of product niet goed aan op het internet en wordt zo dus niet gevonden. Daar kan je wat aan doen. 

    Lees meer
     
    Onderzoek Stec

    Uitnodiging deelname landelijk onderzoek ruimtegebruik van (industriële) bedrijven

    De (maak)industrie staat voor grote veranderingen, onder andere door verdere automatisering, technologische ontwikkelingen en verduurzaming van productieprocessen. Stec Groep doet samen met de provincie Gelderland onderzoek naar de impact van deze veranderingen op ruimtegebruik. Graag willen wij uw visie hierover weten. Dit kost u circa 5 minuten. Doet u mee?Lees meer
     
    Jaarbericht 2017

    De diamant op de kaart: samen aan tafel | Jaarbericht 2017

    Elk jaar in januari publiceert De Diamant van Midden-Nederland haar jaarbericht. Een korte terugblik op de samenwerkingen, successen en uitdagingen van het afgelopen jaar. Lees of download het bericht hier. 

    Lees meer
     
    Winnaar Linnaeusprijs 2017

    Veldhuis Advies wint Linnaeusprijs 2017

    Veldhuis Advies, een financiële dienstverlener uit Heerde, won gisteravond de Linnaeusprijs 2017. Donderdagavond 11 januari werd de prijs feestelijk uitgereikt, tijdens de Ontmoeting, de gezamenlijke nieuwjaarsreceptie van het bedrijfsleven op de Noord-Veluwe (VNO-NCW Noord-Veluwe, De Maatschappij, Bedrijvenkring Ermelo en Bedrijvenkring Harderwijk). Gastheer dit jaar was de Bedrijvenkring Harderwijk, de locatie was Kok Experience. 

    Lees meer
     
    Werkbezoek CDA jan 18

    Lokale CDA-afdelingen op werkbezoek bij De Diamant van Midden-Nederland

    Een groep van CDA-bestuurders en raadsleden uit Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Heerde en Hattem zijn op woensdag 17 januari jl. het gesprek met de vertegenwoordigers van de De Diamant aangegaan.

    De Diamant bundelt de krachten van ondernemers, onderwijsinstellingen en lokale overheden in de vorm van een kennis- en netwerkplatform. De naam verwijst naar de schitterende facetten van de Noord-Veluwe. Een aantrekkelijke regio om te ondernemen, te werken, te wonen, te leren en te recreëren.

    Lees meer
     
    Banner CTL website

    Ban(d)enfestival: werken/leren in de transport en logistiek

    Zes regionale ondernemers bundelen hun krachten om vakmensen en enthousiaste BBL-leerlingen voor de Transport & Logistiek branche te werven. Zij hebben zich verenigd in het Centrum voor Transport&Logistiek Noord-Veluwe (CTL).

    Lees meer
     
    Provincie Gelderland vlag

    Banengroei 2017 Noord-Veluwe

    Het aantal banen is volgens de Provinciale Werkgelegenheidsenquête Gelderland 2017 met 1% gegroeid. Dit is iets lager dan de provinciale groei. Maar over de lange termijn is de banengroei van de Noord-Veluwe nog steeds bovengemiddeld. De ontwikkeling geldt globaal voor alle Noord-Veluwse gemeenten. Op basis van de PWE-Gelderland 2017 had de Noord-Veluwe 89.760 banen. Klik hier voor meer informatie.
     

    Lees meer
     
    VIP 2017 winnnaars

    De RuwBouw Groep wint Veluwse Innovatieprijs met revolutionaire bouwsteen

    REGIO – De RuwBouw Groep is de winnaar van de Veluwse Innovatieprijs 2017. Juryvoorzitter Piet Mosterd maakte dit op donderdag 30 november bekend in de theaterzaal van Veluvine in Nunspeet. De jury was lovend over de ontwikkeling van een totaal nieuwe bouwsteen. Bij de productie daarvan verdwijnen grote hoeveelheden CO2 voorgoed uit het ecosysteem. 


     

    Lees meer
     
    Schermafbeelding 2017-10-24 om 23.33.52

    Shine: dé krant over Week van het ID

    Heeft u hem al gezien? Deze week valt Shine op de mat: dé krant over de Week van het ID. U leest Shine ook op onze website. 

    Lees meer
     
    Bedrijvenmiddag Windesheim kopie

    Noord Veluwe laat zich zien op bedrijvenmarkt Windesheim

    Op dinsdag 31 oktober stonden drie Noord Veluwse bedrijven gezamenlijk op de bedrijvenmarkt van Windesheim. Tijdens deze middag vinden studenten en bedrijven elkaar voor stageplaatsen en stagiairs. Via het project Student & Stage kregen Belpa, W4Y en Spectrum Advies de kans om zich op de bedrijvenmarkt te presenteren.

    Lees meer
     
    Logo VIP Klein

    Wie wint de Veluwse Innovatie Prijs 2017? Maak kennis met de genomineerden!

    De Veluwse Innovatieprijs (VIP) is de onderscheiding voor de onderneming met de meest duurzame technologische ontwikkeling. Tijdens de feestelijke finaleavond op donderdag 30 november in Veluvine in Nunspeet wordt de winnaar bekend gemaakt. Maak kennis met de genomineerden: Jan Kuipers Nunspeet, De RuwBouw Groep en SBS Innovations (ReTwist). 

    Lees meer
     
    27 -30 novemberWeek van het ID

    Week van het ID

    Van 27 tot 30 november organiseert Innovatiehuis De Diamant de Week van het ID. Een week boordevol inspiratie over vernieuwing in de regio.
    Het programma is compleet en er is voor een ieder wat wils. Ontdek welke bijeenkomst u aanspreekt en meld u aan. Alle evenementen zijn gratis te bezoeken!

    Lees meer
     
    Fotolia_65696193_M©-everythingpossible-Fotolia.com_-473010_481x230

    Wo 8 november: Smart maintainance "Slim, slimmer, slimst!"

    Nieuwe diensten als ‘voorspelbaar onderhoud’ (predictive of condition based maintenance) en ‘onderhoud op afstand’ (remote maintenance) bieden maakbedrijven een uitgelezen kans om hun klanten verder te ontzorgen en hun toegevoegde waarde te vergroten. In hoeverre bent u hier al mee bezig? Hoe 'smart' is uw service en onderhoud? 

    Lees meer
     
    Ruud Koornstra

    Ruud Koornstra moedigt aan tot energiezuinige bedrijfsvoering

    De bedrijvenkring Ermelo, Rabobank Randmeren en IGEV organiseerden op maandag 2 oktober een succesvol mini energie(k)congres. Meer dan 100 Ermelose ondernemers lieten zich inspireren door onder andere Ruud Koornstra, duurzaam ondernemer en Nederlands eerste energieambassadeur.

    Lees meer
     
436