Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

fm-linneaus winnaar kopie
10 januari 2020

AIC uit Harderwijk wint Linnaeusonderscheiding

Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie De Ontmoeting kreeg AIC de Linnaeusonderscheiding uitgereikt. Uit de twintig nominaties, elk prachtige maatschappelijk betrokken bedrijven uit de regio, werd het Harderwijkse bedrijf door de jury als winnaar gekozen. Een scholingsfonds voor kinderen van medewerkers, een volledig vernieuwd en verzuurzaamd bedrijfspand en een familiebedrijf met oog voor omgeving en samenleving: slechts enkele redenen voor deze eervolle onderscheiding.

Maatschappelijk betrokken familiebedrijf

AIC, de Aannemers Inkoop Centrale, bestaat sinds 1956. Al bijna 30 jaar wordt het bedrijf gerund door de familie Van der Sterre. Sinds vorig jaar zijn ze gevestigd aan de Industrieweg in Harderwijk. Juryvoorzitter Dick van Hemmen roemt het bedrijf voor hun maatschappelijke betrokkenheid. Tijdens De Ontmoeting op 9 januari namen Job en Iris van der Sterre, samen met hun kinderen, de award en felicitaties in ontvangst. "We zijn trots en bijzonder dankbaar. We beseffen daarbij goed dat dit zonder onze relaties niet mogelijk was geweest. Dank aan hen daarvoor!" aldus Iris van der Sterre.

Naast de award ontving het bedrijf ook een cheque van €500,- om te schenken aan een regionaal goed doel. Een geëmotioneerde Van der Sterre vertelde het publiek deze toe te kennen aan zorgorganisatie De Herbergier in Ermelo, een organisatie waar ze als familie de afgelopen tijd veel mee te maken hebben gehad. 

Linnaeusonderscheiding

Al meer dan 20 jaar wordt jaarlijks de Linneausonderscheiding uitgereikt in de regio Noord-Veluwe. Sinds dit jaar heeft de Economic Board Noord-Veluwe het initiatief overgenomen van De Maatschappij. Joost Fraanje, voorzitter van Economic Board Noord-Veluwe was ook dit jaar onder de indruk van de ondernemers die door de verschillende gemeenten en bedrijvenkringen voorgedragen zijn. "De regio Noord-Veluwe is enorm veelzijdig en vele ondernemers maken zich, ook op sociaal maatschappelijk vlak, hard voor de regio." zegt Fraanje.

Zo'n 250 gasten bezochten de nieuwjaarsreceptie, die dit jaar georganiseerd werd door Bedrijvenkring Ermelo als gastheer, in samenwerking met Bedrijvenkring Harderwijk, VNO-NCW Midden en de Economic Board. Sprekers Jolande Combee-Paulus (Bedrijvenkring Ermelo) en gedeputeerde Jan Markink benadrukten in hun verhaal het belang van samenwerking in de regio en blikten vooruit op een mooi jaar. "Houd samenwerking in stand en bouw verder aan deze krachtige regio." aldus Markink. 

Jolande Combee   Jan Markink

Foto's: Henk Merjenburgh

436