Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Foto Linnaeus groot 2016
5 september 2017

Gezocht: ondernemer met groot sociaal hart 

Linnaeusonderscheiding; voor de meest sociaal maatschappelijke ondernemer

Leden van De Maatschappij, departement NW-Veluwe en Flevoland en betrokken bedrijvenkringen bij De Diamant en organisaties en instellingen van de Noord-Veluwe en Flevoland zijn op zoek naar de ‘meest sociaal-maatschappelijk betrokken ondernemer’ om deze te eren met de Linnaeusonderscheiding. Tot 15 september kan men kandidaten aandragen. 
Een zeskoppige jury met leden uit het bedrijfsleven, onderwijs en overheid buigt zich over de nominaties en kiest daaruit diegene die tijdens De Ontmoeting op 11 januari 2018 de twintigste Linnaeusonderscheiding in ontvangst mag nemen.

Voor de winnaar van vorig jaar, Van de Brug Int. Tanktransport uit Putten, waren de reacties overweldigend. Collega-vervoerders ervoeren dat de onderscheiding ook positief op hen afstraalde. Juist het feit dat een no-nonsense familiebedrijf met de onderscheiding gewaardeerd wordt en nu eens niet een ‘snelgroeiende jongen met meer oog voor profit dan people’, kon op veel instemming rekenen.
De zoektocht concentreert zich op ondernemers die het hoogste scoren op criteria zoals het voeren van een goed en sociaal personeelsbeleid, inspirerend leiderschap, toekomstgerichte bedrijfsvoering, ambassadeursfunctie, positieve beleidsvoering t.o.v. milieu en milieubewustzijn. Kortom een ondernemer met een aantoonbaar groot sociaal maatschappelijk hart.

Nominaties kunnen gemaild worden naar nwveluwe@de-maatschappij.info tot 15 september 2017.

De Nederlandsche Maatschappij voor Nijverheid en Handel, kortweg De Maatschappij, reikt de prestigieuze Linnaeusonderscheiding al jaren uit. De vereniging bestaat 240 jaar en heeft ruim 2500 leden in 26 lokale departementen. Koning Willem Alexander is haar beschermheer.
De Maatschappij inspireert om verder te denken dan het eigen vakgebied en eigenbelang, denkt mee over maatschappelijke en economische vraagstukken en neemt initiatieven die bijdragen aan vernieuwing en een sterke, ondernemende samenleving. Zij is de founder van De Diamant van Midden-Nederland.

Foto: winnaar Linnaeusonderscheiding jan 2017: Van de Brug Int. Tanktransport uit Putten

436