3 juli 2014

3 aug 10 - Opnieuw geld voor scholing werknemers in de bouw

De bouwsector verkeert nog steeds in zwaar weer. Ook dreigt er een tekort aan leidinggevend personeel in de bouw. Extra scholing biedt werknemers meer kansen en maakt een overstap naar ander werk binnen de sector makkelijker. Door werknemers nu de juiste opleiding aan te bieden wordt tevens geïnvesteerd in het huidige en toekomstige kaderpersoneel van bedrijven.

Onderwijsvouchers

Wanneer werkgevers in de bouwsector hun werknemers een steuntje in de rug willen bieden met een cursus of een korte opleiding, dan neemt de provincie Gelderland de scholingskosten tot een maximum van 2.000 euro voor haar rekening. Overigens kunnen ook individuele werknemers een aanvraag indienen. Voorwaarden om voor vouchers in aanmerking te komen zijn onder meer dat de werkgever in Gelderland is gevestigd, aangesloten is bij het sectorale Opleidingsfonds en dat het om aanvullende scholing gaat.

Aanvragen

Het Steunpunt Werk en Opleiding Bouwnijverheid regio Oost voert de voucherregeling uit in opdracht van de provincie en sociale partners in de bouw. Zij beoordeelt aanvragen en zorgt dat de bedragen die bij de vouchers horen, worden uitbetaald. Het steunpunt is gevestigd in Zwolle en is te bereiken via telefoonnummer (038) 426 83 52.

Gepubliceerd op: 13 juli 2010

460