3 juli 2014

3 aug 10 - Provincie houdt rol arbeidsmarktbeleid

In het POA werken de regionale overheid, onderwijsinstellingen en ondernemers (3 O's) nauw samen voor een betere werking van de regionale arbeidsmarkt. Met haar steun draagt de provincie bij aan de ontwikkeling van de regionale (kennis-) economie.

Gelukkig laat de economie nu enig herstel zien. De POA's anticiperen op de kansen en bedreigingen op de arbeidsmarkt en spannen zich in voor een evenwichtige arbeidsmarkt, als belangrijke factor voor economische groei. De POA's, feitelijk bestuurlijke netwerken in regio's van de genoemde 3 O's, brengen partijen bij elkaar en zorgen er voor dat de schaarse middelen van de provincie zo effectief mogelijk worden ingezet. Met relatief geringe financiƫle middelen wordt een multiplier-effect bereikt met een groot maatschappelijk rendement en is het draagvlak in de regio geborgd met een maximale kans op succes!

In het kader van het economisch beleid is het functioneren van de arbeidsmarkt een randvoorwaarde. Zonder voldoende gekwalificeerde werknemers worden ontwikkelingen afgeremd.

460