3 juli 2014

7 feb 12 - Werkbezoek gedeputeerde J.J. van Dijk aan arbeidsmarktprojecten op 2-2-2012

Provincie Gelderland ondersteunt dit programma en stelt voor startende ondernemers ook microkredieten beschikbaar.
Daarna staat een ontmoeting op het programma met vertegenwoordigers en cursisten van Care Academy Veluwe: waar op dit moment medewerkers van zorginstellingen studeren volgens een eigentijdse onderwijsformule. Zorg is een van de speerpunten van regio Noord-Veluwe. Vandaar de samenwerking met Kwadrant Emaus, Landstede en Hogeschool Windesheim in Care Academy Veluwe.

Het tweede deel van het bezoek speelt zich af in Oldebroek. In het bedrijfspand van Van Werven presenteren zich drie door de provincie ondersteunde initiatieven:
Het Veluwe Portaal, sinds 2009 actief als mobiliteitscentrum van, voor en door werkgevers, Klant contact center 'U spreekt met Bob', dat sinds 2010 als leerbedrijf actief is voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, 'Fit for Future', dat het midden- en kleinbedrijf ondersteunt als opleidingsregisseur en werkgevers ondersteunt met opleidingsplannen op maat.

Aan het eind van de bijeenkomst wordt met een feestelijk tintje stilgestaan bij de naderende opening van een nieuw opleidingsbedrijf: 'De Leerwerf'. Hier zullen binnen enkele maanden tientallen mensen met een arbeidshandicap aan de slag gaan in recyling en assemblage activiteiten. Een nieuwe kans voor mensen die nu niet zelfstandig op de arbeidsmarkt kunnen functioneren en hun weg gaan vinden naar (gedeeltelijk) betaald werk. Ook dit initiatief wordt gesteund door provincie Gelderland.

460