3 juli 2014

7 sep 10 - Jongeren met vouchers richting werk

Inmiddels zijn al enkele tientallen jongeren aan de slag en hopen wij binnenkort de eerste vouchers aan werkgevers te kunnen uitbetalen. Uiteraard passen in lang niet alle gevallen de opgegeven vacatures bij het opleidingsniveau of het interessegebied van de jongeren. Daarom heeft WerkPunt  er voor gekozen om aan het einde van de banenmarkt op 7 oktober jongeren en werkgevers uit te nodigen voor een eerste kennismaking.

Die kennismaking gaan we met de jongeren eerst voorbereiden: op woensdag 22 september vindt een voorlichtingsbijeenkomst plaats in discotheek Harders Plaza in Harderwijk. Daar zal informatie worden gegeven over werken in 4 sectoren, waarin de meeste vacatures voorkomen: techniek, detailhandel, horeca en groen. We hebben de betreffende kenniscentra gevraagd die presentaties te verzorgen. Met de keuze voor de discotheek en uiteraard de bijbehorende atmosfeer en muziek hopen we de juiste snaar te raken. Doel is om elke jongere de bijeenkomst te laten verlaten met concrete interesse voor een of twee van de gepresenteerde branches.

Doelgroep voor deze bijeenkomst: alle werkzoekende jongeren tussen 18 en 27 jaar. Ingeschreven bij UWV Werkbedrijf, ingeschreven bij gemeente (WIJ), niet ingeschreven, maar na het eindexamen nog zoekende.....; kortom alle ons bekende jongeren, die we graag aan de slag willen helpen. Mogelijk bevinden jongeren zich al in een traject in opdracht van de gemeente. Toch is de oproep alle jongeren aan te schrijven om de directe kans op een jaarcontract voor zoveel mogelijk jongeren zo groot mogelijk te maken.

UWV Werkbedrijf en sociale diensten ontvangen van ons een concept tekst voor een uitnodigingsbrief aan de ingeschreven jongeren. WerkPunt Veluwerand heeft het tijdstip van de bijeenkomst zodanig gekozen, dat u de deelname niet vrijblijvend hoeft te laten zijn. De bijeenkomst op 22 september vindt namelijk plaats van 14.00 - 16.00 uur. Het bezoek aan de banenmarkt wordt niet verplicht gesteld, want dan vermijden we de confrontatie van werkgevers met niet gemotiveerde jongeren.

460