3 juli 2014

9 aug 10 - Informatie arbeidsmarkt naar gemeenten

RNV en POA hopen met deze informatie een bijdrage te leveren aan de gemeentelijke betrokkenheid bij de ontwikkelingen op de regionale arbeidsmarkt.

De monitor 'werkloosheid tweede kwartaal 2010' geeft aan dat onze regio het landelijk en provinciaal gezien goed doet met een lage werkloosheid. Verder heeft elke gemeente een overzicht van de lokale recente werkgelegenheidsontwikkeling ontvangen. De overzichten zijn digitaal op te vragen bij mevrouw J. Kennedy (e:secretariaat@regionoordveluwe.nl). Verdere informatie kunt u vinden op www.arbeidsmarktgelderland.nl. Verder kregen de gemeenten een brochure met een aantal voorbeelden van samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheden in Gelderland. Het boekje is een uitnodiging met ideeen te komen om de arbeidsmarkt vitaal te houden.

In een masterclass eind juni met onder andere de afdelingshoofden sociale zaken werd duidelijk dat elk gemeentelijk beleidsterrein de arbeidsmarkt vanuit het directe belang benadert. Met deze informatie willen we bevorderen dat er bij gemeenten meer integrale aandacht voor de arbeidsmarkt komt. Een goed werkende arbeidsmarkt is een belangrijke voorwaarde voor economische ontwikkeling.

De gemeenten, Kamer van Koophandel en VNO-NCW hebben arbeidsmarktbeleid belegd bij het Sociaal Economisch Overleg Noord-Veluwe. In 2009 is de nota Arbeidsmarktbeleid 2010-2013 vastgesteld. De invulling van het beleid wordt verzorgd vanuit het Platform Onderwijs Arbeidsmarkt en Regio Noord-Veluwe. Eind 2010/begin 2011 hopen we de uitkomsten te presenteren van een pendelonderzoek. Met inzicht in de pendel krijgen we beter zicht op de (de afbakening van de) regionale arbeidsmarkt.

Voor 2010 heeft Regio Noord-Veluwe extra subsidies verkregen voor de uitvoering. Deze subsidies worden in aanvulling op de bestaande dienstverlening ingezet via WerkPunt Veluwerand. Een stuurgroep met daarin de hoofden sociale zaken, vestigingsmanager UWV Werkbedrijf en directeur Inclusief Groep is verantwoordelijk voor de uitvoering van de projecten.

460