Zonnecentrale

Foto Carivan
26 mei 2016

Caravanstalling krijgt grootste zonnecentrale van Harderwijk

Ondersteuning door IGEV
Om de aanleg van deze gigantische zonne-installatie mogelijk te maken heeft directeur/eigenaar Cees van Oostrum van Carivan de ondersteuning ingeroepen van IGEV (Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe). Begin juni ondertekende hij samen met Adriaan Hoogendoorn, voorzitter van de Stuurgroep IGEV en burgemeester van Oldebroek, een samenwerkingsovereenkomst.  

Michiel van Beek, business developer bij IGEV, legt uit: “Wij helpen mee om de transitie naar een duurzame energiehuishouding te versnellen en de werkgelegenheid te stimuleren. Waar dat nodig is, bieden wij ondersteuning vanaf het idee tot en met de realisatie. Wij kunnen helpen met kennis, bij de ontwikkeling van projecten, bij het opstellen van businesscases, het vermarkten van innovatieve concepten en met financiering. Carivan ondersteunen we met de realisatie van het ontwerp van het pand en de bouw van de zonne-installatie. Daarnaast bieden we ondersteuning bij de aanvraag van de Subsidie Duurzame Energie (SDE). Dat hebben we eerder voor meerdere partijen al succesvol gedaan.”

Inspiratie voor vernieuwend ondernemerschap
IGEV spant zich in om vernieuwend ondernemerschap verder te helpen,” benadrukt Adriaan Hoogendoorn. “In dit geval gaat het om alternatieve energievoorziening, zonder dat het landschap wordt verstoord. Bij maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben de overheid, bedrijven en andere organisaties elkaar nodig. Bij Carivan uit zich dat ook in de acht tot tien leerwerkplaatsen die ontstaan voor jongeren met minder kansen op de arbeidsmarkt. Concepten als deze kunnen weer als voorbeeld en inspiratie dienen voor andere ondernemers. En de ervaringen die we bij dit omvangrijke project met elkaar opdoen, zijn inzetbaar voor vergelijkbare toepassingen.”

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Cees van Oostrum, directeur/eigenaar van Carivan. cvoostrum@carivan.nl / (0341) 419 865  en/of  Simon Miske, programmaleider IGEV smiske@igev.nl / (06) 100 147 02

Foto (van Ton Pors) v.l.n.r.: Cees van Oostrum, Adriaan Hoogendoorn en Michiel van Beek.

460