x

Innovatiesessie Stadslab 2015
22 mei 2015

Eerste regionale innovatiesessie Stadslab Harderwijk

Diverse innovatieve oplossingen scheerden op het beeldscherm voorbij, zoals bijvoorbeeld blushelicopters en blusmotoren, maar ook simpeler gedachten goed werd gedeeld door de heren. Met als grote gemene deler dat de oplossing van een probleem vaak heel dichtbij ligt, vaak voor het oprapen ligt, maar je moet het zien……

En dat ‘zien’ werd gestimuleerd op deze dag. Die zich kenmerkte door een prima sfeer en hard werken.
De studenten werden in twee subgroepen verdeeld en ondersteunt door enkele docenten en begeleiders. Van Stadslab Harderwijk waren Roy Abels en Jetty Korendijk aanwezig. In de groepen ging men zwaar nadenken om het ‘probleem’ dat Ronald Cleijsen had neergelegd op te lossen. Het was de kunst om methoden te bedenken die het mogelijk maken om te voorspellen wanneer een materiaal (materiaal onafhankelijk) is doorgesleten.
En álles mocht worden bedacht, niemand werd gehinderd door enige kennis van zaken. En dát maakte het vooral zo spannend en interessant. Een stukje gezonde competitie tussen de groepen wakkerde de innovatieve hersencellen nog verder aan.

Na een uur brainstormen en allerlei ingewikkelde schetsen op de flap-overs kwamen de studenten weer bij elkaar. De oplossingen werden vervolgens als een soort van stripboekafbeeldingen gepresenteerd aan de heer Cleijsen, tegelijkertijd met een mondeling verslag door een van de begeleiders.
De heer Cleijsen was verbaasd, verheugd en keek enigszins verwonderd om zich heen, want hoe was dit toch mogelijk? De studenten kwamen met ideeën die ook al diverse leverancier waren uitgedacht en uitgetest waren. Hij liet uiteindelijk een prototype zien waarmee Wivé verwacht de oplossing te hebben gevonden. En wat schetste ieders verbazing…….het basisidee achter het prototype was genoemd door een van de studenten. Een studente Bedrijfskunde, zonder technische achtergrond! Weer een bewijs dat de zogenaamde ‘nieuwe generatie’, de student van vandaag, die morgen aan het werk is, in staat blijkt om innovatief te kunnen denken.
De zeer geslaagde dag werd onder het genot van een drankje en een hapje afgesloten.

Auteur: Jetty Korendijk   25 mei 2015

460