Innovatiehuis

Foto vestigingsklimaat van banner
15 februari 2016

Innovatiehuis krijgt vaste vorm

Gerichte ondersteuning
Het Innovatiehuis De Diamant is de stimulator van innovatie in de regio en de netwerkpartner voor de ontwikkeling van innovatieve concepten, producten en diensten voor ondernemers in de regio Noord-Veluwe. Het gaat dan om de functionaliteiten: innovatiesupport, projectondersteuning en kenniscirculatie. De ondersteuning richt zich op kleine en middelgrote bedrijven en start-ups. Van deze bedrijven verwachten we dat ze wat meer eigen geld/menskracht kunnen inbrengen. Verder zijn dit bedrijven met de grootste kans op  een werkgelegenheidseffect bij groei.

Gezamenlijke uitstraling
In de uitstraling zal aandacht zijn voor de gezamenlijkheid en voor de regio Noord-Veluwe. Dit is bijvoorbeeld zichtbaar via de website van De Diamant van Midden-Nederland.

Samenstelling
De beoogde delen van het innovatiehuis zijn op dit moment: Regionale Centrum voor Technologie Gelderland, Platform Techniek Noordwest-Veluwe, Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV), Landstede en Windesheim. Ook de Rabobank is een belangrijke partner in het project. In voorkomende gevallen zal er afstemming plaatsvinden met initiatieven als MKB Winstpunt, Kennispoort Regio Zwolle, Veluwe Fonds, Stichting nieuwe bedrijvigheid/KplusV, Stadslab Harderwijk, CAH Vilentum en WUR.

Businessplan
In een businessplan komt de verdere invulling/uitwerking van hoe we het innovatiecentrum willen opzetten/inrichten. Verder ook wat de geplande output in kengetallen is. Het initiatief valt onder verantwoordelijkheid van Stuurgroep De Diamant. Binnen deze stuurgroep worden mensen aangewezen die de concrete sturing gaan invullen. In de opstartfase zijn dat de heren Piet Mosterd en Ronald Cleijsen.

Voorbeelden
Enkele  voorbeelden van de ondersteuning van innovatie in de regio: opleiding robotprogrammeren
http://www.thefactoryfiles.com/article/Artikel/00882-opleiding-robotprogrammeren-in-voorbereiding en groene innovaties bij food en feed bedrijven
http://www.agro-chemie.nl/artikelen/noord-veluwe-actief-in-groene-economie/

460