x

Bedrijventerrein
24 mei 2015

Pluspunten vestigingsklimaat Diamant nadrukkelijker in beeld

Samenwerking
De gemeenten van de Noord-Veluwe werken al lang samen op het gebied van bedrijfshuisvesting. In 2006 stelden zij het Convenant Vestigingscriteria Bedrijventerreinen vast. Hierin zijn de afspraken opgenomen over lokale, intergemeentelijke en regionale bedrijventerreinen. Dit geldt voor startende ondernemingen, voor bestaande bedrijven in de regio die een andere plek zoeken en voor bedrijven van buiten de regio die zich op de Noord-Veluwe willen vestigen.

Regionaal Programma Bedrijventerreinen
In het Regionaal Programma Bedrijventerreinen hebben de regiogemeenten en de provincie Gelderland de koers bepaald over het te voeren beleid omtrent bedrijventerreinen. Jaarlijks is er overleg tussen de partijen om te kijken of de koers nog passend is.

Monitorverslag 2014
Elk jaar publiceren de samenwerkende gemeenten een verslag over de uitvoering van het Regionaal Programma Bedrijventerreinen. In 2014 bleef de uitgifte van bedrijfslocaties achter bij de eerder verwachte behoefte. Dit resultaat wijkt niet af van andere regio's. De behoefte was berekend op 10,1 hectare. Uiteindelijk is er 5,0 hectare uitgegeven. Waarvan 4,5 hectare op Lorentz III, 0,4 hectare op De Kolk in Nunspeet en 0,1 hectare op Broeklanden in Elburg. Lees hier het hele verslag.

460