x

Logo Diamant blauw GROOT
6 januari 2015

Vijftien projecten van De Diamant in de startblokken

De projecten van De Diamant passen binnen de thema’s innovatie, vestigingsklimaat en onderwijs & arbeidsmarkt. Ze moeten binnen afzienbare tijd zijn afgerond en leiden tot een structureel resultaat. Daarnaast dienen ze bij te dragen aan de promotie van de regio. Minimaal één lid van de stuurgroep van De Diamant is eigenaar/opdrachtgever van een project. Voor 2015 staan er vijf speerpuntprojecten op de rol, samen met tien projecten die door de samenwerkende organisaties zijn ingebracht. Voor alle projecten gelden de uitgangspunten: ‘Wat we doen, doen we groen,’ en ‘Arbeidsparticipatie is een normale zaak.’

Speerpuntprojecten
Robotisering en domotica zijn de speerpunten binnen het thema innovatie. Bij het thema onderwijs & arbeidsmarkt ligt de prioriteit bij het project ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen en arbeidsparticipatie’. Het doel is om bestanden van werkzoekenden te ontsluiten voor regionale werkgevers. Gericht op het thema vestigingsklimaat (profilering van de regio) zijn er de projecten ‘Branding De Diamant van Midden-Nederland’ en ‘Marketing arbeidsethos Noord-Veluwe’.

De tien andere projecten richten zich bijvoorbeeld op ecologisch duurzaam (innovatie) en sociaal duurzaam (onderwijs en arbeidsmarkt). Deze projecten kunnen op onderdelen de speerpuntprojecten versterken. Alle projecten hebben met elkaar gemeen dat bundeling van krachten leidt tot aansprekende en zichtbare resultaten. 

SILO5
Het ‘Studenten Innovatie Lab O5’ (SILO5) vormt de verbindende schakel tussen diverse projecten. Studenten van verschillende opleidingsniveaus en met uiteenlopende studierichtingen krijgen een afgebakende opdracht. Daarnaast nemen ze deel aan innovatiesessies van Stadslab Harderwijk. Ze wisselen daar onderling en met andere deskundigen ideeën en inzichten uit over vernieuwingen. De studenten leggen ook verbindingen tussen bedrijven. Omdat zij aan projecten werken bij verschillende ondernemingen, biedt dat kansen op nog meer interessante dwarsverbanden.

460