Ontdek het laatste nieuws van ondernemend Noord-Veluwe

Logo CTL
20 april 2017

Oprichting Centrum voor Transport & Logistiek Noord-Veluwe

Het Centrum voor Transport & Logistiek (CTL) is de kersverse, nieuw opgerichte vereniging van bedrijven uit de Transport & Logistiek branche in de Noord-Veluwe welke tot doel heeft de instroom van kandidaten uit de regio naar de T&L bedrijven en opleidingen te vergroten en de identiteit en imago van de branche te promoten. Met CTL pakt het bedrijfsleven en het onderwijs de personeelsproblematiek bij onder andere vrachtwagenchauffeurs, warehouse personeel en medewerkers planning actief aan.
Er is een grote behoefte aan goed en vakkundig opgeleide werknemers in de Transport & Logistiek branche. Werknemers uit de regio Noord-Veluwe staan bekend om hun arbeidsethos, betrouwbaarheid en kwalitatief hoge dienstverlening.

'We lopen als bedrijven in de T&L branche tegen hetzelfde aan. Er is een tekort aan goed opgeleide mensen. Het wordt tijd dat we samen aan een oplossing werken,' zeg Adwin Ploeger van Ploeger Transport, tevens voorzitter van de vereniging CTL. St. van den Brink Transport is aangesloten als secretaris. Robert van den Brink: 'We trekken samen op voor wat betreft de werving en selectie en werken samen met opleiders Van Buuren en Landstede. Het gaat ons om de jongens en meisje uit de regio. Nu al halen we de meeste werknemers uit de familie en kennisenkring van medewerkers, maar dat is niet voldoende. Er liggen meer kansen, zeker door intensief met het onderwijs te gaan samenwerken'.

Opgebouwde kennis en ervaring wordt gedeeld via de Logistieke Tafel Midden-Nederland. 'Daar nodigen we alle bedrijven uit de branche voor uit, of je nu wel of geen lid bent van de vereniging CTL. Delen is belangrijk. Wanneer het goed gaat met de regio, gaat het goed met ons allemaal'.

Meer weten? Mail naar info@zekervaneenbaan.nl.

436