28 jun 13 - Monitor werkloosheid Noord-Veluwe 1e kwartaal 2013

  Lees meer
   
   

  27 mei 13 - Samenvatting Regiorapport arbeidsmarkt Noord-Veluwe 2015

  Kwetsbare arbeidsmarkt regio Noord-Veluwe vraagt om intensief samenwerken

  Op de Noord-Veluwe krimpt in de komende twee jaar het aantal banen. De beroepsbevolking stijgt licht, maar er ontstaan minder vacatures.

  Lees meer
   
   

  21 apr 13 - Uitreiking eeste flyer Hulp bij het kiezen? Kans op werk in de regio Noord-Veluwe

  Tijdens de algemene ledenvergadering van het Platform Techniek op 18 april 2013 is de flyer ‘Hulp bij het kiezen? Kans op werk in de regio Noord-Veluwe’ uitgereikt.

  Lees meer
   
   

  18 feb 13 - Werkloosheid Noord-Veluwe 4e kwartaal 2012

  Lees meer
   
  Logo Diamant blauw GROOT

  Uitbreiding Lelystad Airport biedt volop economische kansen voor de Noord-Veluwe

  Lelystad Airport wordt  twin-airport van Schiphol en zal vanaf 2018 jaarlijks minimaal 1,5 miljoen passagiers bedienen  Dat biedt volop economische kansen voor de Noord-Veluwe. De Diamant organiseerde een inspiratiemiddag om de economische kansen voor de maakindustrie te verkennen.In de komende tijd wordt er in Flevoland fors geïnvesteerd om binnen twintig jaar zo’n 45.000 vluchten per jaar van Schiphol over te nemen. Als in 2018 is Lelystad Airport klaar voor de nieuwe taken, in eerste instantie richting 25.000 vliegtuigbewegingen per jaar.

  Zakelijke motieven
  Erik Lagerweij, directeur van Lelystad Airport, benadrukt tijdens de bijeenkomst dat de luchthaven zich voornamelijk gaat richten op vakantievluchten en citytrips. Daarbij is de aantekening van Bouke Veldman (directeur van Stratagem) van belang dat de cijfers van vliegveld Eindhoven uitwijzen dat ongeveer 20% van de passagiers (ook) zakelijke motieven heeft om op reis te gaan

  Werkgelegenheid
  “Uit de gegevens van andere luchthavens in Europa blijkt eveneens dat één miljoen passagiers garant staan voor 400 directe arbeidsplaatsen en nog meer als we de toeleveranciers en andere economische activiteiten meerekenen die rondom en in de verdere omgeving ontstaan,” aldus Lagerweij. “Daarnaast gaan wij een deel van het vliegtuigonderhoud van Schiphol overnemen. De afgelopen tijd hebben al enkele grote onderhoudsbedrijven zich op Lelystad Airport gevestigd en daar werken inmiddels 275 mensen. Overigens is de bouwperiode ook zeer interessant voor het regionaal gevestigd bedrijfsleven:  een derde van de infrastructurele bouw zal binnen een straal van dertig kilometer worden aanbesteed. Voor het onderhoud zelfs tweederde. En voor de realisatie van de terminal en de dienstverlening geldt hetzelfde.”

  Lees meer
   
   

  5 feb 13 - Subsidiecalculator vernieuwd!

  Bij het aannemen van nieuwe medewerkers kunnen werkgevers in aanmerking komen voor aantrekkelijke financiele voordelen.

  Lees meer
   
   

  31 jan 13 - Werkbezoek gedeputeerde J.J. van Dijk aan de Techniek Academie

  Gedeputeerde Van Dijk tevreden over De Techniek Academie

  Vrijdag 25 januari bracht gedeputeerde Jan Jacob van Dijk, van de Provincie Gelderland, een werkbezoek aan De Techniek Academie in Harderwijk.

  Lees meer
   
   

  26 nov 12 - Factsheet Veluwerand december 2012

  Lees meer
   
   

  26 nov 12 - Factsheet Veluwerand oktober 2012

  Lees meer
   
   

  22 okt 12 - Factsheet Veluwerand september 2012

  Lees meer
   
   

  24 sept 12 - Factsheet Veluwerand augustus 2012

  Lees meer
   
   

  4 sept 12 - Factsheet Veluwerand juli 2012

  Lees meer
   
   

  20 aug 12 - Monitor werkloosheidgegevens Noord-Veluwe 2e kwartaal 2012

  Lees meer
   
  image

  Klankbordbijeenkomst ‘Langer duurzaam thuis wonen’

  Enthousiasme om het vliegwiel vaart te geven

  Steeds meer mensen blijven zo lang mogelijk zelfstandig wonen. Woningen moeten aan de veranderende behoeften van de bewoners worden aangepast, bijvoorbeeld met technische hulpmiddelen. Om het wooncomfort en de veiligheid te verhogen is er een toenemende vraag naar woningen die geschikt zijn voor mensen die minder mobiel zijn. Ouderen hebben specifieke woonbehoeften en -wensen. Een aantal samenwerkende Noord-Veluwse ondernemers wil uitzoeken wat die behoeften daadwerkelijk zijn. Zij spraken tijdens de klankbordbijeenkomst ‘Langer duurzaam thuis wonen’ de intentie uit om hiermee aan de slag te gaan.

  De bijeenkomst, onder leiding van MKB Winstpunt, vond op dinsdag 24 oktober plaats in het Innovatiehuis van De Diamant van Midden-Nederland.  De aanwezige ondernemers wisselden met elkaar en met vertegenwoordigers van diverse organisaties ideeën uit over de aanpak. Uitgangspunt is om meer duidelijkheid te krijgen over de beperkingen waar mensen in hun eigen woning tegenaan lopen bij het ouder worden. Op basis daarvan kunnen producten worden ontwikkeld, waarmee inwoners op de Noord-Veluwe langer en met minder hulp thuis kunnen blijven wonen.  

  Investeringsvraagstuk
  In 2040 is naar verwachting 27 procent van de bevolking op de Noord-Veluwe ouder dan 65 jaar. Momenteel is er al een tekort van bijna 2300 geschikte seniorenwoningen. Dat tekort loopt op tot ruim 9.000 in 2040. Er is een enorm investeringsvraagstuk, want om mensen langer thuis te laten wonen, zijn op grote schaal bouwkundige aanpassingen nodig en oplossingen op het gebied van (technische) hulpmiddelen.

  Lees meer
   
   

  20 aug 12 - Grafieken ontwikkeling NWW naar leeftijd in RNV-plus

  Lees meer
   
  image

  Groeikansen en risico’s van de sterke economie van de Noord-Veluwe

  De Noord-Veluwe is een economisch sterke regio. Dit blijkt uit het onderzoek ‘De kracht van Oost-NL’ in opdracht van de provincies Gelderland en Overijssel. In dit onderzoek hebben zes gezaghebbende wetenschappers de concurrentiepositie van Oost-Nederland geanalyseerd.

  Hoewel de regio’s van beide provincies zeer divers zijn, geldt voor het hele gebied dat het concurrentieprofiel tot de top van Europa behoort. De onderzoekers kenschetsen de Noord-Veluwe als een economisch krachtige regio. Als sterke punten noemen zij de gunstige ligging die voor een aantrekkelijk internationaal vestigingsmilieu zorgt. Verder  de hoge arbeidsmoraal. “De werknemers zijn over het algemeen handige en slimme toepassers.” De maakindustrie en landbouw zijn van oudsher aanwezig op de Noord-Veluwe. Zij hebben zich ontwikkeld en omgevormd tot een ‘up to date’ sectoren. Daarbij gaat het allang niet meer om laagproductieve arbeid. Industrie en Voedsel&Landbouw/Agrofood (op de Noord-Veluwe veelal MKB) zijn innoverend en zorgen door de jaren heen voor stabiele, uitdagende werkgelegenheid. Mede door hun export-oriëntatie zijn ze instaat schokken op te vangen. Verder zijn ze belangrijk voor toeleverende sectoren als logistiek, ICT, horeca enzovoort.

  Lees meer
   
   

  14 jun 12 - Jaarverslag 2011 POA Noord-Veluwe

  Lees meer
   
  Logo V2O rechtop

  Veelbelovende vergezichten om in Gelderland en Flevoland samen kansen te verzilveren

  In het sprookjesachtige decor van pannenkoekenhuis Hans & Grietje in Zeewolde kwamen op vrijdag 7 oktober ondernemers, bestuurders en andere beslissers van Flevoland en de Noord-Veluwe elkaar tegen. De bijeenkomst was georganiseerd door De Diamant van Midden-Nederland onder de naam 'View to Opportunities'. Oftewel een uitzicht op de mogelijkheden om met elkaar economische kansen te verzilveren.

  De vergezichten in de nabije toekomst zien er veelbelovend uit. De economie van het Diamant-gebied (Noord-Veluwe en Zeewolde) doet het goed en de perspectieven zijn gunstig. In Almere zijn de voorbereidingen van de Floriade 2022 volop in gang gezet en de organisatoren streven naar de aansluiting met het regionale bedrijfsleven. In 2018 is Lelystad Airport een belangrijke luchthavn voor zakelijk en toeristisch vliegverkeer. Dat kan zorgen voor een enorme impuls voor de bedrijvigheid in de brede omgeving. De Diamant zet zich in om samen (oude en nieuwe land; ondernemers, onderwijs en overheid) de kansen te verzilveren. "Het is dan wel nodig om de handen ineen te slaan," aldus gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland. Voorzitter Joost Fraanje van De Diamant voegde daaraan toe: "Kansen doen zich voor, maar om sprookjes waar te maken, is  creativiteit nodig en de wil om krachten te bundelen."

  Lees meer
   
   

  11 jun 12 - Monitor werkloosheidgegevens Noord-Veluwe 1e kwartaal 2012

  Regio Noord-Veluwe wil in het kader van arbeidsmarktbeleid de werkloosheid monitoren.

  Lees meer
   
  Arbeidswijs

  Inspiratietraject Arbeidswijs op de Noord-Veluwe

  Voor een betere balans tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt zijn creatieve ideeën nodig.

  Veel mensen zoeken naar werk, terwijl veel bedrijven en andere organisaties juist op zoek zijn naar nieuwe medewerkers. Helaas sluiten de vraag en het aanbod niet altijd goed op elkaar aan. De werkzoekenden voldoen niet of onvolledig aan de zoekprofielen. Dat geldt in heel Nederland, dus ook voor Gelderland en de Noord-Veluwe. De arbeidsmarkt kan de nodige creativiteit gebruiken om de onbalans tussen vraag en aanbod aan te pakken. Met het programma Gelderland Arbeidswijs roept de provincie die creativiteit op. De stichting Redbluejay voert het programma voor de provincie uit.

  Dat gebeurt in eerste instantie tijdens bijeenkomsten in de diverse Gelderse regio’s. Op dinsdag 20 september was het Belevingscentrum Wetenschap en Technologie (BITT) in Harderwijk de gastheer van de innovatiebijeenkomst op de Noord-Veluwe. De bijeenkomst werd mede georganiseerd door De Diamant van Midden-Nederland en de Noord-Veluwse Werkkamer. De naam Arbeidswijs verbindt de termen arbeidsmarkt en onderwijs. De Noord-Veluwe is in Gelderland met 5,3 procent overigens de regio met het laagste werkloosheidscijfer.

  Lees meer
   
Ja, ik wil op de hoogte gehouden worden met informatie die relevant is voor mij als ondernemer.
De Diamant van Midden Nederland

Met behoud van eigenheid, schitteren als collectief.

Hiermee schrijf ik me voor de nieuwsberichten van De Diamant van Midden-Nederland.

460